fbpx

4ο City Trail Αγρινίου στις 12 Μαΐου 2024

Αγώνες 12,5 χλμ. και 5,8 χλμ. στο Αγρίνιο

Newsroom
City Trail Agrinio

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο το 4ο City Trail Αγρινίου, με αγώνες 12,5 χλμ. (10:15) και 5,8 χλμ. (10:30).

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου.

Ολες οι εκκινήσεις θα δοθούν στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου.

 

12,5 χλμ.

Από το σύνολο της διαδρομής, τα 2,5 χλμ. είναι βατά μονοπάτια, τα 3,5 χλμ. είναι άσφαλτος και τα υπόλοιπα 6,5 χλμ. χωματόδρομος.

H διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από μονοπάτια εντός του δασυλλίου Αγ. Χριστοφόρου και του Παπαστράτειου Δημοτικού πάρκου, τα οποία είναι σηματοδοτημένα, ώστε να μην χαθούν οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια του αγώνα.

Αρχικά, και για 1.200 μέτρα περίπου κινούμαστε σε άσφαλτο και στις οδούς Μπαϊμπά, Θεοτοκοπούλου (περνάμε κοντά από την εκκλησία του νέου Αγίου Χριστοφόρου), Αγίου Χριστοφόρου, όπου περίπου πριν τη συμπλήρωση του 1ου χιλιομέτρου αρχίζουμε να ανηφορίζουμε κερδίζοντας λίγα υψομετρικά.

Λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου ασφάλτινου χιλιομέτρου μπαίνουμε για 200 μέτρα σε φαρδύ μονοπάτι που η έξοδό του οδηγεί στην παλιά εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου και στις παρυφές του περιαστικού δασυλλίου στο οποίο κινείται στην συνέχεια η διαδρομή. Ακολουθώντας πλέον τα σημάδια μπαίνουμε σε ανηφορικό μονοπάτι πίσω από την βρύση που σε 200 μέτρα μας βγάζει σε χωματόδρομο στον οποίο στρίβουμε δεξιά προς χαρακτηριστική σιδερένια μπάρα.

Η διαδρομή συνεχίζει αριστερά σε έντονη ανηφόρα αρχικά για λίγα μέτρα ασφάλτινη και κατόπιν σε χωματόδρομο που μας οδηγεί ψηλά πάνω από την πόλη στο 4 χλμ., όπου συναντάμε και τον πρώτο σταθμό.

Εδώ είναι και το ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Μπροστά μας απλώνονται δύο περίπου χιλιόμετρα κατηφορικών μονοπατιών που μας οδηγούν σε χωματόδρομο και στο 6ο περίπου χιλιόμετρο της διαδρομής. Ανηφοροκατηφόρες μέχρι το 8ο χιλιόμετρο και κατηφόρα σε τσιμεντόδρομο βγάζουν στο δρόμο των Αγίων Πάντων από όπου κατηφορίζουμε πλέον πάλι προς την πόλη του Αγρινίου. Μπαίνουμε στον αστικό ιστό της πόλης μπροστά από το παλιό νοσοκομείο (όπου συναντάμε τον δεύτερο σταθμό) και παρακάτω στο γήπεδο του Παναιτωλικού, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Δημοτική Βιβλιοθήκη για να μπούμε από σκαλοπάτια μέσα στο πάρκο της πόλης. Διασχίζουμε κομμάτι του πάρκου σε χωμάτινο τερέν και ξανασυναντάμε ασφάλτινα τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής που διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης (οδός Αφοί Παπαστράτου) προς τον τερματισμό.

Θετική υψομετρική ανάβαση: 355 μέτρα
Σταθμοί ανεφοδιασμού (ΣΤΕΚ): 4ο, 8ο
Ασφάλεια αγώνα: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές και αστυνομικοί της Τροχαίας για τη διευκόλυνση των δρομέων.
Συμμετέχοντες στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες, όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.
Χρονικό όριο: 2 ώρες και 15 λεπτά. Οι αθλούμενοι καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:15).

Agrinio City Trail

5,8 χλμ.

Πληροφορίες διαδρομής: Οι αθλούμενοι θα κινηθούν εντός της πόλης του Αγρινίου του δασυλλίου του Αγίου Χριστοφόρου και του Παπαστράτειου Δημοτικού πάρκου, κατά το μεγαλύτερο διάστημα σε άσφαλτο χωρίς υψομετρικές διαφορές. Ο αγώνας αυτός θα ξεκινήσει 15’ μετά την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα.

Συμμετέχοντες στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (με συγκατάθεση γονέων) και που έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχει ένα (1) σημείο τροφοδοσίας κατά μήκος της διαδρομής στο 3,3 χλμ.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τη μία (1) ώρα (11:30). Οι αθλούμενοι καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (09:30)

 

Κόστος συμμετοχής

O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024. Οι συμμετοχές θα κλείσουν στις 600 και στους δύο αγώνες (300 ανά αγώνισμα). Η εφαρμογή ενδέχεται να κλείσει και νωρίτερα, αν συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετοχών. Δεν θα γίνουν δεκτές εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

 

Επαθλα και δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Επίσης θα δοθεί Κύπελλο στον σύλλογο με την πολυπληθέστερη παρουσία δρομέων.


 
 

 

Παραλαβή αριθμών

Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στα γραφεία του Δήμου Αγρινίου – πρώην Σταθμός Τρένων (οδός Μαβίλη) το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, 17:00 – 20:30 και στον χώρο της αφετηρίας (επί της κεντρικής πλατείας) την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, ημέρα του αγώνα, 09:00 – 09:45.

 

Χώρος φύλαξης

Σε χώρο παράπλευρα του σημείου εκκίνησης – τερματισμού, (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Αναστασιάδη 1) οι συμμετέχοντες θα μπορούν με ασφάλεια να φυλάξουν τα πράγματά τους.

 

Χρονομέτρηση

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης.

 

Μετά τον αγώνα

Η Οργανωτική Επιτροπή θα προσφέρει στους αθλούμενους δωρεάν ελαφρύ γεύμα (σνακ, φρούτα, χυμούς).

 

Ιατρική κάλυψη, αποποίηση ευθύνης

Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε προβλήματα υγείας των συμμετεχόντων που οφείλονται σε προϋπάρχουσες αιτίες ή σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται στους αγωνιζόμενους να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Από τους συμμετέχοντες δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παρίσταται προληπτικά ιατρός και ασθενοφόρο.

Η εγγραφή/συμμετοχή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των κανονισμών του αγώνα, όπως αυτοί καθορίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή και τους αρμόδιους που εκείνη ορίζει.

Η Οργανωτική Επιτροπή δε φέρει καμία ευθύνη για σωματικές βλάβες σε πρόσωπα και/ή για ενδεχόμενες φθορές σε περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως προκληθούν στους συμμετέχοντες στους αγώνες.

Πρόγραμμα

Σάββατο 11 Μαΐου 2024
17:00
: Ανοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
20:30: Κλείσιμο γραμματείας

Κυριακή 12 Μαΐου 2024
09:00
: Ανοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
09.45: Κλείσιμο γραμματείας
10:15: Εκκίνηση 12,5 χλμ.
10:30: Εκκίνηση 5,8 χλμ.
12:00: Απονομές, τελετή λήξης

 

Επικοινωνία

E-mail: sdyagrinio@gmail.com
Γεράσιμος Κωνσταντάτος (Πρόεδρος Σ.Δ.Υ. Αγρινίου) 6944299670
Νίκη Μπουκουβάλα (Ταμίας Σ.Δ.Υ. Αγρινίου) 6983156953

 

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε να τρέξουμε μαζί στο πανέμορφο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου, στο Παπαστράτειο Πάρκο και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας!

 Η Οργανωτική Επιτροπή

 

 

Δημοφιλη Αρθρα