fbpx

7α Παραποτάμια στις 30 Ιουλίου 2023

Newsroom
7α Παραποτάμια

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 (09:30) θα διεξαχθούν στα Διπόταμα Προυσού Ευρυτανίας τα 7α Παραποτάμια, με αγώνες 15 χλμ. και 7,96 χλμ. Αναλυτικά η προκήρυξη:

Κρικελοπόταμος ο βρεγμένος δρόμος. The wet road is a trickle river. Μικτοί Αγώνες διάσχισης ποταμού και μονοπατιού και οδοιπορία αναψυχής.

Με δύο διαδρομές που θα έχουν την ίδια αφετηρία και τερματισμό, 7,96 χλμ., και 15 χλμ., ο σύλλογος ΕΟΣ Πανταβρεχει διοργανώνει για ΕΒΔΟΜΗ

ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ μικτούς αγώνες διάσχισης ποταμού και μονοπατιού και αναψυχής από τα Διπόταμα Προυσού προς την Πλατεία

Προδρόμου.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τον ΟΠΑΣΤΕ Π.Ε.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ και τον ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1: Μικτή αγωνιστική διαδρομή 7,36 χλμ. μέσα στην κοίτη του ποταμού, με 35 περάσματα μέσα στο νερό και 600μ. μονοπάτι, με υψομετρική διαφορά 300μ.

Οριο συμμετεχόντων: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά 150 δρομείς. Και πεζοπόροι. Χρόνος τερματισμού: 4 ώρες

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

ΠΑΙΔΩΝ 12 έως 16 ετών

ΑΝΔΡΕΣ

1) 17 έως 29 ετών

2) 30 έως 40 ετών

3) 41 έως 55 ετών

4) 56 ετών και άνω

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1) 17 έως 35 ετών

2) 36 έως 49 ετών

3) 50 ετών και άνω

Απονομές: Επαθλα στους 3 πρώτους άνδρες και γυναίκες κάθε κατηγορίας και μετάλλια σε όλους

Κόστος συμμετοχής: Ενήλικες 14€ και παιδιά 10€

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2: Μικτή διαδρομή διάσχισης ποταμού και μονοπατιού 15 χλμ. Διαδρομή με 8 χλμ. μέσα στην κοίτη του ποταμού, με 40 περάσματα μέσα στο νερό και 7 χλμ. μονοπάτι, με υψομετρική διαφορά 950μ.

Οριο συμμετεχόντων: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά 100 δρομείς. Χρόνος τερματισμού: 5 ώρες

Κατηγορίες: Περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.

Απονομές: Επαθλα στους 3 πρώτους άνδρες και γυναίκες και μετάλλια σε όλους. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 15 χλμ. έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 18€

 

Πληροφορίες και για τις δύο διαδρομές

Εγγραφές: Οι εγγραφές των αθλητών θα ολοκληρωθούν στις 27 Ιουλίου 2023 ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά και η πληρωμή με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό:

Eurobank: IBAN: GR5102606790000030200096439

Προσοχή: Στην αιτιολογία να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και επιλογή αγώνα, διαδρομή 1

Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 2 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή αλλά όχι αργότερα από 27 Ιουλίου 2023 που είναι και η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών.

Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

Για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων η εγγραφή θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Για πληροφορίες καλέστε στο 2237080629 και 6988276142.

 

Παροχές


 
 

– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip χρονομέτρησης)

– Αναμνηστικό μετάλλιο

– Αριθμός συμμετοχής

– Νερό και σνακ κατά τον αγώνα στα σημεία ελέγχου

– Αναμνηστικό τεχνικό t-shirt

– Δωρεάν φωτογραφίες

– Φαγητό και μουσική μετά το τέλος του Αγώνα

7α Παραποτάμια

Παραλαβή αριθμού συμμετοχής: Η παραλαβή του νούμερου συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί 08:00 μέχρι 09:15 πριν από την έναρξη του αγώνα.

Αποδοχή φωτογράφισης – βιντεοσκόπησης: Δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση. Όλοι οι συμμετέχοντες με υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνουν την ατομική τους ευθύνη της συμμετοχής.

Δήλωση Υγείας: Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον 7ο ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟ (Κρικελοπόταμος ο βρεγμένος δρόμος). Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείται από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας

Υποστήριξη αθλητών – υγειονομική κάλυψη: Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρό καθώς και από εθελοντές διασώστες.

Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

Μέτρα Ασφάλειας Δρομέων: Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους

προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθούν από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό, άμεσα οι εθελοντές & διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή.

Αν ένας αθλητής/αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.

Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.

Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροποσίας καθώς και από’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών

Μεταφορά: Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ προς ΔΙΠΟΤΑΜΑ και από το χωριό ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Ευρυτανίας προς τη θέση ΔΙΠΟΤΑΜΑ (αρχή εκκίνησης του αγώνα). Οι συμμετέχοντες μπορούν να έρθουν με τα οχήματα τους στον Πρόδρομο και από εκεί θα μεταφερθούν στην εκκίνηση. Ωρα αναχώρησης από Καρπενήσι 05:30 και από Πρόδρομο 07:00.

Το λεωφορείο θα έχει στάση και στα χωριά Καστανιά – Τόρνο – Προυσό

Επιστροφή σε όσους θέλουν με το λεωφορείο για Καστανιά – Τόρνο – Προυσό – Διπόταμα – Καρπενήσι μετά το πέρας της εκδήλωσης (περίπου 19:00).

Η βράβευση των αθλητών θα γίνει σε 4 ώρες μετά την εκκίνηση

Στη σελίδα του Συλλόγου μπορείτε να δείτε εικόνες και αποτελέσματα από όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις καθώς και πληροφορίες eospantavrexei.gr

 

Παρατηρήσεις

Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ενστάσεις γίνονται στη γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών.

Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική επιτροπή.

τηλ: 2237080629, Κινητό 6988276142, email: eopantavrexei@gmail.com

Για το ΔΣ: Ο πρόεδρος και τεχνικός σύμβουλος, Βασίλης Ντέκας

 

Ερχονται ακόμα:

20ός Μαραθώνιος Βίλνιους (10 Σεπτεμβρίου 2023)

7ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης (1 Οκτωβρίου 2023)

Μαραθώνιος Λισσαβώνας (8 Οκτωβρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα