fbpx

3ο Dirfys Trail Run στις 25-26 Νοεμβρίου 2023

Ορεινοί αγώνες στη Στενή Ευβοίας 30 χλμ., 15 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ. και 4 χλμ. downhill

Newsroom
Dirfys Trail

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στη Στενή Ευβοίας ο 3ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Dirfys Trail Run, με αγώνες 30 χλμ., 15 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ. και 4 χλμ. downhill.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ευβοίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ) και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Δημοτικό Σχολείο Στενής.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

14:00: 4 χλμ. downhill

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

09:30: 30 χλμ.

09:45: 15 χλμ.

09:45: 5 χλμ.

10:00: 1 χλμ.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑ

Μέσω της διοργάνωσης επιτυγχάνεται η προβολή του τόπου μας, η προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συντηρούνται και αναδεικνύονται τα μονοπάτια, ενισχύεται η περιβαλλοντική συνείδηση και προβάλλεται το σπάνιο φυσικό περιβάλλον, προστατευόμενο από το δίκτυο Natura, το οποίο μας φιλοξενεί κι οφείλουμε να προστατεύσουμε από την “πράσινη” ανάπτυξη που απειλεί με καταστροφή τη φύση.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της γραμματείας για την παραλαβή των αριθμών.

 

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρέχεται δυνατότητα φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων. Προτείνεται να μην τοποθετούνται πολύτιμα αντικείμενα σε τσάντες/σακίδια, καθώς σε περίπτωση απώλειάς τους η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άνδρες και γυναίκες που την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Μαθητές μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΗΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 30 ΧΛΜ.

Το μήκος της διαδρομής είναι 31,4 χλμ. με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 1.490μ. Εκτός από 1.500μ στην εκκίνηση και 1.500μ στον τερματισμό που είναι σε άσφαλτο, η υπόλοιπη διαδρομή κινείται σε τεχνικά μονοπάτια και χωμάτινο δρόμο βουνού. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στο δημοτικό σχολείο Στενής.

1ο Dirfys Trail run - eviathema.gr

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΙΡΦΥΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 15 ΧΛΜ.

Το μήκος της διαδρομής είναι 15,2 χλμ. με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 840μ. Εκτός από 1500μ στην εκκίνηση και 1500μ στον τερματισμό που είναι σε άσφαλτο, η υπόλοιπη διαδρομή κινείται σε τεχνικά μονοπάτια και χωμάτινο δρόμο βουνού. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στο δημοτικό σχολείο Στενής.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΤΖΟΥ 5 ΧΛΜ.

Το μήκος της μικρής διαδρομής είναι 5,5 χλμ. με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 250μ. Η διαδρομή αποτελείται από χωματόδρομο και μονοπάτια. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στο δημοτικό σχολείο Στενής.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Dirfys Trail big bear downhil 4 ΧΛΜ.

Με εκκίνηση τη ράχη Συκά και τερματισμό στο χωριό της Στενής. Με 4 χλμ. αρνητικής υψομετρικής περίπου 500μ. Κινείται σε τεχνικό τερέν με το τελευταίο χιλιόμετρο να είναι στο χωριό της Στενής.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Στη διαδρομή των 30 χλμ. θα υπάρχουν 7 σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:

1) Στο 4,2χλμ σταθμός “Αεροπόρων”, Σμηναγός ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ & Υποσμηναγός ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2) Στο 5,8χλμ σταθμός “Σεβάχ”

3) Στο 8,7χλμ σταθμός “Σιδερίτης”

4) Στο 14,2χλμ σταθμός “Αντώνης Συκαρης”

5) Στο 22,8χλμ σταθμός “Οι 5 ήρωες του Μίστρου”

6) Στο 26,3χλμ σταθμός “Σιδερίτης”

7) Στο 29,5χλμ σταθμός “Λέλα Καραγιάννη”

 

Στη διαδρομή των 15 χλμ. θα υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:

1) Στο 4,2 χλμ. σταθμός “Αεροπόρων”, Σμηναγός ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ & Υποσμηναγός ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2) Στο 5,8 χλμ. σταθμός “Σεβάχ”

3) Στο 8,7 χλμ. σταθμός “Σιδερίτης”

4) Στο 13,2 χλμ. σταθμός “Λέλα Καραγιάννη”

Στη διαδρομή των 5 χλμ. θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:

1) Στο 1,1 χλμ. σταθμός “Θανάσης Αναστασιάδης”, ορειβάτης ΕΟΣ Χαλκίδας


 
 

2) Στο 3,6 χλμ. σταθμός “Λέλα Καραγιάννη”

dirfys

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους στη διαδρομή των 15 & 30 χλμ. αλουμινοκουβέρτα.

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι.

Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο, θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό. Παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Στη διαδρομή 30 χλμ. θα υπάρχει “πόρτα” αποκλεισμού στο 26,5 χλμ. με χρόνο 5 ώρες και 30 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα. Το όριο είναι κοινό για όλες τις κατηγορίες των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Μετά από τη συμπλήρωση του χρόνου που αναφέρεται, ο υπεύθυνος του σταθμού συνεχίζει να καταγράφει τους αθλητές αλλά ως εκπρόθεσμους, και οι αθλητές που καταφθάνουν εκεί, έχουν υποχρέωση να παραδώσουν τον αριθμό τους.

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Α) Αγώνες 30 ΧΛΜ – 15 ΧΛΜ – 5 ΧΛΜ

Επαθλα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 30 ΧΛΜ

– 18 ετών έως 49 ετών

– 50 ετών και άνω

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο

Β) Παιδικός αγώνας

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής έχει ως εξής:

31€ για τον αγώνα 30 ΧΛΜ

21€ για τον αγώνα 15 ΧΛΜ

12€ για τον αγώνα 5 ΧΛΜ

15€ για τον αγώνα 4 ΧΛΜ downhill

Δωρεάν ο παιδικός αγώνας

1ο Dirfys Trail run

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Οι αθλητές που έχουν εγγραφεί και επιθυμούν υπαναχώρηση από την εγγραφή τους, μπορούν να ακυρώσουν την εγγραφή τους μόνο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία των εγγραφών (12/11/2023). Στην περίπτωση αυτή, η διοργάνωση θα επιστρέψει το ποσό της εγγραφής στον αθλητή. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας καμία επιστροφή δεν είναι εφικτή.

 

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:

* 30 χλμ. Ψηφιακή χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, μπουφάν softshell, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.

* 15 χλμ. Ψηφιακή χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, αμάνικο αδιάβροχο, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.

* 5 χλμ. Ψηφιακή χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, αμάνικο αδιάβροχο, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.

* 4 χλμ. downhill Ψηφιακή χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, τεχνικό T-shirt, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη.

* Extra επιλογή Με κόστος 10€: Τεχνικές κάλτσες εξαιρετικής ποιότητας της εταιρείας Desocks. Μedium 37-41, Large 42-47

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Πληρωμή αντιτίμου συμμετοχής:  Το αντίτιμο θα πληρώνεται ηλεκτρονικά με κάρτα (χρεωστική-πιστωτική), δε θα γίνονται δεκτές πληρωμές με άλλο τρόπο. Η πληρωμή θα γίνεται εντός τριών (3) ημερών από την εγγραφή, αλλιώς δε θα ισχύει η εγγραφή. Μετά την πληρωμή θα αποστέλλεται επιβεβαιωτικό μέιλ.

Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση που δεν επιτραπεί η τέλεση του αγώνα στη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα ανακοινωθεί η μεταφορά του αγώνα σε νέα ημερομηνία. Ολες οι πληρωμές θα ισχύουν κανονικά και στη νέα ημερομηνία. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη νέα ημερομηνία μπορεί να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων του. Τα χρήματα θα επιστραφούν εκτός από ένα ποσό 3€ για τα 30χλμ και 2€ για τα 15 & 5 χλμ τα οποία παρακρατούνται από την τράπεζα ως διαχειριστικά έξοδα.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Σπανού Γεωργία 6981382085

Νικολόπουλος Κώστας 6987682553

Τέντομας Νίκος 6936125340

e-mail: apsdromeonevias@gmail.com

 

 

Δημοφιλη Αρθρα