fbpx

Challenge Taiwan: 6000 μικροί και μεγάλοι τριαθλητές «έγραψαν τη δική τους ιστορία»!

iRun
Challenge Taiwan 2021

Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα μιας χώρας 23,5 εκατομμυρίων κατοίκων που όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει στα χαμηλότερα επίπεδα παγκοσμίως τα κρούσματα από τον κορονοϊό, αλλά και να διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις χιλιάδων συμμετοχών, είναι η Ταϊβάν. Η «Φορμόζα», η «όμορφη» δηλαδή νησιωτική χώρα, όπως ονόμασαν χαρακτηριστικά Πορτογάλοι εξερευνητές στα μέσα του 16ου αιώνα, δίνει τα καλύτερα διαπιστευτήριά της…

Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των ανθρώπων στην Ταϊβάν για την καταπολέμηση της πανδημίας, η αποτελεσματικότητα της πρόληψης στη νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας έχει προκαλέσει το θαυμασμό όλου του κόσμου (λιγότερα από 1200 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας σε περίπου 23,5 εκατ. πληθυσμού).

Εκτός από τα στοχευμένα μέτρα που τέθηκαν και την κατασκευή ειδικών εγκαταστάσεων προστασίας από τον κορονοϊό, ευδοκίμησε παράλληλα και η αθλητική ζωή των πολιτών της Ταϊβάν. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επένδυσαν περισσότερο χρόνο στην άθληση, κάνοντας γυμναστική σε εσωτερικούς χώρους, προπόνηση με βάρη, τρέξιμο, κολύμβηση και ποδηλασία.

Challenge Taiwan 2021

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης στη ζωή των δραστήριων πολιτών της Ταϊβάν, ήταν η σημαντική -για τους καιρούς αυτούς- στροφή τους στον μαζικό αθλητισμό, και μάλιστα, με αφορμή την πρόσφατη διοργάνωση “Challenge Taiwan”, η εντυπωσιακή απήχηση του τριάθλου σε ολόκληρες οικογένειες! Την ευχάριστη αφορμή, άλλωστε, έδωσε το “Challenge Family”, ένας διεθνής οργανισμός τριάθλου που ξεκίνησε από τη Γερμανία και έχει μια πλούσια ιστορία 35 ετών.

Παρουσιάζοντας μια πιο «χαλαρή» προσέγγιση από αυτήν της καθαρά αγωνιστικής ατμόσφαιρας άλλων τριαθλητικών διοργανώσεων, το Challenge Family έδωσε την ευκαιρία σε οικογένειες και παρέες να επανενωθούν, δημιουργώντας τους μια ατμόσφαιρα ευεξίας και διασκέδασης, αντί να τους θέσει ως προτεραιότητα τον ανταγωνισμό για τις επιδόσεις. Το Challenge Family κατέστησε το τρίαθλο εκτός από ατομικό άθλημα, και ένα άθλημα για όλη την οικογένεια!

Challenge Taiwan 2021

Η μεγαλύτερη εκδήλωση τριάθλου για το 2021 στην Ασία

Οι διοργανωτές του Challenge Taiwan, εδώ και καιρό, ανυπομονούσαν να στείλουν ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο: «Λόγω του covid-19, όλοι έχουμε καταλάβει περισσότερα για το πώς αξίζει να ζει κανείς τη ζωή του και πόσο σημαντικό είναι να αγαπάει τους ανθρώπους γύρω του», είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν τον αγώνα ο CEO του Challenge Family Asia – Pacific, Jovi Lo. «Βασικές μας αξίες είναι να μοιραζόμαστε την αγάπη, η ανάπτυξη του τριάθλου και να δείξουμε στον κόσμο την ομορφιά της Ταϊβάν» τόνισε ο κύριος Lo.

Προκειμένου να αποδείξει σε όσες περισσότερες ηλικίες ήταν εφικτό, τι ακριβώς πρεσβεύει μια τριαθλητική εκδήλωση για όλους, και να μπορέσουν ολόκληρες οικογένειες να συμμετάσχουν στους αγώνες της, το Challenge Taiwan άνοιξε την κατηγορία “Challenge Junior” για παιδιά ηλικίας 3-15 ετών. Επίσης, ένας αγώνας 25,7 χιλιομέτρων ήταν διαθέσιμος για εφήβους ηλικίας 12-18 ετών που ήθελαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Το Challenge Taiwan έδωσε την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές να αναδείξουν τα ταλέντα τους στα αγωνίσματα της αρεσκείας τους, και στους γονείς να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη των μικρών αθλητών.

Όσο για τους ενήλικες, εκτός της κλασικής ολυμπιακής απόστασης, είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν την πιο προσιτή πρόκληση της half distance απόστασης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνα τριάθλου με την μορφή ομάδας (relay) επιτρέπει στα μέλη μιας οικογένειας, ή σε φίλους, να σχηματίσουν ομάδες για να λάβουν μέρος σε αυτόν. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οικογένειες και παιδιά συγκεντρώθηκαν γύρω από τη λίμνη και επευφημούσαν τους μικρούς τριαθλητές. Ήταν σίγουρα μια μοναδική εμπειρία για όλους που δεν θα ξεχάσουν ποτέ!


 
 

Challenge Taiwan 2021

Η Ταϊτούνγκ, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική μεριά της Ταϊβάν, φιλοξενεί πολλούς αγώνες τριάθλου κάθε χρόνο. Έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (176 χιλιόμετρα) στη χώρα, πλούσιο γεωλογικό τοπίο και ένα από τα πιο ειδυλλιακά σκηνικά με εξαιρετικό καιρό. Δεν είναι μόνο μια ιδανική πόλη για τρίαθλο, αλλά και μια πόλη κατάλληλη για αθλητικό τουρισμό. Με βουνά για ήσυχες πεζοπορίες και όμορφες παραλίες γύρω από την πόλη, νυχτερινή αγορά για φαγητό και διασκέδαση, και την μοναδική κουλτούρα των ντόπιων και φιλήσυχων κατοίκων, ο καθένας μπορεί να βρει εδώ αυτό που του ταιριάζει. Ακόμα και τρόπους να εξερευνήσει την πόλη, μέσα από τα πολλά διαφορετικά σπορ που μπορεί εύκολα να απολαύσει. Η διοργάνωση του Challenge Taiwan πραγματοποιείται στην Ταϊτούνγκ εδώ και εννέα χρόνια.

 

Καλωσορίζοντας 6000 αθλητές κατάφερε να γράψει ιστορία!

Το μόττο του φετινού Challenge Taiwan που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Απριλίου ήταν «Γράψε τη δική σου Ιστορία». Τα βουνά, ο ωκεανός, οι ενθουσιώδεις κάτοικοι της Ταϊτούνγκ, οι φίλοι και οι οικογένειες όλων των  τριαθλητών που συμμετείχαν, έγιναν μέρος της Ιστορίας. 6000 μικροί και μεγάλοι τριαθλητές έδωσαν δυνατό παρών στη μεγαλύτερη τριαθλητική γιορτή της Ασίας για το 2021. Ταυτόχρονα, το Challenge Taiwan κάλεσε τους τριαθλητές όλου του πλανήτη στο πρωτάθλημα του Challenge Asia 2022! Μια χρονιά ορόσημο για τη διοργάνωση, καθώς αθλητές από όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν την επέτειο των 10 χρόνων του Challenge Series Asia Champioship στην Ταϊτούνγκ. Η οργανωτική επιτροπή είναι αποφασισμένη ότι το 2022 θα προσφέρει ένα τριαθλητικό event άλλου επιπέδου, δημιουργώντας μια μοναδική αγωνιστική εμπειρία!

Ραντεβού, λοιπόν, στις 23 και 24 Απριλίου για το Challenge Taiwan 2022.

 

• Photo Credits: Challenge Taiwan 2021

• Video credits: ICARUS Sports (www.icarus-sports.com)

> ICARUS Sports is a leading Sports Media company, with an extensive portfolio covering more than eighty events worldwide per year, while at the same time producing own documentary series of programmes, such as Inside Sailing, Sailing to Tokyo, Kite Masters, The Outdoor Sports Show and Speed Catamarans GC32 Racing Tour. As the world’s leading sailing and extreme sports content producer and provider, ICARUS Sports distributes content to a vast network of broadcasters and online media, which extends to more than 160 countries, and a total cumulative annual TV broadcast of more than 30,000 hours worldwide!

Δημοφιλη Αρθρα