fbpx

Το Γίδι των Μεθάνων στις 19 Νοεμβρίου 2023

Ορεινοί Αγώνες 24 χλμ. και 12 χλμ. στα Μέθανα Τροιζηνίας

Newsroom
Το Γίδι των Μεθάνων

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στα Μέθανα Τροιζηνίας ο Αγώνας Βουνού «Το Γίδι των Μεθάνων», με διαδρομές 24 χλμ., 12 χλμ. και παιδικό αγώνα 3 χλμ. (Σάββατο).

Τον αγώνα στο μοναδικό ηφαιστειακό περιβάλλον των Μεθάνων διοργανώνουν ο Σύλλογος ΑΡΣΙΝΟΗ και το www.volcanotrails.gr, με την υποστήριξη του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, φορέων και κατοίκων.

Οι δυο αγώνες βουνού αγκαλιάζουν όλη την νησίζουσα χερσόνησο των Μεθάνων μέσα από παλιά μονοπάτια με πυκνή βλάστηση, εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και παραδοσιακούς οικισμούς προσφέροντας στους δρομείς μαγευτικές εικόνες του Σαρωνικού.

 

24 χλμ. «Παυσανίας» (09:00)

Εκκίνηση: Λιμάνι Μεθάνων

Τερματισμός: Λιμανάκι Βαθύ

Θετική υψομετρική διαδρομής: 1.385 μέτρα

Σήμανση διαδρομής: Κόκκινο

 

12 χλμ. «Αρσινόη» (09:15)

Εκκίνηση: Λιμάνι Μεθάνων

Τερματισμός: Λιμανάκι Βαθύ

Θετική υψομετρική διαδρομής: 750 μέτρα

Σήμανση διαδρομής: Μπλέ

to gidi ton methanon

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ

Για τον αγώνα των 24 χλμ. το κόστος συμμετοχής είναι 21€:

– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG

– Τροφοδοσία σε έξι (6) σταθμούς

– Μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο

– Μπαφ με το σήμα του αγώνα της εταιρείας POLO

Για τον αγώνα των 12 χλμ. το κόστος συμμετοχής είναι 13€:

– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG

– Τροφοδοσία σε τρεις (3) σταθμούς

– Μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν

Για τον παιδικό αγώνα 3 χλμ. δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και στον τερματισμό θα υπάρχουν κρουασάν και νερά για τους μικρούς δρομείς.

* Κάθε αθλητής μπορεί να επιλέξει να λάβει αθλητικό τεχνικό σορτς της εταιρείας VAAT, microcell-dryfit 100%  Polyester 140 γρ. με το σήμα της διοργάνωσης με επιπλέον χρέωση 8€.

Οι δηλώσεις και οι πληρωμές θα γίνονται δεκτές έως και Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται στη γραμματεία του αγώνα στο πολιτιστικό κέντρο των Μεθάνων 25ης Μαρτίου 103, Λουτρόπολη Μεθάνων.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 16:00-20:00

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 06:30-08:30.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές των νικητών θα γίνουν στις 12:30 στο χώρο τερματισμού.

 

ΕΠΑΘΛΑ

– Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους αθλητές.

– Θα δοθούν Κύπελλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας τα οποία θα συνοδεύονται από δώρα των χορηγών και αντίστοιχα στους πρώτους άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

– Κατηγορίες: Εως 29, 30-39, 40-49, 50+

* Προϋπόθεση για να γίνει ηλικιακή κατηγορία είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τριών αθλητών/αθλητριών.

Το Γίδι των Μεθάνων

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα αναλάβει η εταιρεία Chronolog με το πιστοποιημένο σύστημα χρονομέτρησής που προσφέρει οnline και live μετάδοση των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο και αποστολή του αποτελέσματος ατομικά σε κάθε αθλητή αυτοματοποιημένα στο e-mail του, μετά τον τερματισμό.

Θα υπάρχει ένας ενδιάμεσος σταθμός χρονομέτρησης των αθλητών σε κάθε διαδρομή.

Οι διαδρομές δεν είναι κυκλικές και για αυτό η διοργάνωση θα μεριμνήσει για την μεταφορά των αθλητών από τον τερματισμό στο σημείο εκκίνησης καθώς και για τη μεταφορά των προσωπικών τους αντικειμένων που θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στην τσάντα του αγώνα με εμφανή τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής. Οι αθλήτριες/τες θα ενημερωθούν αναλυτικά για τη διαδικασία αυτή πριν το αγώνα μέσω e-mail.

Δικαίωμα συμμετοχής στους δυο αγώνες βουνού έχουν γυναίκες και άνδρες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Ο κάθε συμμετέχων αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά και φαρμακευτικό υλικό.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των υπευθύνων του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.


 
 

 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Ο αγώνας των 24 χλμ. κλείνει στις 14:00, δηλαδή 5 ώρες μετά την εκκίνηση

Ο αγώνας των 12 χλμ. κλείνει στις 13:15, δηλαδή 4 ώρες μετά την εκκίνηση

Θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο σημείο-όριο χρονικού αποκλεισμού στον αγώνα των 24 χλμ. Το σημείο αποκλεισμού ορίστηκε για την ασφάλεια των ίδιων των αθλητών και για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από αυτό το σημείο στον χρόνο που αναφέρεται, θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα μόνο με δική τους ευθύνη και αφού παραδώσουν τον αριθμό τους στους κριτές του σταθμού.

Ο χρόνος αποκλεισμού βρίσκεται στη θέση Παλαιά Λουτρά 15,6 χλμ (σταθμός 4) στις 3 ώρες, δηλαδή 12:00.

Το όριο αποκλεισμού είναι κοινό για όλες τις κατηγορίες των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό.

 

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί.

 

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός κάδος απορριμμάτων.

Ολοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στον κάδο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

to gidi ton methanon

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές αλλά θεωρείται απαραίτητη η χρήση παπουτσιών ορεινού τρεξίματος. Συστήνεται επίσης να έχουν αδιάβροχο ή αντιανεμικό.

 

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις για οποιονδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον Διευθυντή Αγώνα, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφαλείας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμό.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ

Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο Σύλλογος Αρσινόη και οι διοργανωτές του αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα.

Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.

Ο Σύλλογος Αρσινόη και οι διοργανωτές του αγώνα αποποιούνται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

 

ΜΑΤΑΙΩΣΗ, ΑΝΑΒΟΛΗ

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

* Οι συμμετέχοντες παραχωρούν στους διοργανωτές το δικαίωμα χρήσης εικόνων στις οποίες θα εμφανίζονται οι δρομείς κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων, για μελλοντική χρήση προβολής και διαφήμισης της διοργάνωσης σε οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηλίας Ρίζος: 6936950504

Καρακίζος Φώτης: 6948064608

Ιστοσελίδα

Email: methana.experience@gmail.com

 

 

Δημοφιλη Αρθρα