fbpx

Ανοιξαν οι εγγραφές για το 2ο Αρτα City Trail στις 17 Δεκεμβρίου 2023

Αγώνες 23 χλμ. και 6 χλμ. στον λόφο Περάνθης

Newsroom
2ο Αρτα City Trail

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στα μονοπάτια του λόφου Περάνθης το 2ο Αρτα City Trail θα, με αγώνες 23 χλμ. και 6 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Αρτας και ο Δήµος Αρταίων, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Η διαδρομή των 23 χλμ. (09:15) έχει ως αφετηρία τον Προφήτη Ηλία, με κατεύθυνση προς τη Λιμίνη.

Στο ύψος της αντιπυρικής ζώνης μπαίνουμε στο νέο μονοπάτι και το διασχίζουμε κατά μήκος της δυτικής πλευράς του λόφου Περάνθης, με θέα τον κάμπο της Αρτας και τον Αμβρακικό.

Διασχίζουμε παλιό καρόδρομο, που εικάζεται ότι είναι από την εποχή των Ενετών, και φτάνουμε στο υψηλότερο σημείο του λόφου όπου βρίσκεται οχυρό σε σχήμα αστεριού (επίσης από την εποχή των Ενετών).

Κατεβαίνουμε προς το χωριό Περάνθη και στο σημείο που βρίσκονται οι κεραίες παίρνουμε τον δασικό δρόμο με κατεύθυνση τη Λιμίνη.

Βγαίνοντας από τον δασικό δρόμο διασχίζουμε κάθετα την ασφάλτινη οδό που οδηγεί στη Λιμίνη και μπαίνουμε ξανά στο μονοπάτι, αυτήν τη φορά στην ανατολική πλευρά του λόφου Περάνθης, με κατεύθυνση αντίθετα προς την Αρτα.

Φτάνοντας στο ύψος του σπηλαίου της κουδουνότρυπας, παίρνουμε τον χωματόδρομο προς το πυροφυλάκιο. Συνεχίζουμε στο μονοπάτι ως τα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων στην παλιά χωματερή.

Μέσω δασικού δρόμου οδηγούμαστε ξανά στο μονοπάτι πάνω από τα τεχνικά σχολεία, όπου ακολουθούμε κυκλική διαδρομή. Στη συνέχεια περνάμε στο μονοπάτι που βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο, κάνουμε ξανά κυκλική διαδρομή και περνάμε στο μονοπάτι με τα πολυβολεία. Από εκεί τερματίζουμε στον Προφήτη Ηλία.

Η διαδρομή των 6 χλμ. (09:00) έχει και αυτή ως αφετηρία και τερματισμό τον Προφήτη Ηλία στο λόφο Περάνθης. Εχοντας ως κατεύθυνση προς τη Λιμίνη.

Στο ύψος της αντιπυρικής ζώνης μπαίνουμε στο νέο μονοπάτι και το διασχίζουμε κατά μήκος της δυτικής πλευράς του λόφου Περάνθης, με θέα τον κάμπο της Αρτας και τον Αμβρακικό.

Στο ύψος της παλιάς τσιμεντένιας δεξαμενής περνάμε απέναντι στο μονοπάτι στη ανατολική πλευρά του λόφου με κατεύθυνση προς Αρτα.

Περνώντας μέσα από το γραφείο του Συλλόγου (παλιά χωματερή) περνάμε στο μονοπάτι με τα πολυβολεία, κάνοντας μια κυκλική διαδρομή, και τερματίζουμε στον Προφήτη Ηλία.

Θετική υψομετρική: 630 μέτρα

 

Χρονικό όριο τερματισμού

6 χλμ.: 120’ εκατόν είκοσι (120΄) λεπτά

23 χλμ.: 240’ διακόσια σαράντα (240’) λεπτά

Πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη, χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης.

 

Εκκίνηση, τερματισμός: Μπροστά από τον Προφήτη Ηλία στον λόφο Περάνθης.

 

Κόστος συμμετοχής

23 χλμ.: 12€

6 χλμ.: 8€

Τεχνικό μπλουζάκι (προαιρετικά): 6€

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός δρομέων ορίζεται σε 200 για τον αγώνα των 23 χλμ. και 200 για τον αγώνα των 6 χλμ. Απαγορεύεται η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού.

2ο Αρτα City Trail

Παραλαβή αριθμού συμμετοχής

Η διανομή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 από 10:00 έως 18:00 στη κεντρική πλατεία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από την διοργανώτρια αρχή και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί της ημέρας του αγώνα σε εξωτερικό χώρο στο σημείο της αφετηρίας, έως και τις 08:45.

Η διοργανώτρια αρχή έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιµατισµού των δροµέων για την ημέρα του αγώνα.

Οργανωτική επιτροπή: Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Αρτας, ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται e-mail από τη γραμματεία της διοργανώτριας αρχής.


 
 

 

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σε περίπτωση που ο/η δροµέας είναι κάτω των 18 ετών, πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεµόνα.

Θεωρείται απαραίτητο να τονισυεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτως ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο ιατρό, διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων των ανηλίκων.

 

Κανονισµοί

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς, αλλά και ομάδες δρομέων, οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Χρονοµέτρηση: Ο Αγώνας Δρόμου θα υποστηρίζεται από σύστημα ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης.

 

Υγειονοµική Κάλυψη

Και στους δύο αγώνες θα υπάρχει πλήρης υγειονομική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου από μέρους των αγωνιζόμενων. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια καθώς οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 

Σταθµοί Τροφοδοσίας – Απορρίµµατα

Στον αγώνα των 23χλμ. θα υπάρχουν 4 σταθμοί υποστήριξης, με εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά καθώς και στον τερματισμό.

Στον αγώνα των 6 χλμ. θα υπάρχει ενδιάμεσα σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό.

Ολοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον αγώνα, καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους Σταθμούς Υποστήριξης.

 

Απονομές

Κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικητές-τριες της γενικής κατάταξης. Επίσης, θα βραβευτούν ο μεγαλύτερος/η σε ηλικία δρομέας.

 

Αποτελέσµατα

Τα επίσηµα αποτελέσµατα όλων των δροµέων που θα συμμετέχουν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους της χρονομέτρησης, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

Επικοινωνία – Τύπος – Φωτογραφίες

Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία Τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού.

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

 

Εθελοντισµός

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα µπορούν να αποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου syllogosdromeonartas@gmail.com.

 

Επικοινωνία και ενημερώσεις

Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα και τα social media του συλλόγου.

Ιστοσελίδα

Facebook

Instagram

Τηλ. επικοινωνίας: Μακρής Θεόδωρος Πρόεδρος ΣΔ Αρτας 6972851848, Σκαλτσάρη Αλεξάνδρα Γραμματέας ΣΔ Αρτας 6932422729

 

 

Δημοφιλη Αρθρα