fbpx

4ος Ορεινός Αγώνας «Λίμνη Νευρόπολη» στις 29 Οκτωβρίου 2023

Αγώνες 21 χλμ. και 10 χλμ. στο όρος Καλλίδρομο στη Φθιώτιδα

Newsroom
Λίμνη Νευρόπολης Neuropolis Mountain Race

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας στη Φθιώτιδα, και στο όρος Καλλίδρομο, ο 4ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος «Λίμνη Νευρόπολη», με αγώνες 21 χλμ., 10 χλμ. και παιδικό αγώνα 1 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Σύλλογος Παλαιοχωριτών Δωριέων, η Κοινότητα Παλαιοχωρίου Δωριέων, ο Α.Σ Διόνυσος Αμφίκλειας και ο Σύλλογος Τραχίνα Λαμίας, με την αιγίδα του Δήμου ΑμφίκλειαςΕλάτειας. Συμμετέχουν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμαίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Δυτικής Αττικής.

Οι αγώνες NMR 21 (21 χλμ.), NMR 10 (10 χλμ.) θα γίνουν στις νότιες πλαγιές του Καλλίδρομου με αφετηρία και τερματισμό στο κέντρο του Παλαιοχωρίου.

Ο Παλαιοχώρι Trail (1 χλμ.) θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 28 Οκτωβρίου 2023 στο Παλαιοχώρι Δωριέων για τους μικρούς μας αθλητές.

Σκοπός μας είναι η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η προστασία του περιβάλλοντος του βουνού μας, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους.

Λίμνη Νευρόπολη Καλλίδρομο Φθιώτιδας

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, 16:30

Παλαιοχώρι Trail (1 χλμ.)

Εκκίνηση-Τερματισμός: Πλατεία Παλαιοχωρίου

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά Α-ΣΤ Δημοτικού και Γ Γυμνασίου (γεννημένα 2009-2017).

Τα παιδιά ηλικίας Α Δημοτικού έως Ε Δημοτικού θα κάνουν 500 μέτρα. Τα παιδιά ηλικίας ΣΤ Δημοτικού έως Γ Γυμνασίου θα κάνουν 900 μέτρα

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί σε όλους τους μικρούς αθλητές αναμνηστικό μετάλλιο. Απαραίτητη προϋπόθεση να συνοδεύονται από το κηδεμόνα τους.

Αγώνας Λίμνης Νευρόπολης

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Ημιμαραθώνιος: 09:00

10 χλμ.: 09:30

Εκκίνηση-Τερματισμός: Πλατεία Παλαιοχωρίου

Ωρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.
Μέγιστη διάρκεια αγώνα: Ημιμαραθώνιος: 5 ώρες, 10 χλμ.: 2,5 ώρες
Διαδρομή: Ημιμαραθώνιος: δείτε εδώ 10 χιλιόμετρα: δείτε εδώ

Οριο συμμετοχών200 δρομείς σε κάθε αγώνα Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κρίθηκε απαραίτητο να υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων, γι’ αυτό φροντίστε να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα. Ενδέχεται οι εγγραφές να κλείσουν νωρίτερα εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός.

Παραλαβή υλικού και αριθμού συμμετοχής: Η παράδοση των πακέτων συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στην πλατεία του χωριού από τις 17:00 έως 19:00 και από τη γραμματεία μια ώρα πριν την έναρξη του Ημιμαραθωνίου.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στον Ημιμαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στα 10 χιλιόμετρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Αθλητές κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους. ​

Βασικό Πακέτο συμμετοχής: Στο πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνεται: Το αθλητικό τεχνικό μπλουζάκι, το μετάλλιο, ο αριθμός συμμετοχής με τσιπ χρονομέτρησης καθώς και η απαραίτητη τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα.

Εμπλουτισμένο Πακέτο συμμετοχής: Στο εμπλουτισμένο πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνεται: Αθλητικό Αντιανεμικό Τζάκετ, αθλητικό τεχνικό μπλουζάκι, το μετάλλιο, ο αριθμός συμμετοχής με τσιπ χρονομέτρησης καθώς και η απαραίτητη τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα. Αφορά μόνο τις συμμετοχές του ημιμαραθωνίου.​


 
 

limni nevropolis

Κόστος συμμετοχής

  • 21 χλμ.: 15€ (εμπλουτισμένο πακέτο 20€)
  • 10 χλμ.: 10€

Τρόποι εγγραφής

Οι εγγραφές θα μπορούν να γίνουν μόνο on-line μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης: https://neuropolisrace.gr στην επιλογή Εγγραφές στο σύνδεσμο φόρμας εγγραφών ή στο σύνδεσμο https://event.athletopia.com/limninevropoli2023?step=1

Η πληρωμή θα γίνεται στο παρακάτω λογαριασμό του Συλλόγου Παλαιοχωριτών Δωριέων στην ΕΘΝΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. που εμφανίζεται στο όνομα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜ IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ GR8801101200000012096174425. Είτε μέσω του συστήματος IRIS ή μέσω πιστωτικής κάρτας από τη φόρμα εγγραφής. Μετά την πληρωμή θα πρέπει να σταλεί αποδεικτικό στο email neuropolisrace@gmail.com. Θα λάβετε email το πολύ σε 5 ημέρες για την επιβεβαίωση της εγγραφή σας.

Στην αιτιολογία θα αναγράφεται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο αθλητή (κεφαλαία γράμματα) και ο αγώνας συμμετοχής (NMR 21 χλμ ή NMR 10 χλμ). Τα έξοδα διατραπεζικών μεταφορών βαραίνουν τον καταθέτη. Δεν γίνεται πληρωμή στη γραμματεία.

Χρονομέτρηση

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική με την χρήση chip που θα δοθούν μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής. Η χρονομέτρηση θα είναι ατομική και για την τελική κατάταξη θα λαμβάνεται υπόψη ο καθαρός χρόνος. Αυτό συμβαίνει διότι οι εκκινήσεις θα γίνουν σε block με αρκετή χρονική απόσταση μεταξύ τους. Οπότε είναι πολύ πιθανόν αθλητής που δεν τερματίζει πρώτος, στην τελική κατάταξη να είναι ο νικητής του αγώνα.

Ιατρική εξέταση

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό, τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ, που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Ιατρική κάλυψη

Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν εθελοντές ιατροί, επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

​Επαθλα

Θα απονεμηθούν Κύπελλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες κάθε αγώνα.

Κύπελλα επίσης θα απονεμηθούν και στους τρεις πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών του Ημιμαραθωνίου ως εξής: στους άνδρες: 20-39, 40-55, 56+ και στις γυναίκες: μέχρι 20-34, 35 – 49 και 50+, με την προϋπόθεση να συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές στην ηλικιακή κατηγορία.

Στον αγώνα των 10 χλμ. θα είναι ως εξής: στους άνδρες: 20-39, 40-55, 56+ και στις γυναίκες: 20-34, 35 – 49 και 50+, με την προϋπόθεση να συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές στην ηλικιακή κατηγορία.

Νευρόπολη

Επικοινωνία και ενημερώσεις: Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για το πρόγραμμα του αγώνα, μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα του αγώνα: https://neuropolisrace.gr καθώς και τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/neuropolisrace

Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση βροχής ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ο αγώνας θα αναβληθεί και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία από τους διοργανωτές. Η δήλωση συμμετοχής σας θα ισχύει και στην περίπτωση που αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα το τίμημα της συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

Φύλαξη προσωπικών ειδών: κοντά στην εκκίνηση/τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται, σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες, τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.

Κατά τη διαδρομή θα υπάρχουν πέντε σταθμοί ανεφοδιασμού για τον Ημιμαραθώνιο (4ο, 8ο, 12ο, 16ο και 19ο) και τρείς σταθμοί για τα 10 χιλ (3,5ο ,5ο και 8ο) Για να μην υπάρξει ρύπανση της διαδρομής και του βουνού, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα πλαστικά μπουκάλια νερού και τις πλαστικές συσκευασίες. Παράκληση, ο κάθε δρομέας να έχει μαζί του το ατομικό του μπουκάλι νερού. ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Η Οργανωτική Επιτροπή υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις και φέτος, όπως και στους προηγούμενους αγώνες, έχοντας ως πρώτο μέλημα μία ασφαλή διοργάνωση που θα προσδώσει και πάλι χαρά και χρώμα στο χωριό μας και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον.

> Δείτε το βίντεο από τον 2ο Ορεινό Αγώνα «Λίμνη Νευρόπολη»

 

 

Δημοφιλη Αρθρα