fbpx

2ο Πεντελικόν Μάραθων στις 3 Δεκεμβρίου 2023

Αγώνες 22,5 χλμ. και 8,5 χλμ. στο Πεντελικό Ορος στη Νέα Μάκρη Αττικής

Newsroom
Πεντελικόν Μάραθων

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στη Νέα Μάκρη Αττικής το 2ο Πεντελικό Μάραθων με αγώνες 22,5 χλμ. (09:00) και 8,5 χλμ. (09:30).

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός Νέας Μάκρης – Μαραθώνος, σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, με την υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής καθώς και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Σκοπός είναι η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η διάσωση των δασών μας. Το Πεντελικόν Ορος έχει απίστευτη ιστορική σημασία και πανέμορφες δασικές διαδρομές.

 

Τόπος Διεξαγωγής

Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης Δήμου Μαραθώνα. Εγκαταστάσεις Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα. Σ.Ε.Δ.Μ. Διεύθυνση Περιπάτου & Ορεστιάδος Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε πού θα βρίσκεται η γραμματεία και πού θα γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα.

Γραμματεία αγώνα

Εκκίνηση – τερματισμός

 

Διαδρομές

Αγώνες Βουνού 22,5 χλμ. και 8,5 χλμ. με εκκίνηση και τερματισμό στις εγκαταστάσεις του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα Σ.Ε.Δ.Μ.

Οι εγκαταστάσεις του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών βρίσκονται με κατεύθυνση από Αθήνα προς Μαραθώνα επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο φανάρι της περιοχής Ζούμπερι από την αριστερή πλευρά στο κατάστημα παιχνιδιών Perfect Toys Πανταζόπουλος οδός Σπύρου Λούη και ανεβαίνουμε στην οδό Περιπάτου.

 

Περιγραφή αγώνων

Δασική χωμάτινη διαδρομή στους πρόποδες του Πεντελικού Ορους με αρκετές παρατεταμένες αναφορικές και κατηφορικές κλήσεις σε δασικό

χωμάτινο δρόμο, καθώς και μονοπάτι στην κορυφογραμμή με την ονομασία Μαυρηνόρα με υψόμετρο 850μ περίπου. Η διαδρομή των 22,5 χλμ. περνάει από την κορυφή Μαυρηνόρα. Και οι δυο διαδρομές περνάνε την πηγή Κακό Μελίσσι. Η διαδρομή των 8,5 χλμ. δεν περνάει την κορυφή Μαυρηνόρα.

Πεντελικόν Μάραθων

Σταθμοί εφοδιασμού

Στον αγώνα των 22,5 χλμ. θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί με νερά, ισοτονικά, γλυκά, αλμυρά κλπ., εκτός από το σταθμό του τερματισμού. Στον αγώνα των 8,5 χλμ. θα υπάρχουν δυο σταθμοί με νερά, ισοτονικά, γλυκά , αλμυρά κπλ., εκτός από το σταθμό του τερματισμού.

 

Υγειονομική κάλυψη

Εθελοντική υγειονομική κάλυψη από εθελοντές διασώστες θα υπάρχει και στους δυο αγώνες, καθώς και ομάδα διάσωσης εθελοντών ειδικών αποστολών διασωστών, γιατρός αγώνα και ΕΚΑΒ. Επίσης θα υπάρχουν και εθελοντές σχεδόν σε όλη την διαδρομή και ιδιαίτερα στα μονοπάτια της διαδρομής.

 

Συμμετοχές

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές- αθλούμενοι που θα λάβουν μέρος αυστηρά με δική τους ευθύνη και που θα έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και θα είναι υγιείς.

Ο αγώνας των 22,5 χλμ. απαιτεί έμπειρους ενήλικους αθλητές βουνού καθώς υπάρχει στην διαδρομή και μονοπάτι. Αυτό σημαίνει ότι οι δρομείς θα πρέπει να συμπληρώσουν στην εγγραφή τους σε ποιους άλλους αγώνες βουνού έχουν συμμετάσχει.

Για τον αγώνα των 8,5 χλμ. απαιτείται για ανήλικους δρομείς κάτω των 18 ετών (15-17) η συγκατάθεση γονέα.

Και στους δυο αγώνες απαιτούνται παπούτσια ορεινού τρεξίματος (trail running).

 

Πακέτα εγγραφών

Το βασικό πακέτο περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο, ενυδάτωση και σνακ κατά τη διάρκεια του αγώνα και τον τερματισμό.

Το κόστος για τα 8,5 χλμ. είναι 6€ και για τα 22,5 χλμ. 12€.

Το ενισχυμένο πακέτο περιλαμβάνει τις παροχές του βασικού πακέτου μαζί με το τεχνικό αναμνηστικό μπλουζάκι που θα πρέπει να προπαραγγείλετε.

Το τεχνικό μπλουζάκι υπάρχει σε αντρικό και γυναικείο μοντέλο. Το κόστος για τα 8,5 χλμ. είναι 18€ και για τα 22,5 χλμ. 24€. Το τεχνικό μπλουζάκι είναι της εταιρείας ACERBIS.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν με την αυτόματη πληρωμή του επιλεγμένου πακέτου με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας ή μεταφορά μέσω τραπέζης IRIS.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ!

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ


 
 

 

Οι εγγραφές κλείνουν για το ενισχυμένο πακέτο στις 19 Νοεμβρίου 2023 και για το βασικό πακέτο στις 25 Νοεμβρίου 2023 ή μέχρι να συμπληρωθεί το ανώτατο όριο των 500 εγγραφών και για τις δυο διαδρομές.

Σας παρακαλούμε να εγγραφείτε έγκαιρα για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας.

Οι εγγραφές και των δύο αγώνων γίνονται μόνο ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

 

Αναμνηστικά συμμετεχόντων

Σε όλους τους συμμετέχοντες τερματίσαντες αθλητές θα δοθούν αναμνηστικό συλλεκτικό μετάλλιο καθώς και μια τσαντούλα με διάφορα προϊόντα.

Αναμνηστικά επίσης θα δοθούν και σε όλους τους εθελοντές.

Πεντελικόν Μάραθων

Επαθλα

Στον αγώνα των 22,5 χλμ. θα δοθούν συλλεκτικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες γενικής κατηγορίας.

Επίσης, και στους πρώτους – πρώτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Στον αγώνα των 8,5 χλμ. θα δοθούν συλλεκτικά έπαθλα μόνο στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες γενικής κατηγορίας.

Οι απονομές των επάθλων των νικητών θα γίνουν μετά τον τερματισμό και των τελευταίων δρομέων στο διαμορφωμένο προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα.

 

Μπουφές – κέρασμα συμμετεχόντων αθλητών

Θα υπάρχει ένα κέρασμα μπουφές στον διαμορφωμένο προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, για όλους τους συμμετέχοντες.

 

Παραλαβή αγωνιστικών πακέτων

Το αγωνιστικό σας πακέτο θα μπορέσετε να το παραλάβετε στα παρακάτω σημεία:

1) Την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία του αγώνα, 07:00-08:30.

2) Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στο Γραφείο του Συλλόγου Λ. Μαραθώνος 95, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, Ώρες: 15:00-20:00.

 

Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Θα υπάρχει χώρος στη γραμματεία του αγώνα για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων.

Πεντελικόν Μάραθων

Χρονομέτρηση

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ειδικό chip στον αριθμό κάθε αθλητή.

 

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και στο facebook του Τελμησσού, καθώς και σε δρομικές σελίδες.

 

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την εγγραφή σας στον αγώνα μπορείτε να στέλνετε το μήνυμά σας στο info@telmissos.gr ή στο messenger.

Μόνο για επείγουσες περιπτώσεις μπορείτε να καλείτε στη γραμματεία του αγώνα στο 6944445080.

Αν επιθυμείτε περαιτέρω πληροφορίες για τις διαδρομές του αγώνα μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο διαδρομών/ τεχνικό διευθυντή του αγώνα Πέτρο Μάρκου στο τηλ: 6936695455.

Θα χαρούμε πολύ να τρέξετε μαζί μας και να απολαύσετε τα πανέμορφα βουνά και μονοπάτια μας στους πρόποδες του Πεντελικού Ορους.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα