fbpx

1ος Δρόμος Νότιας Κυνουρίας το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Εκκίνηση στις 10:00 στον Κοσμά Αρκαδίας, τερματισμός στα Πελετά Αρκαδίας (51 χλμ.)

Newsroom
Ioannina

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 (10:00) θα διεξαχθεί ο 1ος Δρόμος Νότιας Κυνουρίας, απόστασης 51 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο σύνδεσμος αγώνων μεγάλων αποστάσεων «Οι Αθάνατοι», με τη στήριξη και αρωγή των ΤΚ Κοσμά Αρκαδίας, ΤΚ Πελετών Αρκαδίας, ΤΚ Πούλιθρων Αρκαδίας, Πολιτιστικού Συλλόγου Κοσμά Αρκαδίας, Πολιτιστικού Συλλόγου Πούλιθρων, Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πελετών «Οι Αγιοι Απόστολοι», υπό την αιγίδα του δήμου Νότιας Κυνουρίας και της ΔΗΚΕΝΚ.

Εκκίνηση: Κοσμάς Αρκαδίας, Δήμου Νότιας Κυνουρίας (κεντρική πλατεία)

Τερματισμός: Πελετά Αρκαδίας,  Δήμου Νότιας Κυνουρίας (κεντρική Πλατεία)

Θετική υψομετρική: 750 μέτρα

Οριο αγώνα: Ορίζονται οι 7 ώρες & 45΄! Καλείστε να έχετε φτάσει στα Πελετά της Αρκαδίας μέχρι τις 17:45!

 

Διαδρομή

Ο αγώνας διεξάγεται επί ασφάλτινης διαδρομής. Τα χιλιόμετρα του αγώνα από την εκκίνηση στον Κοσμά Αρκαδίας, μέχρι τον τερματισμό στα Πελετά Αρκαδίας, είναι 51 ακριβώς. Το παράδοξο του εν λόγω αγώνα υπεραπόστασης, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλον αγώνα στη χώρα μας, παρόλο που ο αγώνας είναι point to point, είναι ότι από την εκκίνηση του αγώνα στον Κοσμά, διακρίνεται το χωριό του τερματισμού – δηλαδή τα Πελετά, μιας και ουσιαστικά και οι 2 κοινότητες είναι στο ίδιο οροπέδιο, απλά για να φτάσετε από τη μία κοινότητα στην άλλη, επιλέξαμε την πιο μακρινή διαδρομή.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν αγώνα που έχει μια μεγάλη κατηφόρα στην αρχή, μετά ισιώνει, και καταλήγει με ανηφόρα και λίγο ίσιωμα! Κάποιος μπορεί να παρομοιάσει το τερέν του αγώνα σαν ένα ανάποδο Π!

Η διαδρομή που θα κάνετε είναι η εξής: ΚΟΣΜΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΩΝΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΠΛΑΚΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΠΟΥΛΙΘΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΠΥΡΓΟΥΔΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΤΣΟΥΜΟΣ), ΠΕΛΕΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τα πρώτα 21 χλμ., αν εξαιρέσετε τα πρώτα 700 μέτρα μέχρι να βγείτε από την Κοινότητα του Κοσμά, ουσιαστικά είναι μια μεγάλη κατηφόρα. Μετά τα 21 χλμ. ο δρόμος ισιώνει ουσιαστικά με μικρές ανηφοροκατηφόρες. Μετά το 30ό χλμ., όπου συναντάτε το πανέμορφο Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, μέχρι και το 37ο χλμ. η διαδρομή ουσιαστικά γίνεται ίσιωμα.

Από το 37ο χλμ. δηλαδή από τα Πούλιθρα Αρκαδίας, μέχρι και το 39ο χλμ. υπάρχει μεγάλη και παρατεταμένη «επιθετική» ανηφόρα 2 χιλιομέτρων, μέχρι να εξέλθετε από τα Πούλιθρα. Από το 39ο χλμ., όπου έχετε αρχίσει να ανεβαίνετε το βουνό, μέχρι και το 45,5ο χλμ. η ανηφόρα συνεχίζεται, απλώς θα είναι πολύ πιο ήπιας και βατής μορφής.

Από το 45,5ο χλμ. μέχρι και τον τερματισμό, στο 51ο χλμ., ουσιαστικά μιλάμε για ίσιο τερέν με κάποιες μικρές κατά τόπους ανηφόρες ήσσωνος σημασίας. Ο τερματισμός είναι στην πανέμορφη Κοινότητα των Πελετών, ακριβώς επάνω στην πλατεία, όπου καλείστε να έχετε φτάσει μέχρι τις 17:45 το απόγευμα του Σαββάτου 25ης Νοεμβρίου.

Η διαδρομή θα σας αποζημιώσει με τις συνεχόμενες εναλλαγές της σε τοπίο.

Ουσιαστικά, στα πρώτα 7 χλμ. τρέχετε μέσα στα έλατα. Μετά, αφού κατηφορίσετε μέχρι την Παναγιά την Ελωνα στο 14ο χιλιόμετρο, μέχρι το 28ο χιλιόμετρο τρέχετε μέσα στο απείρου κάλλους φαράγγι του Λεωνιδίου.

Στο 28ο χλμ. θα μπείτε στο γραφικό Λεωνίδιο, και αφού φτάσετε στο επίνειό του, την Πλάκα Λεωνιδίου, θα τρέχετε δίπλα στη θάλασσα, για 3 περίπου χιλιόμετρα. Αφού εξέλθετε των Πουλίθρων μετά το 39ο χιλιόμετρο, και αρχίζετε να ανεβαίνετε το βουνό, θα αντικρύζετε συνέχεια το Μυρτώο Πέλαγος, και απέναντι θα βλέπετε τα νησιά των Σπετσών και της Υδρας.

Όταν, δε, ανεβείτε στο βουνό στο 45,5ο χλμ. στο Πυργούδι, αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά προκείμενου να θαυμάσετε τη θέα. Τα τελευταία 5,5 χιλιόμετρα διεξάγονται επί του οροπεδίου του Νότιου Πάρνωνα, με τα βουνά στον ορίζοντα να σας μαγεύουν και να σας ταξιδεύουν. Τα τελευταία 500 μέτρα διεξάγονται μέσα στην Κοινότητα των Πελετών, όπου και θα τερματίσετε επάνω στη πλατεία.

 

Σήμανση

Ολη η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη με κίτρινα βελάκια και με Χ, όπου χρειάζεται. Επίσης, ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη, και όπου αλλού κρίνει σκόπιμο η διοργάνωση.

Ιωάννινα

Ανεφοδιασμός

Θα υπάρχουν στη διαδρομή 11 σταθμοί ανεφοδιασμού, με τις αντίστοιχες τροφοδοσίες:

6,6ο χλμ. πριν την κατηφόρα προς Ελωνα (νερό)

13,7ο χλμ. Διασταύρωση Ι.Μ. Ελώνης (νερό, coca cola)

18,5ο χλμ. Πηγή κάτω από την Ιερά Μονή Ελώνης (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια)

24ο χλμ. Μη επανδρωμένος σταθμός (νερό)

27ο χλμ. – Κιόσκι έξω από το Λεωνίδιο (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκ

29,5ο χλμ. – ΛΕΩΝΙΔΙΟ (Φάμπρικα Πολιτισμού) – (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα, ΖΥΜΑΡΙΚΑ)

35ο χλμ. – Εξω από την Πλάκα (Ξύλινο Κιόσκι)  – (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)

37ο χλμ. – Πούλιθρα (ΚΑΦΕ ΡΟΜΑΝΤΖΑ) – (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα, ΕΚΜΕΚ της κυράς Χρυσούλας)

40,5ο χλμ. – Έξω από τα Πούλιθρα (Ανηφόρες) – (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)

45,5ο χλμ. – Πυργούδι – (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)

48ο χλμ. – Πέτρινη Βρύση (Διχάλα προς Πελετά) – (νερό, coca cola)

51ο χλμ. – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΠΕΛΕΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 


 
 

Drop Bag

Θα μπορείτε να αφήσετε drop bags στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση προκειμένου να τα βρείτε στους σταθμούς που θα επιλέξετε!

Οι σταθμοί είναι 4:

Στον 3ο σταθμό στο 18,5ο χλμ.

Στον 6ο σταθμό στο 29,5ο χλμ. (ΛΕΩΝΙΔΙΟ)

Στον 8ο σταθμό στο 37ο χλμ. (Πούλιθρα)

Στον 10ο σταθμό στο 45,5ο χλμ. (Πυργούδι)

Οτιδήποτε αφήσετε εσείς σε σταθμούς του αγώνα, θα σας επιστραφούν μετά των τερματισμό όλων των αθλητών, και αφού έχει έρθει στα Πελετά το όχημα – σκούπα του αγώνα.

 

Οριο αγώνα, σημεία αποκλεισμού

Το όριο του αγώνα είναι οι 7 ώρες και 45’ – μέχρι τις 17.45

Τα σημεία αποκλεισμού είναι τα εξής:

18,5o χλμ. – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 2 ωρών & ένα τέταρτο – μέχρι τις 12.15

29,5ο χλμ. (ΛΕΩΝΙΔΙΟ) – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 3 ωρών & 45’ – μέχρι τις 13.45

37ο χλμ. (Πούλιθρα) – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 5 ωρών – μέχρι τις 15.00

45,5ο χλμ. – Πυργούδι (Τέλος ανηφόρας) – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 6 ½ ωρών – μέχρι τις 16.30

51ο χλμ. – Πελετά  – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 17.45

 

Βραβεύσεις

Όλοι όσοι συμμετάσχουν θα πάρουν σακούλα με τοπικά προϊόντα, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΠΕΛΕΤΑ!

Επίσης όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό dry fit μπλουζάκι του αγώνα, καθώς και τσαντάκι πλάτης! Επίσης θα λάβουν και ένα αναμνηστικό ΕΚΠΛΗΞΗ.

Οσοι τερματίσουν θα λάβουν το μετάλλιο του αγώνα.

Έπαθλα θα πάρουν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες, αν οι συμμετέχοντες αθλητές φτάσουν τους 60!

Σε περίπτωση που υπερβούν τον συγκεκριμένο αριθμό, τότε θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες!

 

Κόστος αγώνα

1) 50€ σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το δικό σας όχημα καθ’ όλη τη διοργάνωση

2) 60€ σε περίπτωση που επιθυμείτε την επιστροφή σας στην εκκίνηση του αγώνα στον Κοσμά της Αρκαδίας όπου θα έχετε αφήσει το όχημά σας  – αναχώρηση από Πελετά στις 19:00.

3) 70€ σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το πούλμαν της διοργάνωσης του αγώνα από την Αθήνα, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 04:30, από την πλατεία Μεταξουργείου, μπροστά από το ξενοδοχείο Stanley. Η επιστροφή θα γίνει την ίδια μέρα στις 18:30 από τα Πελετά, μετά από τις βραβεύσεις των αθλητών.

Οποιο από τα 3 πακέτα και αν επιλέξετε καλείστε να κάνετε κατάθεση στον λογαριασμό μας στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, μέχρι και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας (ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, ΕΡΩΤΕΙΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤON ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΕΔΙΟ).

Αριθμός λογ/σμου Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 50 7306 3798 547

IBAN: GR 0801 7207 3000 5073 0637 98 547

Όνομα δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ όπου παρακαλούμε να αναφέρεται το όνομά σας στο καταθετήριο ή να προσκομίσετε το εν λόγω ποσό, στο Κατάστημα αθλητικών επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, από τις 09.00 – 17.00 κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής(τηλ. 215 5408840).

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

 

Δημοφιλη Αρθρα