fbpx

4ο Atromitos Ultra στις 13 Απριλίου 2024

Αγώνες 24 ωρών, 12 ωρών και 6 ωρών στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά

Newsroom
atromitos ultra

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά το 4ο Atromitos Ultra, με αγώνες 24 ωρών, 12 ωρών και 6 ωρών.

Η εκκίνηση στους αγώνες θα δοθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στις 09:00 παραπλεύρως της γραμματείας του Κωπηλατοδρομίου.

Σε όλους τους αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2006 και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες).

Οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα.

Οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον αγώνα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Προκειμένου να διασφαλιστεί ποιοτικά η διεξαγωγή των αγώνων, λόγω του ότι διεξάγονται σε κλειστή διαδρομή, οι συμμετοχές θα περιοριστούν στις 140.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε πιστοποιημένη ασφάλτινη, επίπεδη, κυκλική διαδρομή των 2 χλμ., παραπλεύρως των πύργων χρονομέτρησης του κωπηλατοδρομίου.

Εκτός από τη διαδρομή, πιστοποιημένα είναι και όλα τα ενδιάμεσα split. Η ευθύνη πιστοποίησης ηλικιακών και εθνικών ρεκόρ σε ενδιάμεσα split βαραίνει τους ίδιους τους αθλητές, οι οποίοι θα πρέπει εφόσον επιτύχουν αντίστοιχες επιδόσεις να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές των αντίστοιχων βάσεων δεδομένων.

Η διαδρομή και οι κανονισμοί των αγώνων είναι σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της IAU και ελέγχονται τόσο από κριτές του ΣΕΓΑΣ όσο και από αντίστοιχο επόπτη.

Οι δρομείς θα μπορούν να λάβουν τροφοδοσία και υποστήριξη (π.χ ρουχισμό) σε συγκεκριμένο και οριοθετημένο από τη διοργάνωση σημείο. Στο σημείο αυτό θα υπάρχουν πάγκοι της διοργάνωσης με νερό, ενεργειακά συμπληρώματα, ηλεκτρολύτες, φρούτα, ξηρούς καρπούς, αναψυκτικά κ.ά., αλλά και πάγκοι, τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πληρώματα υποστήριξης των αθλητών.

Οποιαδήποτε βοήθεια σε σημείο διαφορετικό από το σημείο που θα έχει οριοθετήσει η διοργάνωση επιφέρει την αυτόματη ακύρωση του αθλητή που τη λαμβάνει.

Οι αθλητές των 24 ωρών εκτός των πάγκων της διοργάνωσης θα μπορούν να λάβουν βοήθεια και από τον προσωπικό τους πάγκο ο οποίος επιλέγεται από τους ιδίους. Οποιαδήποτε βοήθεια σε σημείο διαφορετικό από τα ορισθέντα σημεία επιφέρει την αυτόματη ακύρωση του αθλητή που τη λαμβάνει.

Οι αθλητές του αγώνα των 24 ωρών θα δικαιούνται επίσης 1 γεύμα κατά τη διάρκεια του αγώνα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τις νυχτερινές ώρες.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα.

Θα υπάρχει οριοθετημένος και φυλασσόμενος χώρος εναπόθεσης σάκων των αθλητών, ωστόσο καλό είναι στο σάκο να αναγράφεται ο αριθμός του αθλητή και να μην περιέχει αντικείμενα μεγάλης αξίας. Οι αθλητές των 24 ωρών θα διαθέτουν και προσωπικό πάγκο.

Στον αγώνα των 6 ωρών όλοι οι αθλητές-αθλήτριες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Στον αγώνα των 12 ωρών όσοι αθλητές-αθλήτριες συμπληρώσουν 50 χλμ. ή 6 ώρες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον Κύπελλα-έπαθλα.

Στον αγώνα των 24 ωρών όσοι αθλητές-αθλήτριες συμπληρώσουν 100 χλμ. ή 12ώρο θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον Κύπελλα-έπαθλα.

Ηλικιακές κατηγορίες δεν θα υπάρξουν.

 


 
 

Κόστος συμμετοχής

6 ώρες: 50€ μέχρι και 8 Μαρτίου 2024, 60€ από 9 Μαρτίου 2024 μέχρι και 31 Μαρτίου 2024

12 ώρες: 60€ μέχρι και 8 Μαρτίου 2024, 70€ από 9 Μαρτίου 2024 μέχρι και 31 Μαρτίου 2024

24 ώρες: 80€ μέχρι και 8 Μαρτίου 2024, 90€ από 9 Μαρτίου 2024 μέχρι και 31 Μαρτίου 2024

Οι παραπάνω τιμές αφορούν τα βασικά πακέτα συμμετοχής τα οποία περιλαμβάνουν:

– Αριθμό συμμετοχής και παραμάνες

– Chip χρονομέτρησης

– Αναμνηστικό T-Shirt του αγώνα

– Αναμνηστικό μετάλλιο

– Τροφοδοσία από τους πάγκους της διοργάνωσης

Γενικές διατάξεις

– Ολοι οι συμμετέχοντες μέχρι 1 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα τους πρέπει να παρουσιαστούν στη Γραμματεία του αγώνα παραπλεύρως του σημείου εκκίνησης για να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους (νούμερο, chip κ.τλ)

– Τα νούμερα των δρομέων πρέπει να φορεθούν σε εμφανές σημείο και μόνο από το πρόσωπο για το οποίο έγινε η εγγραφή.

– Ο,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα με βάση τους κανονισμούς.

– Τις νυχτερινές ώρες ενδέχεται ο φωτισμός των εγκαταστάσεων να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις ορισμένων δρομέων σε ορισμένα σημεία της διαδρομής. Η διοργάνωση σε αυτά τα σημεία ενισχύει το φωτισμό με φορητούς προβολείς, ωστόσο προτείνουμε οι αθλητές των 24 ωρών να έχουν στον εξοπλισμό τους φακό κεφαλής για την περίπτωση που τον χρειαστούν αυτοί ή το πλήρωμα υποστήριξής τους.

 

Ιατρικές εξετάσεις

Ολοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα υπεραπόστασης.

 

Υγειονομική κάλυψη

Η διοργάνωση σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Αναβολή, ματαίωση του αγώνα: Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας, ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτήν την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Ultra είτε να λάβουν πίσω το αντίτιμο συμμετοχής τους.

Οργάνωση: Ατρόμητος Εκδηλώσεις
Τεχνικός διευθυντής αγώνα: Χρήστος Μαυρίκιος

 

 

Δημοφιλη Αρθρα