fbpx

Κανονικά την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 το 4ο Ηρακλής Γορίτσα Trail

Οι τροποποιήσεις στις διαδρομές του αγώνα στη Γορίτσα στον Βόλο

Newsroom
Γορίτσα, Βόλος

Η Γορίτσα, το μέρος που όποιος έχει επισκεφτεί τον Βόλο δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πάει εκεί, θα φιλοξενήσει το 4ο Ηρακλής Γορίτσα Trail Run 2023 την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, ανεξάρτητα από το αν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές, καθώς η διαδρομή δεν επηρεάζεται.

Το 4ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run 2023 θα γίνει με τη σφραγίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, του συλλόγου που γράφει ιστορία εδώ και 34 χρόνια. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Η κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία τις προηγούμενες εβδομάδες, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που δημιούργησε, εξαφάνισε δυστυχώς και πολλά μονοπάτια του Πηλίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή και οι εθελοντές του 4ου ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2023, επί μέρες διέσχισαν όλα τα μέρη και χάραξαν τις διαδρομές από τις οποίες θα κινηθεί με απόλυτη ασφάλεια ο αγώνας.

Θα τρέξουμε όπως κάθε χρόνο, στα μέρη που η φύση μας επιτρέπει!

Η διοργάνωση του ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail ευχαριστεί τους δρομείς από όλη την Ελλάδα που κάθε χρόνο επιλέγουν τον αγώνα μας, και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε η διοργάνωση πάντα να συνεχίζεται.

 

Τροποποιήσεις στις διαδρομές

Αγώνας των 6 χιλιομέτρων: η διαδρομή διατηρείται όπως είναι κάθε χρονιά, σαν να μην υπήρξε πλημμύρα. Θα παραμείνει συνεπώς ίδια (https://www.strava.com/activities/5932230155), με εξαίρεση τα τελευταία 200 μέτρα πριν από τον τερματισμό, που θα κινηθούν στην άσφαλτο αντί στο μονοπάτι. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09.00 της Κυριακής 15 Οκτωβρίου.

Μεγάλη διαδρομή: Πολλά χιλιόμετρα είναι αποκομμένα, υπάρχει ακόμη και τάφρος, φυσικά είναι αδύνατο να περάσει από εκεί ο αγώνας, και όλα αυτά τα χιλιόμετρα κόβονται.

Αντί της ως πέρυσι διαδρομής των 16,5 χιλιομέτρων, επιλέχθηκε νέα των 8.850 μέτρων που θα γίνει σε 2 στροφές, δηλαδή ο αγώνας θα είναι απόστασης 17,7 χλμ. Τα 8.850 μέτρα είναι τα 6 χλμ. του μικρού αγώνα, συν άλλα 2.850 μέτρα κυκλικά. Εδώ η καταγραφή της στροφής των 8.850μ.

Σε 2 μέρη μόνο της μεγάλης διαδρομής, υπάρχουν μονοπάτια με νεροφαγώματα, που είναι συνηθισμένη περίπτωση στους αγώνες trail, και οι δρομείς θα πρέπει να κινηθούν πιο προσεκτικά.

Ο αγώνας των 17,7 χλμ. θα ξεκινήσει στις 09.45, ώστε να περιοριστούν οι συναντήσεις των γρήγορων με τους αργούς δρομείς του κάθε αγώνα.

Οι διαδρομές είναι συνεπώς απολύτως ασφαλείς, θα τρέξουμε εκεί που μας επιτρέπει η φύση. Για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά και για καθαρά προληπτικούς λόγους, η διοργάνωση θα τοποθετήσει σε σημεία που χρειάζεται η στοιχειώδης προσοχή που απαιτείται σε οποιονδήποτε αγώνα trail, ανάλογα σημάδια ώστε οι δρομείς να περιορίζουν την ταχύτητα.

Ο Παιδικός Αγώνας road 300 μέτρων θα ξεκινήσει στις 11.00.

Χώρος συνάντησης, εκκίνησηςτερματισμού: οι πρόποδες του λόφου Γορίτσας Βόλου, δίπλα από το στάδιο ΕΑΚ Βόλου, το κολυμβητήριο, το σκοπευτήριο και τους προσκόπους.

Γόριτσα

Κόστος συμμετοχής

17.700 μέτρα TRAIL: 10€

6.000 μέτρα TRAIL: 5€

Παιδικός Αγώνας road 300 μέτρα: δωρεάν

Συνολικό όριο συμμετοχών για τους αγώνες ορίζεται ο αριθμός των 300 δρομέων.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Πρόγραμμα

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023


 
 

17.7 χιλιόμετρα trail / ώρα έναρξης 09:45

6 χιλιόμετρα trail / ώρα έναρξης 09:00

Παιδικός Αγώνας road 300 μέτρα / ώρα έναρξης 11:00

Την προσεχή Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 στις 17:00 θα γίνει συνάντηση εθελοντών και κάθε ενδιαφερόμενου στον χώρο της εκκίνησης. Δεν θα γίνει διάσχιση της διαδρομής, θα συζητηθούν μόνο θέματα του αγώνα.

 

Κατηγορίες

Οι κατηγορίες του κάθε αγώνα είναι έξι για τους άνδρες και 6 για τις γυναίκες (σύνολο 24 κατηγορίες):

Γενική κατηγορία ανδρών

Γενική κατηγορία γυναικών

ως 29 ετών άνδρες

ως 29 ετών γυναίκες

30-39 ετών άνδρες

30-39 ετών γυναίκες

40- 49 ετών άνδρες

40-49 ετών γυναίκες

50- 59 ετών άνδρες

50-59 ετών γυναίκες

60+ ετών άνδρες

60+ ετών γυναίκες

 

Φιλάρετος Μπούκης

Ενας από τους κορυφαίους ultra runners της χώρας μας, θα είναι ο τεχνικός διευθυντής του 4ου ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail!

O Φιλάρετος Μπούκης έχει γράψει τη δική του ιστορία στα βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το ίδιο και στο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail, καθώς κατέχει το ρεκόρ διαδρομής, ενώ νίκησε και στις 2 φορές που έτρεξε τον αγώνα.

Το 2021 ο Φιλάρετος Μπούκης μοιράστηκε την 1η θέση σε μια πολύ όμορφη στιγμή, σε κοινό τερματισμό με τους φίλους συναθλητές Ευριπίδη Μπουμπουζιώτη, Βασίλη Μπαλαμώτη.

Στον περσινό αγώνα στη νίκη του με χρόνο 1:13:43, συνέτριψε το ρεκόρ διαδρομής.

Φέτος ο Φιλάρετος Μπούκης μέσα από ένα διαφορετικό πόστο, αυτό του τεχνικού διευθυντή, μαζί με τη συνδρομή όλης της διοργάνωσης και των εθελοντών, θα συμβάλλει στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα με στόχο οι επισκέπτες της πόλης μας να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις από τον αγώνα που γίνεται στον διάσημο λόφο – σήμα κατατεθέν του Βόλου.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα