fbpx

2ο Evrytania Triantafilia Mountain Trail Races το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Αγώνες 35 χλμ., 14 χλμ. και 6 χλμ. στην Καστανιά Ευρυτανίας

Newsroom
Evrytania Triantafilia Mountain Trail Races

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 θα διεξαχθεί στην Καστανιά Ευρυτανίας το 2ο Evrytania Triantafilia Mountain Trail Races, με αγώνες 35 χλμ., 14 χλμ. και 6 χλμ.

Οι αγώνες διεξάγονται για δεύτερη χρονιά από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Πάνταβρεχει, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού διεξαγωγής ορεινών αγώνων ITRA, υπό την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Στερεάς Ελλάδας και συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον δήμο Καρπενησίου.

Τόπος διεξαγωγής η Καστανιά Ευρυτανίας με διαδρομές στην οροσειρά του Παναιτωλικού και μαραθώνιος που διασχίζει την Τριανταφυλλιά (1810 μ. υψόμετρο) και Προφήτη Ηλία (Μπράσκα, 1660 μ. υψόμετρο) στην κοιλάδα του Κρικελλοπόταμου με θέα το Πάνταβρέχει και τα φαράγγια Δεκατιάς, Γουρνόρεμα, Κακαβόρεμα, με θέα την Αποκλείστρα στα Χωριά Καστανιά και Πρόδρομος.

Σύμβουλος για τη χάραξη των διαδρομών ο Κώστας Τσαντός.

Θα διεξαχθούν 3 αγώνες

Μαραθώνιος 35 χλμ.
Διαδρομή 14 χλμ.
Διαδρομή 6 χλμ.

Εκκίνηση αγώνα Μαραθωνίου 35 χλμ..: Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, 08:00 από την πλατεία Καστανιάς και τερματισμός στην πλατεία Καστανιάς με χρονικό όριο τερματισμού 10 ώρες (υψομετρική διαφορά διαδρομής 2400μ.)

Εκκίνηση αγώνα 14 χλμ.: Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, 09:30 από την πλατεία Καστανιάς και τερματισμό στην πλατεία Καστανιάς με χρονικό όριο τερματισμού 4,5 ώρες (υψομετρική διαφορά 700μ.)

Εκκίνηση αγώνα 6 χλμ.: Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, 11:00 από την πλατεία Καστανιάς και τερματισμός στην πλατεία Καστανιάς με χρονικό όριο τερματισμού διαδρομής 2 ώρες (υψομετρική διαφορά διαδρομής 350μ.)

2ο Evrytania Triantafilia Mountain Trail Races

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που γυμνάζονται συστηματικά αλλά και ερασιτέχνες δρομείς. O δρομέας συμμετέχει στον «αγώνα» με απόλυτη προσωπική του ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δηλώνει επίσης ότι τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Παραιτείται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών του «αγώνα» για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία.

Τέλος, δεσμεύεται ότι σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν θα εκχωρήσει τον αριθμό συμμετοχής που θα του διαθέσει η Οργανωτική Επιτροπή του «αγώνα» σε άλλο άτομο προκειμένου να συμμετάσχει στον «αγώνα». Ο δρομέας αποδέχεται όλους τους ανωτέρω όρους συμμετοχής. (Στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονιός δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής).

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

H οργανωτική επιτροπή των αγώνων συστήνει σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν εξεταστεί από ειδικό γιατρό που να βεβαιώνει ότι μπορούν να συμμετέχουν σε τέτοιου τύπου φυσική δραστηριότητα με ασφάλεια. Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Ο κάθε δρομέας οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί την σειρά του σε πιο γρήγορους που θέλουν να προσπεράσουν.

Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό γι ́αυτό σε κάθε αριθμό συμμετοχής αναγράφεται τηλέφωνο του υπεύθυνου για άμεση επικοινωνία.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης σε όλες τις διαδρομές και θα τους απονεμηθούν έπαθλα  καθώς και ηλικιακές κατηγορίες στις διαδρομές των 35 χλμ. και 14 χλμ. ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ

  1. κατηγορία 18 έως 45 ετών
  2. κατηγορία 45 έως 60 ετών
  3. κατηγορία 60 +

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

  1. κατηγορία 18 έως 40 ετών
  2. κατηγορία 41 έως 55 ετών
  3. κατηγορία 55 +

Προϋπόθεση σε κάθε κατηγορία να συμμετέχουν τουλάχιστον 3 άτομα.

Όσοι και όσες δεν έχουν τερματίσει μέχρι της 2:30 μ.μ. που είναι η εκδήλωση των απονομών θα βραβεύονται με τον τερματισμό τους. Σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν, θα δοθεί το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα και τεχνικό t-shirt.

Ο κάθε αθλητής παραχωρεί το δικαίωμα στο σύλλογο ΕΟΣ Πανταβρέχει ανάρτησης των φωτογραφιών στην ιστοσελίδα του συλλόγου.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσω διαδικτύου στη σελίδα  του Συλλόγου www.eospantavrexei.gr
και κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό Eurobank: IBAN:GR5102606790000030200096439

Μαζί με τη δήλωση Συμμετοχής θα υπογραφεί και σχετική Υπεύθυνη δήλωση.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6945379506 Ντέκας Βασίλης (πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ) mail.eopantavrexei@gmail.com

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα και λήγει την 2-6-2024.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Συμμετοχή στα 6K: 12€
Συμμετοχή στα 14K: 16€
Συμμετοχή στα 35K: 40€

Evrytania Triantafilia mountain trail

Τεχνικοί υπεύθυνοι των αγώνων: Ντέκας Βασίλης και Παλαιός Γεράσιμος
Σύμβουλος και χάραξη διαδρομών: Τσαντός Κώστας


 
 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπεύθυνους των αγώνων.
Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά
Για ιατρική κάλυψη του αγώνα θα υπάρχει γιατρός καθόλη την διάρκεια του κάθε αγώνα καθώς και ομάδα εθελοντών με διασώστες της περιοχής. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Καρπενησίου.

Στη διαδρομή του αγώνα 35 χλμ. θα υπάρχουν 5 σταθμοί τροφοδοσίας, τσεκ και 3 επιπλέον σημεία τσεκ. Στη διαδρομή των 14 χλμ. θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας και τσεκ.

Για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν επίσης 30 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Καστανιά, Σάββατο 8 Ιουνίου 2024:  14:30

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, στην πλατεία Καστανιάς

  • 35 χλμ. Από 7 π.μ. μέχρι 8 π.μ.
  • 14 χλμ. Από 8 π.μ μέχρι 9π.μ.
  • 6 χλμ. Από 9.30 πμ μέχρι 10.30 π.μ.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

Βαθμολογία  ΙΤΡΑ για τα 35 χλμ.
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip χρονομέτρησης)
Αναμνηστικό μετάλλιο
Αριθμός συμμετοχής
Νερό και σνακ κατά τον αγώνα στα σημεία ελέγχου
Αναμνηστικό τεχνικό t-shirt
Δωρεάν φωτογραφίες
Φαγητό μετά το τέλος του αγώνα

 

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ

Στον χώρο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων θα παρέχεται φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών-τριών καθώς και αλλαγής ρούχων μετά το πέρας του αγώνα.

Η οργανωτική επιτροπή λόγω της πανδημίας με τον covid-19 εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Αν συμβούν τροποποιήσεις μετά την δημοσίευση της προκήρυξης θα υπάρξει ενημέρωση από την οργανωτική επιτροπή.

 

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα ή και κατά την διάρκεια, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακύρωσης του κάθε αγώνα θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής
Η Οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα μετατροπής του ίχνους τής κάθε διαδρομής και εάν προκύψουν διαφορές σε υψομετρικά κλπ θα γίνει έγκαιρα ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.eospantavrexei.gr

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις θα γίνονται από τον ίδιο τον δρομέα μέχρι και 45 λεπτά μετά τον τερματισμό στους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής.

 

ΠΟΙΝΕΣ

Δρομείς που δεν θα περάσουν ή δεν θα καταγραφούν στα σημεία ελέγχου ακυρώνονται.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης .Ανάλογα των καιρικών συνθηκών μπορεί να απαιτηθεί υποχρεωτικός εξοπλισμός. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει ενημέρωση από τη διοργάνωση.

 

ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν δικά τους φλασκιά ή μπουκαλάκια τα οποία θα γεμίζονται με νερό από τους εθελοντές στους σταθμούς τροφοδοσίας.

 

Για το ΔΣ του ΕΟΣ ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ
Ο πρόεδρος
Ντέκας Βασίλης

 

 

Δημοφιλη Αρθρα