fbpx

4ος Αγώνας «Στους Δρόμους των Μεταλλωρύχων Λαυρίου» στις 21 Απριλίου 2024

10 χλμ., 1 χλμ., 300μ. και 6 χλμ. για περιπατητές στο Λαύριο

Newsroom
αγώνας δρόμου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 (10:00) θα διεξαχθεί στο Λαύριο ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Στους Δρόμους των Μεταλλωρύχων Λαυρίου», με διαδρομές 10 χλμ., 1 χλμ., 300μ. και 6 χλμ. για περιπατητές.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο ΛαυρίουΑνατολικής Αττικής και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ).

Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στην πάλη των εργαζομένων και του λαού της Ανατολικής Αττικής για τη δημιουργία δημόσιου και δωρεάν Γενικού Νοσοκομείου στην περιοχή, και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αφετηρία και τερματισμός θα είναι εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου ΤΠΠΛ (Εγκαταστάσεις πρώην Γαλλικής εταιρίας).

Σκοπός: Να αναδειχτεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός. Η δημιουργία ενός δρομικού γεγονότος χωρίς χορηγούς και πολυεθνικές. Η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Λαυρεωτικής, σμιλεμένο από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη υπογραφή στο πέρασμα των χρόνων. Η διεκδίκηση από την πολιτεία χρηματοδότησης των τμημάτων αθλητισμού με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην άθληση χωρίς κόστος.

Διαδρομή: Ακολουθείτε μια διαδρομή εντός των εγκαταστάσεων του ΤΠΠΛ. Βγαίνοντας από την άνω πύλη στον δημόσιο δρόμο Λαυρίου – Καμαρίζης στα 300μ., συνεχίζετε δεξιά σε χωματόδρομο και σε μια ανηφορική διαδρομή για 3 χλμ. Στα επόμενα 1800μ. η διαδρομή είναι ελαφρά κατηφορική.

Ακολούθως φτάνετε στην καμινάδα, όπου έχετε πανοραμική θέα της πόλης του Λαυρίου, του κόλπου του Θορικού και των εγκαταστάσεων των μεταλλείων.

Περνώντας κάτω από την καμινάδα μπαίνετε σε στενό πευκόφυτο πετρώδες μονοπάτι, από όπου περνούσε το τρένο των μεταλλείων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Υστερα από 1 χιλιόμετρο στρίβετε δεξιά και μπαίνετε σε επίπεδο χωματόδρομο, που μέσω του συνοικισμού Καβοδόκανο και μικρής ασφάλτινης διαδρομής, θα σας οδηγήσει στον τερματισμό από τη βόρεια πύλη εισόδου του πάρκου.

Οι περιπατητές ακολουθούν την ίδια διαδρομή με μια μικρή παράκαμψη από το 2ο στο 6ο χλμ. θα υπάρχει ανάλογη σήμανση.

Σταθμοί τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν 3 σταθμοί, ο πρώτος στα 3,5 χλμ.. ο δεύτερος στα 7 χλμ., και στον τερματισμό.

 

Παράλληλοι αγώνες

Ο αγώνας των 1000 μ.& 300μ. για παιδιά θα γίνει εντός των εγκαταστάσεων του πάρκου σε μια κυκλική διαδρομή. Για τη συμμετοχή τους θα υπάρχει υπεύθυνη δήλωση σύμφωνης γνώμης του γονέα.

 

Παρακολουθήστε το βίντεο για τον 4ο αγώνα δρόμου:

Κόστος εγγραφής

10 χλμ.: 5€
Περιπατητικός αγώνας, παιδικοί αγώνες: δωρεάν

Κατάθεση ποσού: Εθνική Τράπεζα: ΙΒΑΝ: GR3101 1014 4000 0014 4003 55807 (από άλλη τράπεζα τα έξοδα κατάθεσης επιβαρύνουν τον καταθέτη). Στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο και «4ος Αγώνας)

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.


 
 

 

Εγγραφές

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και στείλτε τα στο e-mail: agonasdromoulavrio@gmail.com ή στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στο Λαύριο πρωινές ώρες 9-12, όπου θα υπάρχουν και αιτήσεις εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες στον Δημήτρη Μεταξά: 6934468485.

– Θα υπάρχει χώρος φύλαξης ρουχισμού και ηλεκτρονική χρονομέτρηση

 

Αίτηση συμμετοχής

ΟΝΟΜΑ:
ΕΠΩΝΥΜΟ:
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
ΣΥΜΕΤΟΧΗ:
10 χλμ.
Περπάτημα:
1000μ:
300μ:
ΦΥΛΛΟ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:
ΠΟΛΗ:
e-mail:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

 

Υπεύθυνη δήλωση

Συμμετέχω στον αγώνα 10χλμ/ 6χλμ/1000m/300μ/ που θα διεξαχθεί 21-4-2024 στο Λαύριο με την απόλυτη προσωπική μου ευθύνη έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα, παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και φωτογραφικού μου υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Ο δηλών-ούσα

 

Επαθλα

Θα υπάρχει βράβευση στα 10 χλμ. για τους 3 πρώτους άντρες και 3 πρώτες γυναίκες.

Και αντίστοιχα για τα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια στον αγώνα των 300μ. και 1.000 μ κάθε κατηγορίας: 3-5 ετών, 6-9 ετών & 10-12 ετών.

Ολοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

 

Πώς θα έρθετε

Το σημείο εκκίνησης είναι το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Λαυρίου και η διαδρομή από Αθήνα είναι η εξής: Από Αττική Οδό ακολουθούμε τον δρόμο που πάει προς Μαρκόπουλο (λοξός αριστερά) και συνεχίζουμε μέσω της Λ. Λαυρίου μέχρι να φτάσουμε στο Λαύριο. Στην πρώτη υποχρεωτική κυκλική διαδρομή που θα συναντήσουμε, στο δεξί μας χέρι είναι η είσοδος του ΤΠΠΛ.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα