fbpx

9ο Trail Race Καπετάν Χρονάς το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 (Προκήρυξη)

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου - Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν

iRun
Trail Race Καπετάν Χρονάς

Μια μοναδική ευκαιρία ανακάλυψης της ορεινής φύσης σάς περιμένει στο 9ο Trail Race Καπετάν Χρονάς, στην Αρκαδία!

Ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Λαογραφικό Σύλλογο Χρυσοβίτσιου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης, διοργανώνουν το 9ο Trail Race Καπετάν Χρονάς 15 χλμ.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, οι λάτρεις της φύσης και του ορεινού τρεξίματος καλούνται να ανακαλύψουν τη μαγεία του ελατοσκέπαστου Μαινάλου της Αρκαδίας, να γνωρίσουν τη μαγεία της ορεινής φύσης, σε ένα από τα τρία καθαρότερα οικοσυστήματα της Ευρώπης, να επισκεφθούν το μουσείο-σπίτι του Κολοκοτρώνη, να δροσιστούν στα κρυστάλλινα νερά του Φαλάνθου και να απολαύσουν τη φιλοξενία των παραδοσιακών χωριών, τα οποία θα είναι και οι σταθμοί ανεφοδιασμού του αγώνα!

Ο αγώνας περιλαμβάνει Ορεινές διαδρομές στον Φάλανθο Αρκαδίας, που συνδέουν τα ιστορικά κολοκοτρωναίϊκα χωριά Λιμποβίσι, Αρκουδόρεμα, Πιάνα και Χρυσοβίτσι.

Ο αγώνας διοργανώνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Χρυσοβίτσιου για τον Γέρο του Μοριά, προσφέροντας ένα μοναδικό τρόπο για να γνωρίσετε την περιοχή και να αισθανθείτε την παράδοση και τον πολιτισμό της.

Φάλανθος Αρκαδίας

Φάλανθος Αρκαδίας

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Λιμποβίσι, το Σάββατο 18/05, στις 10:00 πμ. και οι δρομείς των 15χλμ. θα τερματίσουν στο Χρυσοβίτσι (υψόμετρο 1073 μέτρα). Η διοργάνωση έχει προβλέψει τη μεταφορά των αθλητών από τον τερματισμό στο χωριό Χρυσοβίτσι προς την αφετηρία του αγώνα στο Λιμποβίσι.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει, επίσης, ξενάγηση στο Μουσείο Κολοκοτρώνη.

Αναλυτικά η προκήρυξη:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 18-05-2024

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ορεινές διαδρομές στον Φάλανθο Αρκαδίας που συνδέουν τα ιστορικά κολοκοτρωναίϊκα χωριά Λιμποβίσι, Αρκουδόρεμα, Πιάνα και Χρυσοβίτσι. Εκκίνηση αγώνα: Σάββατο 18-05-2024, Ώρα 10:00 στο Λιμποβίσι. Τερματισμός: Χρυσοβίτσι

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που γυμνάζονται συστηματικά αλλά και ερασιτέχνες αθλούμενοι δρομείς. O δρομέας συμμετέχει στον «αγώνα» με απόλυτη προσωπική του ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δηλώνει επίσης ότι τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Παραιτείται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών του «αγώνα» για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία. Τέλος, δεσμεύεται ότι σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν θα εκχωρήσει τον αριθμό συμμετοχής που θα του διαθέσει η Οργανωτική Επιτροπή του «αγώνα» σε άλλο άτομο προκειμένου να συμμετάσχει στον «αγώνα». Ο δρομέας αποδέχεται όλους τους ανωτέρω όρους συμμετοχής. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο 15 ΧΛΜ πρέπει να είναι γεννημένοι το 2005 ή νωρίτερα.

4. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: H οργανωτική επιτροπή των αγώνων συστήνει σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν εξεταστεί από ειδικό ιατρό που να βεβαιώνει ότι μπορούν να συμμετέχουν σε τέτοιου τύπου φυσική δραστηριότητα με ασφάλεια. Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Ο κάθε δρομέας οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στο χωματόδρομο και να παραχωρεί την σειρά του σε πιο γρήγορους που θέλουν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό γι ́αυτό σε κάθε αριθμό συμμετοχής αναγράφεται τηλέφωνο του υπεύθυνου για άμεση επικοινωνία.

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης. Στους δεύτερους και τρίτους νικητές/τριες της γενικής θα απονεμηθούν επίσης μετάλλια. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα. Όλοι οι αθλητές που θα συμμετέχουν θα μπορούν να εκτυπώνουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο των αποτελεσμάτων.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσω διαδικτύου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972030994 κ. Σκαλτσάς Γιάννης (πρόεδρος Συλλόγου Χρυσοβιτσιωτών).
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα και λήγει την Κυριακή 12 ΜΑΙΟΥ 2024, 23:59.


 
 

7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ & ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ: Η συμμετοχή στο 9ο trail race καπετάν Χρονάς είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι εγγραφές θα γίνονται μέσω της Athletopia

8. ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τεχνικός υπεύθυνος των αγώνων είναι ο κ. Σκαλτσάς Γιάννης (6972030994)

9. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει με χρονόμετρο live αποτελέσματα. Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, καθώς και ομάδα εθελοντών διασωστών της περιοχής. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας. Στη διαδρομή του αγώνα 15 ΧΛΜ θα υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών στο 3K, 6Κ, 9K και 12K.  Για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν επίσης εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

10. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ: Η διοργάνωση έχει προβλέψει τη μεταφορά των αθλητών του αγώνα των 15 ΧΛΜ. Η μεταφορά θα γίνει από τον τερματισμό στο χωριό Χρυσοβίτσι προς την αφετηρία του αγώνα στο Λιμποβίσι.

11. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η παραλαβή των αριθμών θα γίνετε στις 18-5-2024 από το κοινοτικό γραφείο στο Χρυσοβίτσι στις 09:00 π.μ.

12. ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ: Στον χώρο τερματισμού των αγώνων θα παρέχεται φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών-τριων καθώς και αλλαγής ρούχων μετά το πέρας του αγώνα.

13. ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ: Η οργανωτική επιτροπή λόγω της πανδημίας με τον covid -19 εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Αν συμβούν τροποποιήσεις μετά την δημοσίευση της προκήρυξης θα υπάρξει ενημέρωση από την οργανωτική επιτροπή.

14. ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα ή και κατά την διάρκεια, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα ΔΕΝ θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής

15. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις θα γίνονται από τον ίδιο τον δρομέα μέχρι και 45 λεπτά μετά τον τερματισμό στους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής.

16. ΠΟΙΝΕΣ: Δρομείς που δεν θα περάσουν ή δεν θα καταγραφούν στα σημεία ελέγχου ακυρώνονται.

17. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης. Ανάλογα των καιρικών συνθηκών μπορεί να απαιτηθεί υποχρεωτικός εξοπλισμός. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει ενημέρωση από τη διοργάνωση.

18. ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ: θα διατίθενται μπουκάλια νερού στους σταθμούς τροφοδοσίας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ου trail race καπετάν Χρονάς (Σάββατο 18-05-2024)

  • 09:00-10:00 Παραλαβή αριθμών ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ
  • 10:00-10:20 Λιμποβίσι ξενάγηση Μουσείο Κολοκοτρώνη
  • 10:30 Εκκίνηση 9ο trail race καπετάν Χρονάς
  • 12:30 Τερματισμοί
  • 13:30 Τελετή απονομών νικητών
  • 14:00 Περάτωση αγώνα

Δημοφιλη Αρθρα