fbpx

3ο Armeno Gate Trail Race στις 19 Μαΐου 2024

Αγώνες 20 χλμ., 9,5 χλμ. και 1 χλμ. στα Στύρα Ευβοίας

Newsroom
Armeno Gate

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί στα Στύρα Ευβοίας το 3ο Armeno Gate Trail Race, με αγώνες 20 χλμ., 9,5 χλμ. και 1 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή του «Armeno Gate Trail» με συν διοργανωτές το Αθλητικό Σωματείο «Αθλητική Ακαδημία Χαλκίδας» και το Αθλητικό Σωματείο «ΑΣ Αγών», υπό την αιγίδα του Δήμου Καρύστου και της Περιφέρειας Στερεάς ΕλλάδαςΠ.Ε. Ευβοίας.

 

Ωρες διεξαγωγής

09:15: 20 χλμ.
09:30: 9,5 χλμ.
09:40: 1 χλμ. (δημοτικά σχολεία)

 

Διαδρομές

– Οι δύο διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία των Στύρων. Ξεκινούν από υψόμετρο 120 μέτρων και φτάνουν στο υψηλότερο σημείο, τα 650μ. για τη διαδρομή των 20 χλμ. και τα 320μ.για τη διαδρομή των 9,5 χλμ.

– Στη διαδρομή των 20 χλμ. τα 11χλμ. είναι μονοπάτια, τα 7 χλμ. δασικοί δρόμοι, το 1 χλμ. άσφαλτος και το 1 χλμ. πλακόστρωτο, με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 1.150μ.

– Στη διαδρομή των 9,5 χλμ. τα 3,5 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 3 χλμ. δασικοί δρόμοι, τα 2 χλμ. πλακόστρωτο και το 1 χλμ. άσφαλτος, με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 400μ.

Armeno Gate Στύρα Εύβοια

Σήμανση διαδρομών

Οι διαδρομές θα έχουν σήμανση με:
– Μεταλλικές πινακίδες πορτοκαλί χρώματος με βελάκι κατεύθυνσης
– Ταινία έργου (άσπρο-κόκκινο) σε εμφανή σημεία των διαδρομών
– Πορτοκαλί σημαιάκι καρφωμένο στο έδαφος στα «ξέφωτα» κάθε διαδρομής
– Μετά τον τελευταίο δρομέα και στις δύο διαδρομές θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός («σκούπα»), έχοντας μαζί του υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

 

Δικαίωμα συμμετοχής

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διαδρομή των 9,5 χλμ. προτείνεται και σε δρομείς που δεν έχουν εμπειρία σε αγώνες ορεινού τρεξίματος, καθώς ο συντελεστής δυσκολίας δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός. Η διαδρομή των 20 χλμ. προτείνεται σε δρομείς που έχουν εμπειρία από παρόμοιους ορεινούς αγώνες.

Ο κάθε αθλούμενος αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει την σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Στον αγώνα των 1.000 μέτρων δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι και όσες είναι γεννημένοι από το 2014 και μεγαλύτεροι (δηλαδή από 9 ετών) μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων, με προσκόμιση κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα ή συλλόγου του οποίου είναι μέλη.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.

3ο Armeno Gate Trail Race

Κόστος συμμετοχής και παροχές

20 χλμ.: 22€
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία «Α.Σ. ΑΓΩΝ»
– Αριθμός συμμετοχής με chip
– Μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο
– Τεχνική κάλτσα της εταιρίας «De Socks»
– Τεχνικό headband
– Αναμνηστικό καπέλο της εταιρίας «pennie»
– Τροφοδοσία σε 5 σταθμούς
– Εκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής: Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα
– Εκπτωση σε συγκεκριμένα καταλύματα
– Ιατρικές υπηρεσίες κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
– Σνακ αποκατάστασης

9,5 χλμ.: 15€
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία «Α.Σ. ΑΓΩΝ»
– Αριθμός συμμετοχής με chip
– Μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο
– Τεχνικό headband
– Αναμνηστικό καπέλο της εταιρίας «pennie»
– Τροφοδοσία σε 3 σταθμούς
– Εκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής: Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα
– Εκπτωση σε συγκεκριμένα καταλύματα
– Ιατρικές υπηρεσίες κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
– Snack αποκατάστασης

1 χλμ.: Δωρεάν
– Μετάλλιο για όλα τα παιδιά
– Αριθμός συμμετοχής
– Βράβευση για τα 3 πρώτα αγόρια και τα 3 πρώτα κορίτσια

 

Σημειώσεις

– Οι πληρωμές γίνονται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης: GR62 0171 5790 0065 7916 2247 034(EUR) / BIC: PIRBGRAA της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Δικαιούχος του λογαριασμού: ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
– Σε περίπτωση κατά την οποία η κατάθεση πραγματοποιηθεί από διαφορετική τράπεζα, τα διατραπεζικά έξοδα βαραίνουν τον εντολέα
– Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής γίνονται επιστροφές χρημάτων έως 15 ημέρες πριν (4 Μαΐου 2024) με επιβάρυνση 3€
– Αντικατάσταση θέσης θα γίνεται δεκτή από άλλον αθλούμενο μόνο με εξουσιοδότηση, αυστηρά μέχρι την ημερομηνία αυτή
– Το χρονικό όριο αποκλεισμού, για τη διαδρομή των 20 χλμ. είναι οι 5 ώρες και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες. Στη διαδρομή των 9,5 χλμ. δεν υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά όριο 3 ωρών για την ολοκλήρωση
– Αθλούμενος που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.

 

Σταθμοί τροφοδοσίας

20 χλμ.:
– 3,6 km (total ascent: 300m/total descent: 100m) μόνο νερό
– 5,7 km (total ascent: 610m/total descent: 120m) πλήρης
– 10 km (total ascent: 950m/total descent: 380m) νερό, ισοτονικό, Coca-Cola
– 14 km (total ascent: 970m/total descent: 790m) πλήρης
– 17,8 km (total ascent: 1080m/total descent: 930m) νερό, ισοτονικό, Coca-Cola

9,5 χλμ.:
– 3,6 km (total ascent: 300m/total descent: 100m) μόνο νερό
– 5,5 km (total ascent: 390m/total descent: 350m) πλήρης
– 8,2 km (total ascent: 440m/total descent: 430m) νερό, ισοτονικό, Coca-Cola

 


 
 

Εξοπλισμός

– Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό, όπως καπέλο, υδροδοχείο
– Οσοι αθλούμενοι εκτιμούν ότι θα βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, η χρήση Baton θα επιτρέπεται κανονικά
– Νερό θα προσφέρεται μόνο σε υδροδοχείο και ισοτονικά, coca-cola σε κύπελλο μιας χρήσης

 

Επαθλα

Α) Για τους τρεις πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες και των δύο διαδρομών, έπαθλο, μετάλλιο τερματισμού και δώρα χορηγών
Β) Για όσους τερματίσουν εμπρόθεσμα στη διαδρομή των 20 χλμ., καθώς επίσης και σε αυτούς της 2ης διαδρομής των 9,5 χλμ., θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο
Γ) Για τον παιδικό αγώνα θα δοθεί μετάλλιο σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, καθώς επίσης θα δοθεί Κύπελλο στα τρία πρώτα αγόρια και στα τρία πρώτα κορίτσια
Δ) Θα βραβευτεί η πολυπληθέστερη ομάδα που θα πάρει μέρος και στις δύο διαδρομές

Armeno Gate Trail Race

Ασφάλεια

– Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

– Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

– Η διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση, για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχει κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης.

– Την ευθύνη για την ασφάλεια των αθλητών θα εγγυάται η παρουσία «των εθελοντών του Τομέα Υγείας και τομέα των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, περιφερειακού τμήματος Χαλκίδας», που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής, καθώς επίσης στον χώρο εκκίνησης  τερματισμού θα υπάρχει γιατρός.

– Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια, και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή από δρομείς που αντιληφθούν σχετικό περιστατικό.

– Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλούμενων που θα συμμετάσχουν στον αγώνα.

 

Ποινές

– Αθλούμενοι που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματα τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

– Αποκλεισμός προβλέπεται για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα, όπως επίσης και για άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής.

 

Ενστάσεις

Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλούμενο, μέχρι και 30 λεπτά μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή του αγώνα, τον υπεύθυνο χάραξης των διαδρομών και τον υπεύθυνο της γραμματείας, είναι τελική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

 

Τροποποίηση

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα, η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

 

Φύλαξη ρούχων

Στο χώρο της γραμματείας θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

 

Μετακίνηση

Η Διοργανώτρια Αρχή θα έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά των αθλητών από και προς το Λιμάνι των Νέων Στύρων, στο χώρο της εκκίνησης στην πλατεία των Στύρων.

 

Πρόγραμμα

Κυριακή 19 Μαΐου 2024
07:00-09:00: Παράδοση αριθμών
09:15: 20 χλμ.
09:30: 9,5 χλμ.
09:40: 1 χλμ.
12:00: Απονομές
14:00: Κλείσιμο αγώνα

 

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Λευτέρη Μητροπέτρο, τηλ. 693 6960328, τόσο για τεχνικές πληροφορίες όσο και για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές.
Η Οργανωτική Επιτροπή

 

 

Δημοφιλη Αρθρα