fbpx

11ος Αγώνας Δρόμου Τσίπουρου και 2ος Kerk’s Marathon στις 26-27/11

Newsroom
Τσίπουρου

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν στο Ροδοχώρι Ημαθίας ο 11ος Αγώνας Δρόμου Τσίπουρου και ο 2ος Kerk’s Marathon και παράλληλες διοργανώσεις. Η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

Για μια ακόμη χρονιά είμαστε κοντά σας για να σας οδηγήσουμε στα μονοπάτια της περιοχής μας, και να χαρούμε όλοι μαζί την συνάντηση, για άθληση, περίπατο, χορό και τραγούδι.

Την παραμονή του Μαραθωνίου στο καζάνι θα υπάρχει πάστα πάρτι για όλους τους αθλητές και παρουσίαση της προσωπικότητας του Κ. Λαζαρίδη με προβολή φωτογραφικού υλικού από την αθλητική του καριέρα.

Στην πορεία και έως τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε και άλλα event. Θα σας κρατάμε ενήμερους σχετικά.

 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, 10:30

Είναι ο καθιερωμένος πλέον αγώνας δρόμου 18.700 μέτρων και υψομετρικής 750+, με την ονομασία «11ος Δρόμος του Τσίπουρου» και ώρα εκκίνησης την 10:30.

Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους τερματίσαντες, Το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα θα είναι ξεχωριστό όπως πάντα και το μετάλλιο που θα ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία σαν αυτή του 2021. Θα δοθούν επίσης σάκος και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο!

Θα βραβευθούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 6 πρώτες γυναίκες, με την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός των γυναικών που θα πάρουν εκκίνηση θα είναι πάνω από 15, και οι πρώτοι των κατηγοριών. Θα γίνουν και βραβεύσεις σε κατηγορίες ανάλογα της συμμετοχής, που θα ανακοινωθούν επί τόπου.

 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, 10:15

Λαϊκός αγώνας 5.500 χιλιόμετρα με 180+υψομετρική, τεχνικό μπλουζάκι, σάκος, μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο! Διαδρομή άνετη για αρχάριους. Θα ενημερωθείτε σχετικά.

Θα βραβευθούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 6 πρώτες γυναίκες, με την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός των γυναικών που θα πάρουν εκκίνηση θα είναι πάνω από 15.

Θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες και των δύο διαδρομών, συσκευασμένο, για το ρακοκάζανο και τσίπουρο, που ενδεχομένως να το επισκεφθείτε.

Αποτελέσματα Σεπτέμβριος 2022

 

Δικαίωμα συμμετοχής

Μπορούν στους παραπάνω αγώνες να συμμετάσχουν ενήλικες από 18+ και πάνω αυστηρά. Μόνο στα 5.500μ μπορούν να συμμετέχουν ανήλικοι γυμνασιόπαιδες αυστηρά με τη συνοδεία κηδεμόνα για όλη τη διαδρομή, ή με αποδεδειγμένη δρομική εμπειρία σε παρόμοιους αγώνες (πχ δελτίο αθλητού και βεβαίωση του σωματίου η του ΣΕΓΑΣ).

Το κόστος συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθεί με την έναρξη των εγγραφών στην ιστοσελίδα www.fiftymilersrun.com. Η λήξη των εγγραφών θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου 2022.

 

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, 08:30

2ος Ορεινός Μαραθώνιος Βερμίου «Κυριάκος Λαζαρίδης», 42.195 χλμ., 1563μ.+ υψομετρική


 
 

Η διαδρομή του μαραθωνίου θα ακολουθήσει ακριβώς το ίχνος αυτής του 2021 που άρεσε στην πλειοψηφία των συμμετεχόντων, και που σαν απόσταση είναι από τις δημοφιλέστερες για τους δρομείς των μεγάλων αποστάσεων.

Οπως ήδη είναι γνωστό, ονομάζεται και αφιερώνεται στη μεγαλύτερη δρομική προσωπικότητα της περιοχής μας και έναν από τους σημαντικότερους μαραθωνοδρόμους της Ελλάδος, κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ μαραθωνίου από το 1977 με 2:20:15 στο Μπάρνσλεϊ της Αγγλίας όπου κατετάγη 2ος γενικής και το κράτησε έως το 1982 όταν ο Κούσης έκανε 2:14:36.

Με ατομικό ρεκόρ 2:18:57 που ακόμα και σήμερα δεν είναι εύκολο για Ελληνες δρομείς, χάθηκε άδικα και απρόσμενα στις δεκαεπτά Φεβρουάριου του 2017 ημέρα Τετάρτη, από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα που έμελλε να είναι και ο τελευταίος του.

Ο αγώνας θα ξεκινά από τη Μονή Αγ. Γεωργίου στο Ροδοχώρι Νάουσας, ακολουθώντας δασικούς δρόμους και μονοπάτια μέτριας βατότητας. Θα κινηθεί σε κυκλική, σχετικά, πορεία, περνώντας από πέντε χωριά της περιοχής και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο.

Απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και γι’ αυτό οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι 18+, να έχουν κάνει τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον έναν Μαραθώνιο ή έναν ορεινό αγώνα πάνω από 20 χλμ.

Θα υπάρχει νερό κάθε 5 χλμ (μπουκάλι ή φυσικό τρεχούμενο) και στα ανάλογα σημεία της διαδρομής, τροφοδοσία ανά 5 χλμ. με (τζελ, αλμυρά, κόλα, ισοτονικά). Γενικά, θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε ό,τι χρειάζεται ένας μαραθώνιος, ώστε να μην χρειάζεται να κουβαλά επιπλέον υλικά ο δρομέας.

Διάρκεια 7 ώρες και 30 λεπτά. Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες, με έχτρα αναμνηστικά. Στην πορεία θα δοθούν λεπτομερείς περιγραφές και κανόνες για όλα όσα χρειάζεται ο αγώνας. Θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες, συσκευασμένο, και ένα ποτήρι κρασί.

Αναμνηστικά: Μετάλλιο που στη μία όψη θα φέρει την προσωπογραφία του Kυριάκου, και από την άλλη τον τίτλο του αγώνα, που ονομάζεται KERK‘S MARATHON, από το όνομα που ήταν γνωστός, στους φίλους του, στο εξωτερικό αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Αναμνηστικό Μ/Μ μπουφάν-πανωφόρι καπιτονέ με κουκούλα και διακριτικό κέντημα KERK MARATHON, σάκος, και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο.

Εγγραφές μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2022, 23:59 (120 συμμετοχές) στην ιστοσελίδα www.fiftymilersrun.com.

 

– Παιδικός αγώνας (Δημοτικό Α’-Γ’ και Δ’-ΣΤ’).

 

Το οργανωτικό πλάνο το καλύπτουν ο Γ.Α.Σ. Ροδοχωρίου Νάουσας, μαζί με τον Σύλλογο Δρομέων «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ», σε συνεργασία με τον Τοπικό Πολιτιστικό Μορφωτικό σύλλογο «Οι Κομνηνοί», με τον ΣΕΒΑΣ Νάουσας, την βοήθεια του Τσαγκερά Γιώργου, και φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση των εθελοντών που κάθε φορά στέκονται στο πλευρό μας.

Θα υπάρχει ειδική φόρμα δήλωσης εθελοντών που θα πάρουν ένα φούτερ μπουφάν με κουκούλα και φερμουάρ με τα διακριτικά της διοργάνωσης, που πρέπει να φορούν για να ξεχωρίζουν και να παρέχουν άνετα τις υπηρεσίες τους, για αυτήν την ενδέκατη χρονιά, με περισσότερες απαιτήσεις.

Για όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και ό,τι καινούργιο προκύπτει θα υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις στην σελίδα www.fiftymillersrun.com καθώς και στα Μ.Μ.Ε.

Θα αφορούν λίστες συμμετοχών, περιγραφές των διαδρομών και χάρτες, υψομετρικά, χορηγούς, πληροφορίες για διαμονή για όσους το επιθυμούν, τρόποι πρόσβασης για όσους έρθουν για πρώτη φορά, και μην ξεχνάτε!

 

Ερχονται ακόμα:

2ο Κέρη Cross Country Race (18 Δεκεμβρίου 2022)

7ο Veikou Trail (22 Ιανουαρίου 2023)

8ο Lycabettus Run (19 Φεβρουαρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα