fbpx

«Τρέχω για την Κατερίνη» στις 9/10 (προκήρυξη)

Newsroom
Κατερίνη

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11:00 θα διεξαχθεί ο 9ος αγώνας δρόμου «Τρέχω Για την Κατερίνη», απόστασης 8 χλμ., με δωρεάν συμμετοχή. Εχουν γίνει ήδη 1000 εγγραφές και το όριο είναι οι 2000.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και διοργανώνεται από τον δήμο Κατερίνης – Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των εκδηλώσεων απελευθέρωσης της πόλης.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα της Ελευθερίας).

Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.

Η διαδρομή είναι επίπεδη  και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της και διαμορφώνεται ως εξής: Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας – Σβορώνος – 7ης Μεραρχίας – Πεζόδρομος  – Μ.Αλεξάνδρου – Κεντρική Πλατεία (άγαλμα της Ελευθερίας).

 

Καθοριστική όπως κάθε χρόνο θα είναι η συμβολή της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας & της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου.

Tην ευθύνη της ροής ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα έχει ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον ΜΑΟ Κατερίνης, τον Ε.Ο.Σ. Κατερίνης.

Τη διαδρομή θα «επενδύσουν μουσικά», σχήμα Κρουστών (Πλατεία Ελευθερίας), η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό Κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης (Αφετηρία Πεζόδρομου), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» & ο πολιτιστικός σύλλογος Ανδρομάχης «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» (Ανδρομάχη), Μουσικό Σχήμα του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά (Τουρμπές), Μουσικό Σχήμα των Πάρη Χαλκίδη, Γιώργου Μιχαηλίδη, Βασίλη Μαυρομουστακίδη (Α’ ΔΑΚ). Την αυλαία του αγώνα θα ανοίξουν τα παιδιά της «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης».

Κατερίνη

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ: Από την κεντρική πλατεία, λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα (ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 09:00 έως τις 10:15.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ: Στο μέσο της διαδρομής και στον τερματισμό.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και πρώτες στην κατηγορία Ανδρών & Γυναικών στη γενική κατάταξη. Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν στις τρεις πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές, καθώς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες θα κρίνουν οι διοργανωτές.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί συλλεκτικό μετάλλιο. Το δίπλωμα θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων από την ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr σε ηλεκτρονική μορφή, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

Κατερίνη

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και τα αποτελέσματα του αγώνα θα εκδοθούν για όλους τους συμμετέχοντες με το πέρας του αγώνα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο χώρο τερματισμού, με φόντο το άγαλμα της Ελευθερίας, αμέσως μετά τους τερματισμούς.


 
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Τη φωτογραφική κάλυψη αναλαμβάνει η Εφορεία φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών «ΙΡΙΔΑ», ενώ προγραμματίζονται από τη διοργάνωση και εναέριες λήψεις (drone).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2351350516 & 23510 47445 (Τμήμα Επικοινωνίας Τύπου – Νικηφόρος Γκόλτσιος & Γιώργος Μίχος).

Στα παραπάνω τηλέφωνα μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες που αφορούν και τις ομαδικές συμμετοχές.

Επίσης, για σχετικές διευκρινίσεις, στο email:oppapkaterinis@gmail.com.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές με σειρά προτεραιότητας έως και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022.

Αριθμούς συμμετοχής θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από τo ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του ΑΠ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» (υπεύθυνη διαδικασίας Ράνια Σαλαμάντη – πρόεδρος ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»), στην πλατεία Ελευθερίας, κατά τις ημέρες Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ώρες 10:00-14:00 και 17:30-20:30. Επίσης, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου από τον ίδιο χώρο, κατά τις ώρες 10:00-14:00. Προσοχή: στο σημείο της αφετηρίας (Πλατανόδασος) δεν θα διανέμονται αριθμοί συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες που θα προσέλθουν από άλλες περιοχές της χώρας μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 10:00 στην κεντρική πλατεία Κατερίνης (Πλατεία Ελευθερίας).

Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες που προαναφέρθηκαν, αμέσως μετά το πέρας της προθεσμίας δηλώσεων και πριν την απόδοση των αριθμών.

Οι σύλλογοι δρομέων, οι αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία κ.ά. φορείς ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους. Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο Σταύρος Ζουγγουρίδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, στον οποίο θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, κατά την ημέρα του αγώνα, για κάθε τεχνικό θέμα.

Τον συντονισμό των εθελοντών αναλαμβάνουν οι Γιώργος Μίχος και Κώστας Κουτσουκανίδης.

Την επιμέλεια παρουσίασης θα έχει ο Δημήτριος Γρηγοριάδης, μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Την παρουσίαση στον Σβορώνο αναλαμβάνει o D.J. Gregory. Τις υποδομές και τον εξοπλισμό στο χώρο της αφετηρίας και του τερματισμού διαθέτει ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, και όπως κάθε χρόνο, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πιερίας.

 

Ερχονται ακόμα:

Run Greece Αλεξανδρούπολη (25 Σεπτεμβρίου 2022)

Greece Race For The Cure (2 Οκτωβρίου 2022)

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας Φάνης Τσιμιγκάτος (15 Οκτωβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα