fbpx

12ος Ημιμαραθώνιος Τσίπουρου και 3ος Kerk’s Marathon στις 26 Νοεμβρίου 2023

Ορεινοί αγώνες στο Ροδοχώρι Νάουσας

Newsroom
Δρόμος Τσίπουρου

Ο 12ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Τσίπουρου και ο 3ος Kerk’s Marathon θα διεξαχθούνστο Ροδοχώρι Νάουσας στις 26 Νοεμβρίου 2023.

Θέλοντας να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον των φίλων του αγώνα, ανεβάζουμε τη βασική διαδρομή των εκδηλώσεων σε Ημιμαραθώνιο, έτσι ώστε να δένει με τον Ορεινό Μαραθώνιο Βερμίου Kerk’s Marathon, και να δημιουργείται μια τριάδα διαδρομών με προδιαγραφές.

Η διοργάνωσή μας, μαζί με το ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ ECO ROUTES που η 2nd edition της θα γίνει στις 17 Μαρτίου 2024, θα αποτελέσει έναν συνδυασμό αγώνων, που θα βραβεύει τις καλύτερες σε άθροισμα χρόνου συμμετοχές και στις δύο εκδηλώσεις, στις αντίστοιχες διαδρομές, Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου, με την ονομασία KERK’S CHARITY AWARDS.

Τα έπαθλα των 3 πρώτων νικητών του Κυπέλλου θα είναι είτε υλικά είτε χρηματικά, και θα αντιπροσωπεύουν μια αξιόλογη αθλοθέτηση από τους χορηγούς της εκδήλωσης. Θα ανακοινωθούν πριν από τις 22 Νοεμβρίου 2023.

Για μια ακόμη χρονιά είμαστε κοντά σας για να σας οδηγήσουμε στα μονοπάτια της περιοχής μας, και να χαρούμε όλοι μαζί τη συνάντηση, για άθληση, περίπατο, και θα το γλεντήσουμε με χορό και τραγούδι και όλες τις μουσικές, παραδοσιακές, λαϊκές και ροκ!

Και φέτος θα υπάρχει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ και στις τρεις διαδρομές. Λόγω της οικονομικής κατάστασης και του αυξημένου κόστους, θα καταβάλουμε προσπάθεια να κρατήσουμε το κόστος της συνδρομής σε λογικά επίπεδα, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των παροχών, προσφέροντας το καλύτερο που μπορούμε.

Στον κλασικό Δρόμο του Τσίπουρου προσθέσαμε 2,3 χιλιόμετρα και φέτος γίνεται ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ. Την παραμονή των αγώνων θα υπάρχει πάστα πάρτι για όλους τους αθλητές και παρουσίαση της προσωπικότητας του Κ. Λαζαρίδη με προβολή φωτογραφικού υλικού από την αθλητική του καριέρα. Στην πορεία και έως τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε και άλλα event.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Λόγω της δημιουργίας του KERK’S CHARITY AWARDS Κυπέλλου, οι κανονισμοί θα τηρούνται απαρακλήτως και όπως ακριβώς ορίζονται στον κανονισμό που αναγράφεται εδώ

 

Kerks Marathon (42,195 χλμ.), υψομετρική: 1563μ.

Αριθμός συμμετεχόντων: 120.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, 07:30-08:00: Ανοιγμα γραμματείας για ορεινό μαραθώνιο Βερμίου. Ωρα έναρξης: 09:00

Η διαδρομή του μαραθωνίου θα ακολουθήσει ακριβώς το ίχνος αυτής του 2021 που άρεσε στην πλειοψηφία των συμμετεχόντων, και που σαν απόσταση είναι από τις δημοφιλέστερες για τους δρομείς των μεγάλων αποστάσεων.

Οπως ήδη είναι γνωστό, ονομάζεται και αφιερώνεται στη μεγαλύτερη δρομική προσωπικότητα της περιοχής μας και έναν από τους σημαντικότερους μαραθωνοδρόμους της Ελλάδας, κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ μαραθωνίου από το 1977 με 2:20:15 στο Μπάρνσλεϊ της Αγγλίας όπου κατετάγη 2ος γενικής και το κράτησε έως το 1982 όταν ο Κούσης έκανε 2:14:36.

Με ατομικό ρεκόρ 2:18:57 που ακόμα και σήμερα δεν είναι εύκολο για Ελληνες δρομείς, χάθηκε άδικα και απρόσμενα στις 17 Φεβρουάριου του 2017, από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα που έμελλε να είναι και ο τελευταίος του.

Ο αγώνας ξεκινά από τη Μονή Αγ. Γεωργίου στο Ροδοχώρι Νάουσας, ακολουθώντας δασικούς δρόμους και μονοπάτια μέτριας βατότητας. Θα κινηθεί σε κυκλική, σχετικά, πορεία περνώντας από πέντε χωριά της περιοχής και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο.

Απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και για αυτό οι συμμετέχοντες πρέπει, να είναι 18+, να έχουν κάνει τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον έναν Μαραθώνιο ή έναν ορεινό αγώνα πάνω από 20 χλμ.

Θα υπάρχει νερό κάθε 5 χλμ. (μπουκάλι ή φυσικό τρεχούμενο) και στα ανάλογα σημεία της διαδρομής, τροφοδοσία ανά 5 χλμ. με (τζελ, αλμυρά, κόλα, ισοτονικά).

Γενικά, θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε ό,τι χρειάζεται ένας μαραθώνιος, ώστε να μην χρειάζεται να κουβαλά επιπλέον υλικά ο δρομέας. Διάρκεια 7 ώρες και 30 λεπτά.

Θα βραβευθούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 6 πρώτες γυναίκες, με έξτρα αναμνηστικά.

Κατηγορίες: 35-49, 50-64, 65+

Στην πορεία θα δοθούν λεπτομερείς περιγραφές και κανόνες για όλα όσα χρειάζεται ο αγώνας. Θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες και ένα ποτήρι κρασί.

Αναμνηστικά: Μετάλλιο που στη μία όψη θα φέρει την προσωπογραφία του Κυριάκου, και από την άλλη τον τίτλο του αγώνα, που ονομάζεται KERK’S MARATHON, από το όνομα που ήταν γνωστός στους φίλους του στο εξωτερικό, αλλά και εδώ στην Ελλάδα.

Αναμνηστικό, Μ/Μ μπουφάν-πανωφόρι με επένδυση και αποσπώμενη κουκούλα και διακριτικό κέντημα KERK’S MARATHON, σάκος, και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο!

Εγγραφές: 15 Οκτωβρίου 2023, 21:00 ως 15 Νοεμβρίου 2023, 23:59 ή με τη συμπλήρωση 120 συμμετοχών στο site www.fiftymilersrun.com


 
 

Δρόμος Τσίπουρου

Ημιμαραθώνιος Τσίπουρου (10:15)

Η διαδρομή είναι η ίδια όπως διαμορφώθηκε το 2021 με την προσθήκη 2.800μ. στο 6ο χλμ. της παλιάς διαδρομής και θα τη συναντά πάλι στο 6,5ο χλμ. και θα συνεχίζει όπως η παλιά. Το καινούριο κομμάτι προσθέτει όμορφη διαδρομή με μονοπάτια δίπλα σε ρυάκια και μέσα σε δάσος. Προσθέτει και 250+ υψομετρική που κάνει τη διαδρομή πιο απαιτητική και συγχρόνως ενδιαφέρουσα.

Θα ενημερωθείτε σχετικά στη σελίδα μας για τα υψομετρικά, το ίχνος και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι συμμετέχοντες. Οι πρώτοι θα καταγράψουν και νέο ρεκόρ διαδρομής, αφού θα είναι η πρώτη σαν ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ και θα αποτελέσει κριτήριο για το Κύπελλο που θεσπίζεται σε συνδυασμό με τον αγώνα PLATANAKIA ECO ROUTES 17-03-2024 στην ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ με extra έπαθλο που θα προκύψει από τον συνολικό χρόνο και στους δύο αγώνες.

Το έπαθλο θα είναι είτε χρηματικό είτε υλικό ανάλογης αξίας και θα ανακοινωθεί πριν τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα από τον χορηγό και θα αφορά τους τρεις πρώτους, με την απαραίτητη προϋπόθεση να λάβουν μέρος και στους 2 αγώνες.

Θα βραβευθούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 6 πρώτες γυναίκες (οι πρώτοι γενικής δεν μπαίνουν και στις κατηγορίες), και οι πρώτοι των κατηγοριών.

 

Λαϊκός αγώνας 5,7 χλμ., 250μ.+ (10:15)

Τεχνικό μπλουζάκι, σάκος, μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο! Διαδρομή σχετικά άνετη για αρχάριους, απαραίτητα τα trail παπούτσια. Θα ενημερωθείτε σχετικά.

Κατηγορίες: 6 πρώτοι άνδρες, 6 πρώτες γυναίκες

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μπορούν στους παραπάνω αγώνες να συμμετάσχουν ενήλικες από 18+ και πάνω αυστηρά. Μόνο στα 5.700μ μπορούν να συμμετέχουν ανήλικοι γυμνασιόπαιδες αυστηρά με την συνοδεία κηδεμόνα για όλη τη διαδρομή, ή με αποδεδειγμένη δρομική εμπειρία σε παρόμοιους αγώνες,(πχ δελτίο αθλητού και βεβαίωση του σωματίου η του ΣΕΓΑΣ).

Το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί με την έναρξη των εγγραφών που ορίζεται στις 15 Οκτωβρίου 2023, 18.00 στο site www.fiftymilersrun.com

Τα ποσά πρέπει να καταβάλλονται άμεσα με την εγγραφή και εντός 24 ωρών. Η λήξη των εγγραφών θα γίνει στις 17/11/2023 και ώρα 24.00 για τους παραπάνω αγώνες, αυστηρά και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης θα δίνονται στη διάρκεια και μέχρι τη λήξη των εγγραφών. Αμεσα θα αναρτηθούν τα αναμνηστικά για κάθε διαδρομή, τα οποία σε περίπτωση ματαίωσης, αναβολής, αδυναμία προσέλευσης θα παραδοθούν στους δικαιούχους. Συνδρομές δεν επιστρέφονται εφόσον προχωρήσει η παραλαβή-κατασκευή των αναμνηστικών.

 

Παιδικός αγώνας

Για μαθητές δημοτικού. Κατηγορίες Α’-Γ’ δημοτικού, Δ’-ΣΤ’ δημοτικού.

 

Εθελοντές

Το οργανωτικό πλάνο καλύπτουν ο Γ.Α.Σ. Ροδοχωρίου Νάουσας, μαζί με τον Σύλλογο Δρομέων «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ», σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Ροδοχωρίου, τον ΣΕΒΑΣ Νάουσας, την υποστήριξη του δήμου Ναουσαίων, τη βοήθεια του Τσαγκερά Γιώργου, και φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση των εθελοντών που κάθε φορά στέκονται στο πλευρό μας.

Θα υπάρχει ειδική φόρμα δήλωσης εθελοντών που θα πάρουν μια Μ/Μ fleece-lined μπλούζα με φερμουάρ, με τα διακριτικά της διοργάνωσης, που πρέπει να φορούν για να ξεχωρίζουν και να παρέχουν άνετα τις υπηρεσίες τους, για αυτήν την 12η χρονιά, με περισσότερες απαιτήσεις, Μας είναι πάνω από απαραίτητοι.

Για όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και ό,τι καινούργιο προκύπτει, θα υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις στην σελίδα μας www.fiftymillersrun.com καθώς και στα Μ.Μ.Ε.

Θα αφορούν λίστες συμμετοχών, περιγραφές των διαδρομών και χάρτες, υψομετρικά, χορηγούς, πληροφορίες για διαμονή για όσους το επιθυμούν, τρόποι πρόσβασης για όσους έρθουν για πρώτη φορά, και μην ξεχνάτε:

Η εκδήλωση είναι πάντα για καλό σκοπό. Τα έσοδα θα δοθούν στο σχολείο της Νάουσας για παιδιά με ειδικές ανάγκες, που τόσο πολύ βοηθήσατε όλα αυτά τα χρόνια.

Πάμε μπροστά γερά, με τον Kerk στο πλευρό μας και αυτήν τη φορά.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα