fbpx

Tsaritsani Trails στις 7 Απριλίου 2024

Ορεινοί αγώνες 32 χλμ., 17 χλμ., 9 χλμ. και 1 χλμ. στην Τσαριτσάνη Θεσσαλίας

Newsroom
Tsaritsani Trails

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 θα διεξαχθούν στην Τσαριτσάνη Θεσσαλίας οι Ορεινοί Αγώνες Tsaritsani Trails, με διαδρομές 32 χλμ., 17 χλμ., 9 χλμ. και 1 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων & Πεζοπόρων Τσαριτσάνης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας και την Κοινότητα Τσαριτσάνης.

 

Αποστάσεις

Koukouli Trail (32 χλμ.)

Louki Trail (17 χλμ.)

Alonaki Trail (9 χλμ.)

River Fun Run (1 χλμ.)

Οι αθλητές θα απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, όπως τους πανέμορφους και μοναδικούς κάκτους, τους παλιούς νερόμυλους, τη Σμίξη, τη Μυκηναϊκή Ακρόπολη (Oρθης), την πηγή Κρυονέρι, τον βράχο του Αη Σωτήρα (Περραϊβικό ορθόλιθο), τη λίμνη Φάβα, της Διάβας το Κουκούλι, τον παλαιό οικισμό του Παλαιοχωρίου.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα έχουμε την υποστήριξη των εθελοντών που θα βρίσκονται στα σημεία ελέγχου της διαδρομής, τον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης, τον Σύλλογο Γυναικών Τσαριτσάνης, και το παράρτημα Εθελοντών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας.

Tsaritsani Trails

Koukouli Trail 32 χλμ. (+1455 μ.), 09:00

Εγκυρο όριο τερματισμού: 6:30 ώρες (στις 15:30)
Οριο εγγραφών: 200 αθλητές
Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: 07:00-08:30

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Απόσταση 32 χλμ. (υψομετρική +1.1455 μ.), μέτριας δυσκολίας διαδρομή, σε τεχνικά μονοπάτια με εμφανή σήμανση και με ελάχιστους συνδετήριους δασικούς δρόμους.

Δείτε εδώ τη διαδρομή του αγώνα

Σταθμοί ανεφοδιασμού
Θα υπάρχουν 8 σταθμοί ανεφοδιασμού στον αγώνα οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω:
Σταθμός Δέση στα 3,8 χλμ.: Νερό
Σταθμός Βράχος Αη Σωτήρα στα 8,4 χλμ.: Νερό, ισοτονικό και σνακ
Σταθμός Σέγκια στα 10,6 χλμ.: Νερό, ισοτονικό, ξερή τροφή, σταφίδες και τροφοδοσία από την εταιρεία ETHICSPORT. Ο σταθμός είναι και checkpoint
Σταθμός Φράγμα στα 14,13 χλμ.: Νερό, σνακ
Σταθμός Κουκούλι στα 19 χλμ.: Νερό, αλμυρά σνακ και τροφοδοσία από την εταιρεία ETHICSPORT
Σταθμός Παλαιοχώρι στα 22 χλμ.: Νερό, πατάτα βραστή, αλμυρά σνακ, μπανάνες, ισοτονικό
Σταθμός Σέγκια στα 27,3 χλμ.: Νερό, ισοτονικό, ξηρά τροφή, σταφίδες. Ο σταθμός είναι και checkpoint
Σταθμός Κουκουβίτσα στα 29 χλμ.: Νερό

Κόστος συμμετοχής: 25€. Περιλαμβάνει: ανάγλυφο μετάλλιο, τεχνικό t-shirt επώνυμης εταιρείας με το λογότυπο του αγώνα (η μπλούζα είναι slim fit – στενή εφαρμογή), buff από το κατάστημα Georgiadis Peak Store και αθλητικές κάλτσες desocks, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, σακούλα του αθλητή.

 

Louki Trail 17 χλμ. (+726 μ.), 10:00

Εγκυρο όριο τερματισμού: Δεν υπάρχει όριο τερματισμού
Οριο εγγραφών: 200 αθλητές
Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: 08:30-09:30
Τεχνικά χαρακτηριστικά: Απόσταση 17 χλμ. (υψομετρική +915 μ.). Μέτριας δυσκολίας διαδρομή σε μονοπάτια με εμφανή σήμανση.

Δείτε εδώ τη διαδρομή του αγώνα

Σταθμοί ανεφοδιασμού
Θα υπάρχουν 4 σταθμοί ανεφοδιασμού στον αγώνα οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω:
Σταθμός Δέση στα 3,8 χλμ.: Νερό
Σταθμός Βράχος Αη Σωτήρα στα 8,4 χλμ.: Νερό, ισοτονικό και σνακ
Σταθμός Σέγκια στα 10 χλμ.: Νερό, ισοτονικό, ξερή τροφή, σταφίδες και τροφοδοσία από την εταιρεία ETHICSPORT. Ο σταθμός είναι και checkpoint
Σταθμός Κουκουβίτσα 15 χλμ.: Νερό

Κόστος συμμετοχής: 15€. Περιλαμβάνει: ανάγλυφο μετάλλιο, τεχνικό t-shirt με το λογότυπο του αγώνα (η μπλούζα είναι slim fit – στενή εφαρμογή), buff, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και σακούλα του αθλητή.

 

Alonaki Trail 9 χλμ. (+555μ.), 11:00

Εγκυρο όριο τερματισμού: Δεν υπάρχει όριο τερματισμού
Οριο εγγραφών: 200 αθλητές
Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: 09:00-10:00
Τεχνικά χαρακτηριστικά: Απόσταση 9 χλμ. (υψομετρική +555μ.). Μέτριας δυσκολίας διαδρομή σε μονοπάτια με εμφανή σήμανση.

Δείτε εδώ τη διαδρομή του αγώνα

Σταθμοί ανεφοδιασμού
Θα υπάρχουν 2 σταθμοί ανεφοδιασμού στον αγώνα οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω:
Σταθμός Δέση στα 3,840 χλμ.: Νερό
Σταθμός Αλωνάκι στα 5,750 χλμ.: Νερό, σνακ, μπανάνες. Ο σταθμός είναι και checkpoint

Κόστος συμμετοχής: 10€. Περιλαμβάνει: Ανάγλυφο μετάλλιο, αθλητικές κάλτσες desocks, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και σακούλα του αθλητή.

 

River Fun Run, 11:00

Αγώνας περίπου 1.000 μ. για παιδιά. Σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Αφετηρία και τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης
Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Κοινοτικό κατάστημα Τσαριτσάνης
Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.

 


 
 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Η κατάθεση του ποσού εγγραφής για τους αγώνες θα γίνεται μέσου τραπεζικού λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα. ΙΒΑΝ: GR0801103410000034100661924. Δικαιούχος: Σύλλογος Δρομέων & Πεζοπόρων Τσαριτσάνης (πιθανά κόστη κατάθεσης από διαφορετική τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη)

(ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ & ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ (π.χ. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 32 χλμ. ή 17 χλμ. ή 9 χλμ.)

Μετά την καταχώρηση της δήλωσης συμμετοχής και την πληρωμή του αντίστοιχου ποσού, θα πρέπει να σταλεί με e-mail φωτοτυπία του αποδεικτικού κατάθεσης σε ένα από τα παρακάτω e-mail:

 

Απονομές

– Οι απονομές θα γίνουν στη 13:30 σε διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Τσαριτσάνης.

– Στους 3 πρώτους νικητές των αγώνων (ανδρών και γυναικών) θα δοθούν κύπελλα ενώ σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

– Επίσης θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες ανά 10ετίες στους αγώνες Koukouli Trail και Louki Trail εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αθλητών 5.

– Κατηγορίες: 20-29, 30-39, 40-49, 50 και άνω

 

Χρονομέτρηση

Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνεται ηλεκτρονικά, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δεν εμφανίζονται στα σημεία ελέγχου δεν θα κατατάσσονται.

 

Σημεία ελέγχου

Οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

 

Απορρίμματα

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα.

Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Ολοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο.

Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

 

Τροποποίηση διαδρομής, αναβολή

Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

 

Υπεύθυνη δήλωση

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές, οι εθελοντές και οι υποστηρικτές των αγώνων δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο.

 

Πώς θα έρθετε

Η Τσαριτσάνη βρίσκεται στο Νομό Λάρισας. Οσοι θα έρθουν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, αφού φτάσουν στη Λάρισα παίρνουν τον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης. Στο 35ο χλμ. βρίσκεται η Τσαριτσάνη.

 

Πληροφορίες: Δημήτρης Γουναράς κιν.: 6944147867, e-mail: jimigo@gmail.com, Πλατίκας Μιχάλης κιν.: 6980309691, e-mail: michvit71@gmail.com

Η οργανωτική επιτροπή: Λιάνος Γεώργιος, Καραγιάννης Δημήτριος του Ηλία, Γκουγκουλούλης Ευάγγελος, Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Γουναράς Δημήτριος, Πλατίκας Μιχαήλ

 

 

Δημοφιλη Αρθρα