fbpx

8ος Λέβαδος Mountain Trail στις 21 Ιανουαρίου 2024

Ορεινοί αγώνες 24,2 χλμ. και 10,7 χλμ. στη Λιβαδειά

Newsroom
levados mountain trail

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 θα διεξαχθεί στη Λιβαδειά ο 8ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Λέβαδος Mountain Trail», με αγώνες 24,2 χλμ. (10:00) και 10,7 χλμ. (10:45).

Τον αγώνα διοργανώνει ο Αθλητικός Κολυμβητικός Ομιλος Λιβαδειάς, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Λιβαδειάς, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας), με τη στήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Στερεάς και Εύβοιας, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ενωσης Ερευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και του Ε.Ε.Σ. παράρτημα Λιβαδειάς.

 

Περιγραφή

– Οι δύο αγώνες έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την περιοχή των πηγών της Ερκυνας (ΚΡΥΑ). Οι διαδρομές και των δύο αγώνων ξεκινούν από υψόμετρο 179 μέτρων και φτάνουν στο υψηλότερο σημείο, τα 905μ. ο πρώτος και τα 580μ. ο δεύτερος.

– Στον πρώτο αγώνα των 24,2 χλμ., τα 17.500μ. είναι μονοπάτια, τα 5.200μ. δασικοί δρόμοι και το 1.500μ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 1.550 μ.

– Στον δεύτερο αγώνα των 10,7χλμ., τα 7.500μ. είναι μονοπάτια, τα 1.700μ. δασικός δρόμος, και τα 1.500μ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με τη θετική υψομετρική να ξεπερνά τα 650 μ.

 

Οι διαδρομές έχουν σήμανση με:

– Μεταλλικές πινακίδες με το λογότυπο «ΛΕΒΑΔΟΣ» και βελάκι κατεύθυνσης.

– Πινακίδες προσαρμοσμένες σε ευδιάκριτα σημεία με το γράμμα Λ και κίτρινο-μπλε χρώμα.

– Ταινία έργου και χρώμα κίτρινο-μπλε σε εμφανή σημεία των διαδρομών.

– Μετά τον τελευταίο δρομέα και στους δύο αγώνες θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

 

Δικαίωμα συμμετοχής

– Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους.

– Συνιστάται στους μη έχοντες ανάλογη εμπειρία, να μην επιλέξουν τη μεγάλη διαδρομή γιατί ορισμένα σημεία της έχουν υψηλό συντελεστή δυσκολίας.

– Ο κάθε συμμετέχων αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής.

– Ο αγώνας με δεδομένο ότι έχει θετική υψομετρική διαφορά μεγαλύτερη των 1.250 μ., αποτελεί για τους ενδιαφερόμενους κριτήριο για τη συμμετοχή τους στον Olympus Marathon το 2025.

levados mountain trail

Κόστος συμμετοχής

24,2 χλμ.: 22€. Περιλαμβάνει:
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG
– Ενα εντυπωσιακό σακίδιο πλάτης
– Τροφοδοσία σε 6 σταθμούς
– Ασφαλιστική κάλυψη για όλη τη διάρκεια του αγώνα
– Βαρύτιμο μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο  χρόνο

10,7 χλμ.: 17€. Περιλαμβάνει:
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG
– Ενα εντυπωσιακό σακίδιο πλάτης
– Τροφοδοσία σε 3 σταθμούς
– Ασφαλιστική κάλυψη για όλη τη διάρκεια του αγώνα
– Βαρύτιμο μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

– Οι πληρωμές γίνονται δεκτές μόνο με χρήση κάρτας (Χρεωστική, Πιστωτική ή Προπληρωμένη). Η πληρωμή θα γίνεται εντός πέντε (5) ημερών από την εγγραφή, αλλιώς δεν θα ισχύει η εγγραφή. Μετά την πληρωμή, αποστέλλεται επιβεβαιωτικό e-mail.

– Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής γίνονται επιστροφές χρημάτων έως είκοσι (20) ημέρες πριν (2 Ιανουαρίου 2024 καταληκτική ημερομηνία) με επιβάρυνση 2€. Μετά από τις 02/01/24 δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων.

– Αντικατάσταση θέσης θα γίνεται δεκτή από άλλον αθλούμενο μόνο με εξουσιοδότηση αυστηρά μέχρι την ημερομηνία αυτή.

– Οι εγγραφές θα κλείσουν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 ώρα 22.00.

– Μετά το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας και ώρας, δεν θα γίνονται εγγραφές.

– Εφόσον συμπληρωθούν 1.200 συμμετοχές (600+600) οι εγγραφές θα κλείσουν αυτόματα με τη συμπλήρωση του αριθμού αυτού και δεν θα ισχύει η καταληκτική ημερομηνία λήξης των εγγραφών 10/01/24.

 

Διαδικαστικά

– Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών από τη γραμματεία του αγώνα καθώς επίσης και η φύλαξη των ρούχων θα γίνουν στην αίθουσα «Θολωτό» του Δήμου Λεβαδέων που βρίσκεται στην περιοχή των πηγών της Ερκυνας (ΚΡΥΑ):

α) Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, 17:00-21:00

β) Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, 07:00-09:30

– Το χρονικό όριο αποκλεισμού για τον αγώνα των 23,7 χλμ. είναι οι 5 ώρες και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες, με ενδιάμεσο όριο τις 3 ώρες στο 13ο χλμ., στη θέση «ΑΥΧΕΝΑΣ». Οσοι αθλούμενοι φτάσουν εκπρόθεσμα στο σημείο αποκλεισμού είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τον αριθμό συμμετοχής στους υπευθύνους του σταθμού ελέγχου και η επιστροφή τους στον χώρο του τερματισμού θα γίνει με φροντίδα της Οργανωτικής Επιτροπής. Σε τρία σημεία της διαδρομής, άτομα της διοργάνωσης θα καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών.

– Στον αγώνα των 10,8 χλμ. δεν υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά όριο 3 ωρών για την ολοκλήρωση. Αθλούμενος που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.

 

Σταθμοί τροφοδοσίας

Aγώνας 24,2 χλμ., θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας:

1) 4,8 χλμ. πλήρης

2) 6 χλμ. μόνο νερό

3) 10,5 χλμ. πλήρης

4) 14,5 χλμ. πλήρης

5) 17,8 χλμ. πλήρης

6) 21,6 χλμ. πλήρης

 

Aγώνας 10,7 χλμ., θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας:

1) 4,8 χλμ. πλήρης

2) 6 χλμ. μόνο νερό

3) 8 χλμ. πλήρης

 

Εξοπλισμός

– Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλούμενους, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, τροφή ανάγκης και υδροδοχείο.

Επίσης, αξεσουάρ ένδυσης, όπως γάντια και σκούφο, για όσους και όσες εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

– Νερό θα προσφέρεται μόνο σε υδροδοχείο. Ισοτονικά και κόκα κόλα σε κύπελλο μίας χρήσης.

– Οι καιρικές συνθήκες την ημέρα του αγώνα ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής, γι’ αυτό το λόγο είναι σκόπιμο να ληφθεί ειδική μέριμνα για την ένδυση.

– Χρήση baton θα επιτρέπεται μετά το 3ο χιλιόμετρο.

 

Επαθλα

– Για τους 3 πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες και των δύο διαδρομών: Κύπελλο, μετάλλιο τερματισμού και δώρα χορηγών.

– Βαρύτιμο μετάλλιο στους τερματίσαντες των δύο διαδρομών.

 

Ηλικιακές κατηγορίες

24,2 χλμ., άνδρες, Κύπελλα οι τρεις πρώτοι:
18 έως 29 ετών
30 έως 39 ετών
40 έως 49 ετών
50 έως 59 ετών
60+ ετών

24,2 χλμ., γυναίκες, Κύπελλα οι τρεις πρώτες:
18 έως 39 ετών
40 έως 55 ετών
56+ ετών

10,7 χλμ., άνδρες, Κύπελλα οι τρεις πρώτοι:
18 έως 39 ετών
40 έως 54 ετών
55+ ετών

10,7 χλμ., γυναίκες, Κύπελλα οι τρεις πρώτες:
18 έως 39 ετών
40 έως 55 ετών
55+ ετών

Σημείωση: Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, γενικής κατάταξης και για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν το λιγότερο 6 συμμετοχές. Αν είναι λιγότερες από 6 θα βραβευθεί μόνο ο πρώτος της κατηγορίας.

Τον τελευταίο αθλούμενο της μεγάλης διαδρομής τιμητικά, θα υποδεχτούν όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

levados mountain trail

Ασφάλεια

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αθλούμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

H διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση, και για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα μέλη εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης από την Ελληνική Ένωση Ερευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και ομάδα του Ερυθρού Σταυρού από το παράρτημα Λιβαδειάς.

Την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των αθλούμενων θα εγγυάται η παρουσία της ομάδας Ελληνικής Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος των πιο δύσκολων σημείων της διαδρομής. Θα υπάρξει μέριμνα για την παρουσία ασθενοφόρου σε προσιτό σημείο. Στον χώρο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός με μέλη από τον Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για άμεση αποκατάσταση όπου χρειαστεί.

Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του στους πιο γρήγορους, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή, από συμμετέχοντες που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Σημαντική βοήθεια θα προσφερθεί από τον Α.Χ.Ο. Λιβαδειάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκοχωριτών Λιβαδειάς.

 

Ποινές

Αθλούμενοι που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα, όπως επίσης και για άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής.

 

Ενστάσεις

Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλούμενο, μέχρι και 30 λεπτά μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή του αγώνα, τον υπεύθυνο χάραξης της διαδρομής και τον υπεύθυνο των κριτών, είναι τελική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

 

Ματαίωση, αναβολή, τροποποίηση

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, πολύ σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή, η  οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα.

Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων ή χιονοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα, θα γίνουν ανάλογες  τροποποιήσεις των διαδρομών. με την αφαίρεση των δύο (2) κορυφών Γαρδαβίτσας και Προφήτη Ηλία.

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής, οι πληρωμές θα ισχύουν κανονικά και όποιος αθλητής δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη νέα ημερομηνία μπορεί να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων, τα οποία θα επιστραφούν, εκτός από το ποσό των 2€, το οποίο θα παρακρατηθεί από την τράπεζα για διαχειριστικά έξοδα.

 

Φύλαξη

Στον χώρο της γραμματείας θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων, στην αίθουσα «Θολωτό» του δήμου Λιβαδειάς που βρίσκεται δίπλα στο χώρο των εκκινήσεων.

 

Μετακίνηση

Για αυθημερόν μετακίνηση από Αθήνα – Λιβαδειά και επιστροφή, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Λιβαδειά. Ο σταθμός βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 26, στην περιοχή Τρεις Γέφυρες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Αθήνα: 2108317173. Λιβαδειά: 2261028336

Εισιτήρια για αυθημερόν μετακίνηση με τρένο

 

Πρόγραμμα

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

17:00-21:00 παράδοση αριθμών

20:00-22:00 pasta party

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

10:00 24,2 χλμ..

10:45 10,7 χλμ.

14:00 Απονομές στον χώρο του τερματισμού

15:30 κλείσιμο αγώνα

– Tο πρωί της Κυριακής στον χώρο της εκκίνησης θα προσφέρεται τσάι και στον ίδιο χώρο μετά τους τερματισμούς θα υπάρχει γεύμα με την παραδοσιακή πλέον γίδα βραστή, καθώς επίσης και φροντίδα γεύματος για vegan αθλούμενους.

 

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Στον Χρήστο Πολατσίδη, τηλ. 6932222453, για τεχνικές πληροφορίες και στην Κατερίνα Κομνά, τηλ.6978400753, για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές. Επίσης, στο τηλ. 2261021100 του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ), 15:00-20:00 εκτός Σαββάτου & Κυριακής ή στο e-mail: levados@akol.gr

 

 

Δημοφιλη Αρθρα