fbpx

3o Ipsilantis Trail στις 12 Μαΐου 2024

Διαδρομές 21,5 χλμ., 11,5 χλμ. και 1 χλμ. στον Υψηλάντη Βοιωτίας

Newsroom
Ipsilantis Trail 2023

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί στην Κοινότητα Υψηλάντης Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων Βοιωτίας ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Ipsilantis Trail με διαδρομές 21,5 χλμ., 11,5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά.

Τον αγώνα διοργανώνουν η Αθλητική Ενωση Κωπαΐδας (Α.Ε.Κ) και ο σύλλογος δρομέων Αλιαρτίστας, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον Ο.Π.Α.Σ.Τ.Ε. (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος), τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, την τοπική κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υψηλάντη, τον Αθλητικό Κολυμβητικό Ομιλο Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) και υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς.

 

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

08:30 21,5 χλμ.
09:15 11,5 χλμ.
09:30 1 χλμ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Οι δύο διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία της κοινότητας Υψηλάντης.

Οι διαδρομές του αγώνα ξεκινούν από υψόμετρο 210 μέτρων και φθάνουν στο υψηλότερο σημείο τα 865 μ. για την 1η διαδρομή και τα 775μ. για τη 2η διαδρομή.

Στην 1η διαδρομή τα 18,5 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 2 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 1000 μ. άσφαλτος με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 1.300μ.
Στη 2η διαδρομή τα 8,5 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 2χλμ. δασικός δρόμος και τα 1000 μ. άσφαλτος με τη θετική υψομετρική να ξεπερνά τα 750μ.

Οι διαδρομές θα έχουν σήμανση με:
– Μεταλλικές πινακίδες με βελάκι κατεύθυνσης
– Πινακίδες προσαρμοσμένες σε ευδιάκριτα σημεία
– Ταινία έργου σε εμφανή σημεία των διαδρομών
Μετά τον τελευταίο δρομέα και στις δύο διαδρομές θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Οι διαδρομές προτείνονται και σε δρομείς που δεν έχουν εμπειρία, από αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς ο συντελεστής δυσκολίας δεν είναι πολύ υψηλός.

Ο κάθε αθλούμενος αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Στον αγώνα των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι και όσες είναι γεννημένοι από το 2014 και μεγαλύτεροι (δηλαδή από 9 ετών) μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων με προσκόμιση κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα ή συλλόγου του οποίου είναι μέλη.

Ipsilantis trail

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

21,5 χλμ.: 18€. Περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG, τεχνικό μπλουζάκι, τοπικά προϊόντα, τροφοδοσία σε πέντε (5) σταθμούς και μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο.

11,5 χλμ.: 15€. Περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG, τεχνικό μπλουζάκι ,τοπικά προϊόντα, τροφοδοσία σε τρεις (3) σταθμούς και μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.

Σημειώσεις:
– Οι πληρωμές γίνονται δεκτές μόνο με χρήση κάρτας (Χρεωστική, Πιστωτική ή Προπληρωμένη)
– Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής γίνονται επιστροφές χρημάτων έως 10 ημέρες πριν (02 Μαΐου 2024) με επιβάρυνση 2 ευρώ.
– Αντικατάσταση θέσης θα γίνεται δεκτή από άλλον αθλούμενο μόνο με εξουσιοδότηση, αυστηρά μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, ώρα 22:00.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

21,5 χλμ.
2ο χλμ. νερό
4ο χλμ. πλήρης
10,2 χλμ. πλήρης
15,5 χλμ. πλήρης
18ο χλμ. νερό

11,5 χλμ.
2ο χλμ. νερό
4ο χλμ. πλήρης
8 χλμ. νερό

ipsilantis trail

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό, όπως καπέλο, υδροδοχείο.

Όσοι αθλούμενοι εκτιμούν ότι θα βοηθηθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα η χρήση Baton θα επιτρέπεται από το 3ο χλμ.

Νερό θα προσφέρεται μόνο σε υδροδοχείο και ισοτονικά ,κόκα κόλα σε κύπελλο μίας χρήσης.

 

ΕΠΑΘΛΑ

– Για τους τρεις πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες και των δύο διαδρομών: Κύπελλο, μετάλλιο τερματισμού και δώρα χορηγών.
– Για όσους τερματίσουν στη διαδρομή των 11,5 χλμ., καθώς και όσοι τερματίσουν εμπρόθεσμα στην 1η διαδρομή των 21,5 χλμ., μετάλλιο.
– Για τον παιδικό αγώνα μετάλλιο για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν.

Κατηγορίες
21,5 χλμ.: 18-39, 40-49, 50+
– Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, γενικής κατάταξης και για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν το λιγότερο 6 αθλούμενοι
– Θα βραβευτεί η πολυπληθέστερη ομάδα που θα πάρει μέρος και στις δύο διαδρομές.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει στο δημοτικό σχολείο και η φύλαξη των ρούχων στον ίδιο χώρο.


 
 

– Το Σάββατο 11/05/2024, 18:00-21:00

– Την Κυριακή 12/05/2024, 06:30-08:15

Για την αποφυγή συγχρωτισμού δεν θα γίνει τεχνική ενημέρωση των αγώνων.

Το χρονικό όριο αποκλεισμού, για την 1η διαδρομή των 21,5 χλμ., είναι οι 5 ώρες και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες, με ενδιάμεσο όριο τις 3 ώρες στο 11ο χλμ., στη θέση ¨ΚΡΥΦΟΒΡΥΣΗ¨. Οσοι αθλούμενοι φτάσουν εκπρόθεσμα στο σημείο αποκλεισμού είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τον αριθμό συμμετοχής τους, στους υπευθύνους του σταθμού ελέγχου και η επιστροφή τους στο χώρο του τερματισμού θα γίνει μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής. Σε τρία σημεία της διαδρομής, άτομα της διοργάνωσης θα καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών.

Στη 2η διαδρομή των 11,5 χλμ., δεν υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά όριο 3 ωρών για την ολοκλήρωση.

Αθλούμενος που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

H διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση, για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχει κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης.

Την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των αθλητών, θα εγγυάται η παρουσία της ομάδας Ελληνικής Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής και στον χώρο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός.

Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή, από δρομείς που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλούμενων που θα μετάσχουν στον αγώνα.

 

ΠΟΙΝΕΣ

Αθλούμενοι που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

Αποκλεισμός προβλέπεται για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα, όπως επίσης και για άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής.

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλούμενο, μέχρι & 30 λεπτά μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή του αγώνα, τον υπεύθυνο χάραξης της διαδρομής και τον υπεύθυνο της γραμματείας, είναι τελική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

 

ΜΑΤΑΙΩΣΗ, ΑΝΑΒΟΛΗ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

 

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ

Στον χώρο της γραμματείας θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Για αυθημερόν μετακίνηση από Αθήνα – Αλίαρτος και επιστροφή, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Λιβαδειά. Ο σταθμός βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 26, στην περιοχή Τρεις Γέφυρες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Αθήνα: 2108317173. Λιβαδειά: 2261028336

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 11 Μαΐου 2024
18.00-21:00
παράδοση αριθμών
Κυριακή 12 Μαΐου 2024
06:30-08:15
παράδοση αριθμών
08:30 εκκίνηση 1ου αγώνα των 21,5 χλμ.
09:15 εκκίνηση 2ου αγώνα των 11,5 χλμ..
09:30 εκκίνηση 3ου αγώνα των 1000 μέτρων
13:00 απονομές στον χώρο του τερματισμού
14:00 κλείσιμο αγώνα

> Δείτε όμορφες σκηνές από το Ipsilantis Trail 2023


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
Χρήστος Πολατσίδης 6932222453 για τεχνικές πληροφορίες
Τσιώλης Γιώργος 6934553978 για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές.

Η οργανωτική επιτροπή

 

 

Δημοφιλη Αρθρα