fbpx

Paliouri Trail Run στις 26 Νοεμβρίου 2023

Αγώνες 14 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Newsroom
Paliouri Trail Run

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στο Παλιούρι Χαλκιδικής το Paliouri Trail Run, με αγώνες 14 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος GROUNDBREAKERS, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, την κοινότητα Παλιουρίου και φορείς του Δήμου, και υπό την αιγίδα του δήμου Κασσάνδρας.

Η ΕΟΔ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη των αγώνων. Η SMF SPORTS ανέλαβε την οργάνωση της εκδήλωσης

Στην άκρη της χερσονήσου Κασσάνδρας, σε υψόμετρο 130 μέτρων, περιτριγυρισμένο από καταπράσινους πευκόφυτους λόφους, βρίσκεται το χωριό Παλιούρι!

Οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δύο αγώνες τρεξίματος στο δάσος του Παλιουρίου.

Οι επισκέπτες της περιοχής με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στους αγώνες μπορούν να προγραμματίσουν και τις διακοπές τους την περίοδο αυτή. Οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τις δρομικές δραστηριότητες. Μέσα από την αθλητική εκδήλωση οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την ορεινή Κασσάνδρα και τις ομορφιές της.

 

Περιγραφή διαδρομής 5 χλμ.

Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την πλατεία του Παλιουρίου. Η εκκίνηση των δύο αγώνων θα είναι κοινή (10:30). Για τα πρώτα 50 μέτρα όλοι οι αθλητές θα κινούνται μαζί.

Σε εκείνο το σημείο οι αθλητές της διαδρομής των 5 χλμ. θα στρίψουν δεξιά και για 600 μέτρα θα κινούνται εντός του χωριού, μέχρι να βγουν σε χωματόδρομο με κατεύθυνση το Χαλκοβούνι. Στο 2ο χιλιόμετρο μπαίνουν στο μονοπάτι του Χαλκοβουνίου!

Η διαδρομή είναι χωμάτινη κατά βάση, κινείται σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια. Η υψομετρική διαφορά της διαδρομής των 5 χλμ. είναι 110 μέτρα.

Προσφέρεται για όσους θέλουν να ζήσουν τη δράση που προσφέρει μια ορεινή διαδρομή.

 

Περιγραφή διαδρομής 14 χλμ.

Οι αθλητές κατά το 1ο χιλιόμετρο κινούνται σε άσφαλτο. Από εκεί ακολουθεί δασικός δρόμος με κατεύθυνση την κορυφή του αράπη. Στα 2,6 χλμ. της διαδρομής ξεκινάει ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του λόφου με εκπληκτική θέα στη Σιθωνία.

Για τα επόμενα 2,6 χλμ. έχουμε κατάβαση μέσα σε μονοπάτι. Ανηφορίζουμε για 1,5 χλμ. μέχρι να βγούμε σε δασικό δρόμο και να πάρουμε την κατηφόρα με κατεύθυνση το Χρούσο.

Συνεχίζει με ανάβαση και πάλι περνώντας από την Παλιά Βρύση και φτάνοντας στο Παλιούρι όπου από εδώ θα ακολουθήσει η διαδρομή των 5 χλμ. μέχρι να ξαναβγεί στην πλατεία και τον τερματισμό. Η υψομετρική διαφορά της διαδρομής των 14 χλμ. είναι 540 μέτρα.

Η διαδρομή κινείται σε όλο το μήκος μέσα σε μεγάλα πεύκα και ελαιόδεντρα. Είναι πανέμορφη και μέσα σε 14 χλμ. γνωρίζετε ένα κομμάτι της ορεινής περιοχής του Παλιουρίου!

Προσφέρεται σε όλους! Οι διαδρομές θα έχουν σήμανση με κορδέλες ανά 50-70 μέτρα. Στις διακλαδώσεις θα υπάρχει σήμανση με κατεύθυνση με βελάκια. Οι διαδρομές κινούνται σε μονοπάτια – δασικούς δρόμους (χωμάτινες διαδρομές), αλλά και ένα μικρό ποσοστό ασφάλτου εντός του χωριού.

 

14 χλμ. (με χρονικό όριο τερματισμού τις 3 ώρες)

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 14 χλμ. έχουν άτομα που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 5 χλμ. έχουν άτομα που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος.

Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα 1000μ. έχουν παιδιά ηλικίας 3 έως 12 (Δημοτικό) ετών με συγκατάθεση γονέων. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στην γραμματεία του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες ενήλικοι καθώς και οι κηδεμόνες των ανηλίκων συμφωνούν με τους όρους διεξαγωγής του αγώνα.

Paliouri Trail Run

Παροχές διοργάνωσης

– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

– Τεχνικό μπλουζάκι διοργάνωσης

– Σταθμός τροφοδοσίας

– Ιατρική υποστήριξη


 
 

– Υγειονομική κάλυψη

– Αναμνηστικό μετάλλιο σε κάθε τερματίζοντα

– Αναμνηστικό μετάλλιο σε όλα τα παιδιά

 

Σταθμοί τροφοδοσίας

Στον αγώνα των 14 χλμ. θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στη μέση της διαδρομής και ένας στον τερματισμό για όλους τους αθλητές.

 

Επαθλα νικητών 14 χλμ. και 5 χλμ.

– Γενική κατηγορία ανδρών – γυναικών

– Επαθλα στους νικητές: 1ος Κύπελλο, 2ος Κύπελλο, 3ος Κύπελλο

– Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο

– Οι απονομές νικητών θα γίνουν στον χώρο της εκδήλωσης

 

Πρόγραμμα

9:00- 10:00 Παραλαβή φακέλων για συμμετέχοντες

10:30 Εκκίνηση αγώνα 14 χλμ.

10:30 Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ.

10:40 Παιδικός αγώνας 1000 μέτρα

13:30 Απονομές αγώνων

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στις 20:00. Η διοργάνωση θα δεχθεί συνολικά 200 αθλητές στους 2 αγώνες.

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10€ στον αγώνα των 14 χλμ. και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων του αγώνα. Τράπεζα Πειραιώς GR6401724070005407056830848. Δικαιούχος: Ζαμίχος Παντελής (Ταμίας Συλλόγου).

Η εγγραφή είναι έγκυρη με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει η σχετική καταβολή της συμμετοχής. Η συμμετοχή στον αγώνα των 5 χλμ. και στον παιδικό αγώνα 1000 μέτρων είναι δωρεάν.

Για τους συμμετέχοντες που έχουν πραγματοποιήσει τη διαδικασία εγγραφής επιτυχώς μέχρι την ανωτέρω προθεσμία, τυπώνεται ονομαστικός αριθμός συμμετοχής (δηλαδή το ονοματεπώνυμο του δρομέα τυπώνεται πάνω στον αριθμό συμμετοχής).

Την ημέρα των αγώνων η διοργάνωση θα δεχτεί 20 νέες εγγραφές ανά αγώνα εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 200 συμμετεχόντων στους 2 αγώνες.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα