fbpx

Mamali Trail Run στις 2 Ιουλίου 2023

Newsroom
mamali trail

Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 θα διεξαχθεί στη Μαμαλή Βερδικούσιας Ελασσόνας το Mamali Trail Run, με αγώνες 15 χλμ. και 5 χλμ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί φέτος μια εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του Mamali Festival 2023. Ετσι, δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους φίλους μας δρομείς να επισκεφτούν το βουνό μας για να απολαύσουν τη διαδρομή 15 χιλιομέτρων, αλλά και μια δεύτερη διαδρομή 5 χιλιομέτρων.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των παραπάνω διαδρομών είναι ότι τόσο η εκκίνηση όσο και ο τερματισμός τους γίνεται στην κορυφή Μαμαλή στα 1424 μέτρα!

Θα πραγματοποιηθεί επίσης μια παιδική διαδρομή 1000 μέτρων για τους μικρούς μας φίλους.

H Μαμαλή Βερδικούσιας απέχει 7 χλμ. από τη Βερδικούσια και 65 χλμ. από τη Λάρισα.

Από τη Μαμαλή αντικρίζεται η Πίνδος, τα Μετέωρα, τα Βόρεια Αγραφα, ο Τυμφρηστός, η Γκιώνα, η Οίτη, ο Κίσσαβος και ο Ολυμπος.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κορυφής Μαμαλή είναι το πανέμορφο και πυκνό δάσος οξιάς που καλύπτει μεγάλο μέρος της περιοχής. Ταυτόχρονα, αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Λάρισας και Τρικάλων.

Διαβάστε στη συνέχεια αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις διαδρομές.

 

Διαδρομή 15 χιλιομέτρων

Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 στις 10:00 από τον κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων.

Η ατομική συμμετοχή στον αγώνα έχει αντίτιμο 10€. Η ομαδική συμμετοχή έχει αντίτιμο 8€ ανά άτομο (για ομαδικές εγγραφές 10 ατόμων και πάνω).

Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές που θα τερματίσουν στον αγώνα θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, θα απονεμηθεί Κύπελλο.

Η κατάταξη των αθλητών θα γίνει σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και γυναικών (1η κατηγορία: 18-39, 2η κατηγορία: 40-54 και 3η κατηγορία: 55+). Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα θα χορηγηθεί γεύμα αποκατάστασης. Θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ντους για όσους το επιθυμούν.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 13:30. Θα βραβευθεί επίσης η πολυπληθέστερη ομάδα αθλητών.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδρομής

Το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι υπό σκιά, με το 20% να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Η διαδρομή είναι κυκλική, με το 80% της συνολικής διαδρομής σε μονοπάτι με απίστευτα μαλακό τερέν και το 20% σε παλιό υλοτομικό δρόμο. Η διαδρομή περνά από 7 τεχνητές λίμνες ποτίσματος με μικρές κλίσεις, εκτός από 80 μέτρα πριν το 12ο χιλιόμετρο στα οποία η κλίση είναι μεγαλύτερη.

Στα 4 χιλιόμετρα περίπου βρίσκουμε το 1ο στεκ υδροδοσίας (μόνο νερό), στα 8,5 χιλιόμετρα συναντάμε το 2ο στεκ (νερό, ισοτονικό, κόλα, σοκολατάκι, ξηρός καρπός) και στα 12 χιλιόμετρα το 3ο στεκ (νερό, ισοτονικό, κόλα, σοκολατάκι, ξηρός καρπός), ενώ το τελευταίο στεκ υδροδοσίας θα είναι στον τερματισμό του αγώνα. Συνολική υψομετρική διαφορά: 656μ.

 

Διαδρομή 5 χιλιομέτρων

Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 στις 10:20 από τον κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων.

Η ατομική συμμετοχή στον αγώνα έχει αντίτιμο 5€. Η ομαδική συμμετοχή έχει αντίτιμο 4€ ανά άτομο (για ομαδικές εγγραφές 10 ατόμων και πάνω). Λεπτομέρειες σχετικά με την πληρωμή θα βρείτε στη δήλωση συμμετοχής που ακολουθεί παρακάτω.

Οι απονομές στους τρεις πρώτους αθλητές, τόσο στην γενική κατηγορία των ανδρών όσο και σ’ αυτή των γυναικών θα πραγματοποιηθούν στις 2:00. Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες κατάταξης. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ντους για όσους το επιθυμούν.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδρομής

Η διαδρομή είναι κυκλική με το 80% της συνολικής διαδρομής σε μονοπάτι με απίστευτα μαλακό τερέν και το 20% σε παλιό υλοτομικό δρόμο.

Η διαδρομή ξεκινά με κατεύθυνση το κάστρο και στη συνέχεια «κατεβαίνει» από παλιό υλοτομικό δρόμο προς την τοποθεσία «Ντουμ Σέλωμα».

Στη συνέχεια, «ανεβαίνει» την πλαγιά με κατεύθυνση αριστερά όπου ξεκινά το μονοπάτι το οποίο καταλήγει στον ασφαλοστρωμένο δρόμο.

Εκεί, οι αθλητές περνάνε απέναντι και συναντούν το στεκ υδροδοσίας (μόνο νερό). Για 200 μέτρα περίπου ακολουθούν υλοτομικό δρόμο και μετά ακολουθεί μονοπάτι παράλληλα σε ρυάκι, συνεχίζοντας προς την κορυφή Μαμαλή και το χώρο εκδηλώσεων. Συνολική υψομετρική διαφορά: 248 m.

 

Δήλωση συμμετοχής: Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στον αγώνα Mamali Trail Run 2023 ορίζεται η 26η Ιουνίου 2023. Η δήλωση συμμετοχής προϋποθέτει αποδοχή όλων των όρων συμμετοχής.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Ο αριθμός λογαριασμού της Λέσχης: Τράπεζα Πειραιώς: Δικαιούχος: Λέσχη Mountain Enduro Camp. IBAN: GR1301726090005609106148999

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες Mamali Trail Run 2023 επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα: 6982310343 (Ανδρέας Ζουρλαδάνης) και 6983724654 (Νεκτάριος Καφφές).

mamali trail

Παιδική διαδρομή

Η παιδική διαδρομή ξεκινάει στις 12:30. Τα παιδιά θα διανύσουν μια απόσταση 1000 μέτρων. Η διαδρομή γίνεται περιμετρικά του χώρου εκδηλώσεων και έχει ανεπαίσθητες υψομετρικές διαφορές.

Δεν θα γίνει χρονομέτρηση και θα δοθεί σε όλα τα παιδιά αναμνηστικό μετάλλιο. Δεν είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον παιδικό αγώνα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Υποστηρικτές του αγώνα: Η Λέσχη Mountain Enduro Camp πραγματοποιεί τον αγώνα ανωμάλου δρόμου Mamali Trail Run 2023, έχοντας ως συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ελασσόνας.

Χορηγοί του αγώνα: Las Ramblas, Peak Store, Vican Health Care Products, Έψα, Memilon Healthy Goods, Συνεταιρισμός Ελαιοχρωματιστών Λάρισας, ΘΕΣγάλα Συνεταιρισμός, +PharmNET.

 

Ερχονται ακόμα:

2ος Νυχτερινός Αγώνας Κουρκούλας (5 Αυγούστου 2023)

Goulinas Trail (3 Σεπτεμβρίου 2023)

Μαραθώνιος Φρανκφούρτης (29 Οκτωβρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα