fbpx

11ος Δρόμος Σέιχ Σου στις 12 Μαΐου 2024

Αγώνες 16 χλμ., 10 χλμ. και 3 χλμ. στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης

Newsroom
Σέιχ Σου

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης ο 11ος Δρόμος Σέιχ Σου, με αγώνες 16 χλμ., 10 χλμ. και 3 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη και της Ο.Μ.Α.Κ. Καλαμαριάς.

Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των πολιτών με το περιαστικό δάσος της πόλης μας, η εξοικείωσή τους με τις προκλήσεις, η ωφελιμότητα της άσκησης μέσα από το ήπιο ορεινό τρέξιμο, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η φετινή διοργάνωση έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover), που θα μετατρέψει το πολύπαθο περιαστικό δάσος σε εργοτάξιο, θα καταστρέψει χιλιάδες υγιή δένδρα, θα αποκόψει την πρόσβαση στους πεζοπόρους, τους δρομείς και τους ποδηλάτες και θα κάνει ευάλωτο το Σέιχ Σου σε μία πιθανή πυρκαγιά.

 

Ωρες εκκίνησης

09:00 16 χλμ.
09:10 10 χλμ.
09:20 3 χλμ.

 

16 χλμ.

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό στο κιόσκι της εισόδου του Σέιχ Σου, 100 μέτρα μετά τη γέφυρα στην προέκταση της οδού Περραιβού, πάνω από τον περιφερειακό δρόμο στην Ανω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 16 χλμ., από τα οποία τα 14,5 χλμ. είναι δασικός δρόμος και το 1,5 χλμ. είναι μονοπάτι.

Η συνολική θετική υψομετρική διαφορά είναι 400 μέτρα. Από την εκκίνηση, που βρίσκεται στα 180 μ., η διαδρομή είναι ήπια συνεχόμενη ανηφορική έως το 3,5 χλμ. Ακολουθεί επίπεδη και κατηφορική διαδρομή ως το 4,5 χλμ., όπου βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας (μόνο νερό).

Στη συνέχεια, η διαδρομή έχει κατηφορικά και ήπια ανηφορικά διαστήματα ως το 6,5 χλμ., όπου οι δρομείς αφήνουν τον δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) και ακολουθούν σημαδεμένο ανηφορικό μονοπάτι για 1,5 χλμ. περίπου.

Από το 8ο χλμ, που βρίσκεται στα 360 μέτρα, οι δρομείς ξαναμπαίνουν σε δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) με δυτική κατεύθυνση. Στο 8,5 χλμ βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας με νερά, ισοτονικά και ξηρούς καρπούς. Στο 12,5 χλμ υπάρχει ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας μόνο με νερά και σε 50 μέτρα οι δρομείς συναντούν τον αρχικό δασικό δρόμο, που τους οδηγεί στον τερματισμό.

Χρονικό όριο διέλευσης από τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού ορίζονται η 1 ώρα και 30 λεπτά και χρονικό όριο τερματισμού οι 2 ώρες και 30 λεπτά.

 

10 χλμ.

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό στο κιόσκι της εισόδου του Σέιχ Σου, 100 μέτρα μετά την γέφυρα στην προέκταση της οδού Περραιβού πάνω από τον περιφερειακό δρόμο στην Ανω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 10 χλμ., από τα οποία τα 9,5 χλμ. είναι δασικός δρόμος και τα 0,5 χλμ. μονοπάτι.

Η συνολική θετική υψομετρική διαφορά είναι 200 μέτρα. Από την αφετηρία, που βρίσκεται στα 180 μ., η διαδρομή είναι ήπια συνεχόμενη ανηφορική έως το 1,7 χλμ., όπου οι δρομείς στρίβουν αριστερά (δείκτης) σε σημαδεμένο μονοπάτι.

Στο τέλος του μονοπατιού, όπου οι δρομείς συναντούν δασικό δρόμο, στρίβουν δεξιά και σύντομα ο δρόμος αποκτά απότομη ανηφορική κλίση για 300 μέτρα περίπου. Στην επόμενη διασταύρωση με τον κύριο δασικό δρόμο στρίβουν πάλι δεξιά και σύντομα συναντούν το κτίριο του αντλιοστασίου.

Η διαδρομή έχει ήπια ανηφορικά διαστήματα ως το 5ο χλμ., όπου οι δρομείς αφήνουν τον κύριο δασικό δρόμο, στρίβουν δεξιά (πυλώνες ΔΕΔΗΕ) και ακολουθούν μεγάλο κατηφορικό δρόμο (αντιπυρική ζώνη) για 800 μέτρα περίπου.

Στην επόμενη διασταύρωση ξαναμπαίνουν σε κύριο δασικό δρόμο (δεξιά στροφή) με κατηφορική κλίση. Στο 6ο χλμ. βρίσκεται ο σταθμός τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά. Οι δρομείς συνεχίζουν για 4 χλμ. σε κύριο δασικό δρόμο μέχρι τον τερματισμό.

 

3 χλμ.

Η αφετηρία και ο τερματισμός του λαϊκού δρόμου είναι το κιόσκι εισόδου του Σέιχ Σου, 100μ. μετά την αερογέφυρα του Περιφερειακού, στην προέκταση της οδού Περραιβού στην Ανω Τούμπα.

Η διαδρομή περιλαμβάνει δασικό δρόμο για 1700 μέτρα στη συνέχεια μονοπάτι 800 μέτρα και στο τέλος δασικό δρόμο 500 μέτρων του περιαστικού δάσους του Σεϊχ Σου, με διαδοχή ανηφορικού και κατηφορικού τμήματος. Δεν υπάρχει σταθμός νερού στη διαδρομή.

Το χρονικό όριο είναι 2 ώρες.

 

Ασφάλεια

Την ασφάλεια και την υγιειονομική κάλυψη των δρομέων θα έχει η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΜ.Α.Κ) Καλαμαριάς με 12 διασώστες, τρία οχήματα και ιατρική υποστήριξη στον χώρο της εκκίνησης.

Θα υπάρχουν δύο χημικές τουαλέτες μετά την πεζογέφυρα της Περραιβού.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες να μην σταθμεύουν επάνω στην γέφυρα της Περραιβού και μέχρι το σημείο της αφετηρίας για να είναι εύκολη η πρόσβαση των Διασωστών, του Ασθενοφόρου και των Οχημάτων της διοργάνωσης.

 

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών.

Οι αγωνιζόμενοι, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι τρέχουν με ατομική ευθύνη, ότι έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό, ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν και ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για ιατρικό συμβάν κατά την διάρκεια του αγώνα και δεν έχουν καμία απαίτηση από τον διοργανωτή.

Στον λαϊκό δρόμο των 3 χιλιομέτρων μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι 12-18 ετών, εφόσον δηλωθούν με ευθύνη του κηδεμόνα τους, ο οποίος θα υπογράψει στην Υπεύθυνη Δήλωση την ημέρα του αγώνα.

Δρόμος Σέιχ Σου


 
 

Κόστος εγγραφής

16 χλμ.: 10€
10 χλμ.: 5€

 

Προς τους συμμετέχοντες στους αγώνες των 10 χλμ. και των 16 χλμ.:

Σας παρακαλούμε να ΜΗΝ συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής (Ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής), εάν δεν έχετε πληρώσει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ το αντίτιμο συμμετοχής των 5 ή των 10 ευρώ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ 10 ΚΑΙ ΤΩΝ 16 ΧΛΜ) και δεν έχετε αριθμό κατάθεσης ή απόδειξης.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί προκαταβολικά -πριν από τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης-, στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς GR1401722730005273093915393. Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Στην αιτιολογία θα πρέπει υποχρεωτικά να γράψετε το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του ΑΘΛΗΤΗ – ΑΓΩΝΑΣ, (π.χ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΑΓΩΝΑΣ).

Στη συνέχεια θα πρέπει να καταχωρήσετε τον αριθμό κατάθεσης στην αίτηση συμμετοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται ΕΜΒΑΣΜΑ και επιβαρύνεται από την τράπεζα με ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ από 4 έως 5 ευρώ, την οποία πρέπει να υπολογίσει ο καταθέτης

Μπορείτε επίσης να πληρώνετε το ποσό των 10 ευρώ ή των 5 ευρώ στο γραφείο του Σ.Δ.Υ.Θ. στο Καυτανζόγλειο στάδιο, Θύρα 16 (αριστερά από το κυλικείο) κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 20:00.

Η συμμετοχή στον λαϊκό δρόμο των 3 χιλιομέτρων είναι ΔΩΡΕΑΝ. Στον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής θα συμπληρώσετε (τη λέξη) ΔΩΡΕΑΝ για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας μόνο για τον αγώνα των 3 χλμ.

Οριο συμμετεχόντων για δικαίωμα στις παροχές, ο αριθμός των 300 (τριακοσίων) δρομέων στον δρόμο των 16 χιλιομέτρων. Οριο συμμετοχών για τον λαϊκό δρόμο των 3 χιλιομέτρων είναι οι 200 δρομείς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες των 10 και των 16 χιλιομέτρων, καθώς και για τον δρόμο των 3 χλμ θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Κυριακή 5 Μαΐου 2024, εφόσον υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις συμμετοχής.

Στην περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας παρακαλείσθε να την γνωστοποιήσετε με μήνυμα, έως την Κυριακή 5 Μαΐου 2024 στο e-mail του ΣΔΥΘ: info@sdyth.gr.

Η θέση συμμετοχής στον αγώνα είναι προσωπική, δεν μεταβιβάζεται σε άλλον αθλητή και το ποσό εγγραφής των 5 ή των 10 ευρώ δεν επιστρέφεται.

 

Ηλικιακές κατηγορίες

Στους αγώνες των 10 και των 16 χιλιομέτρων θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες για τους άνδρες: 35-49, 50-59 και 60 και άνω. Για τις γυναίκες: 30-44, 45-55, 56 και άνω.

Για να γίνει απονομή σε μια κατηγορία πρέπει να έχουν συμμετάσχει από 3 δρομείς και άνω. Σε μη συμμετοχή τριών αθλητριών ή αθλητών σε μια κατηγορία αυτή συγχωνεύεται με την προηγούμενη. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο, μικρό γεύμα, φρούτο, γλυκό, χυμός και νερό.

Στον λαϊκό δρόμο των 3 χιλιομέτρων δεν θα γίνουν βραβεύσεις κατηγοριών, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες (δρομείς, μικροί και μεγάλοι, πεζοπόροι και αρχάριοι) θεωρούνται νικητές και θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, φρούτο, χυμό, μικρό γεύμα και γλυκό στον τερματισμό.

Θα βραβευθεί όμως η μεγαλύτερη Ομαδική Συμμετοχή, (π.χ. σχολείων, γυμναστηρίων, συλλόγων, γειτονιάς κλπ), εφόσον δηλωθεί πριν τον αγώνα, στο email του ΣΔΥΘ races@sdyth.gr , στα γραφεία του συλλόγου, ή στην γραμματεία του αγώνα την ημέρα του αγώνα.

 

Παραλαβή αριθμών

Η παραλαβή των αριθμών των δρομέων θα γίνει την Κυριακή 12/5/2024 στη γραμματεία από τις 08:00 έως τις 08:45. Η γραμματεία του αγώνα θα κλείσει 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση κάθε αγώνα, για αυτό και οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως και όχι αργότερα από τις 08:30.

 

Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων

Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων θα γίνει το αργότερο έως τις 08:45, δίπλα από τη γραμματεία, σε ειδικό χώρο της διοργάνωσης, όπου θα φυλάσσονται μέχρι την παραλαβή τους.

Σε περίπτωση που ισχύει υγειονομικό πρωτόκολλο που απαγορεύει την ισότιμη συμμετοχή όλων των αθλητών ή υπάρξουν άλλοι λόγοι έκτακτης ανάγκης, η εκδήλωση θα αναβληθεί και το αντίτιμο συμμετοχής θα επιστραφεί.

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 40.615746, 22.988083

Η εκκίνηση βρίσκεται στο τέλος της οδού Περραιβού στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την πεζογέφυρα που περνάει επάνω από τον περιφερειακό.

Πρόσβαση από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη και άνοδος στην οδό Περραιβού. Από τον περιφερειακό δρόμο έξοδος για Μαλακοπή – Κωνσταντινουπολίτικα (κόμβος 10). Αστικό Λεωφορείο Νο 14 ή 14Α, Σιδ. Σταθμός – Άνω Τούμπα, Στάση Βαρνάβα.

Πληροφορίες-Επικοινωνία: races@sdyth.gr

 

Δημοφιλη Αρθρα