fbpx

Β΄ Λακεδαιμόνιος Αγώνας Υπεραπόστασης 130χλμ. Βυζαντινών Κάστρων Μυστράς – Γεράκι – Μονεμβασιάς

iRun
Β' Λακεδαιμόνιος Αγώνας

O Β΄ Λακεδαιμόνιος Αγώνας Υπεραπόστασης 130χλμ. Βυζαντινών Κάστρων Μυστράς – Γεράκι – Μονεμβασιάς επανήλθε και άνοιξε τις εγγραφές του! Στις 9-10 Aπριλίου 2022, με αφετηρία το κάστρο του Μυστρά, μια εξ ολοκλήρου ασφάλτινη διαδρομή 130χλμ. που συνδέει τα τρία βυζαντινά κάστρα της Λακωνίας, τον Μυστρά, το Γεράκι και της Μονεμβασιάς, όπου και ο τερματισμός του αγώνα εντός του κάστρου!

Η αναλυτική προκήρυξη, όπως έχει δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.lakoniaultrarunning.com

 

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασιάς, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, οι Σπαρτιάτες Δρομείς, ως τεχνικοί σύμβουλοι του αγώνα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ και με την ευγενική συμμετοχή του Δήμου Ευρώτα:

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

Τον Β΄ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟ ΑΓΩΝΑ – αγώνας υπεραπόστασης 130χλμ. Βυζαντινών Κάστρων Μυστράς – Γεράκι – Μονεμβασιάς

 • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 09 Απριλίου και Κυριακή 10 Απριλίου 2022
 • ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 16.00 (4η απογευματινή) της 9 Απριλίου 2022!
 • ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΑ: Μυστράς – Κάστρο Μυστρά (Κεντρική Κάτω Πύλη Κάστρου Μυστρά, η εν λόγω Πύλη, είναι 1,5 χλμ. περίπου μετά την κοινότητα του Μυστρά, στον δρόμο προς Καλαμάτα, είναι η 1η Πύλη που συναντάτε μετά τον Μυστρά)
 • ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μονεμβασιά – Κάστρο Μονεμβασιάς (Πλατεία Ελκωμένου Χριστού – Θέση Κανόνι)
 • ΟΡΙΟ ΑΓΩΝΑ: Ορίζονται οι 21 ώρες – μέχρι τις 13.00 την Κυριακή 10 Απριλίου 2022!
 • ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ: 130 χλμ. ΟΛΑ επί ασφάλτινης διαδρομής

Λακεδαιμόνιος Αγώνας Υπεραπόστασης 130km

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ αγώνας πραγματοποιείται κάθε 2 έτη! Δυστυχώς το 2020 δεν καταφέραμε να κάνουμε τον Β΄ αγώνα μιας και πέσαμε ακριβώς πάνω στο ξεκίνημα της πανδημίας! Έτσι με μεγάλη μας χαρά αλλα και συγκίνηση επανερχόμαστε σε έναν αγώνα που είχε λάβει σάρκα και οστά το 2019! Όλος ο αγώνας θα είναι επί ασφάλτινης διαδρομής με αφετηρία τον Μυστρά (Κεντρική Κάτω Πύλη Μυστρά) και τερματισμό την Μονεμβασιά – εντός του Κάστρου! Θα συνδέει τα 3 Βυζαντινά Κάστρα της Λακωνίας – τον Μυστρά, το Γεράκι, και την Μονεμβασιά, που άκμασαν κατά την περίοδο του Βυζαντίου και χρησιμοποιούνταν προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους, μιας και μέσω του κάστρου του Γερακίου, μπορούσαν να έχουν οπτική επαφή και τα 3 εν λόγω κάστρα! Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αγώνας είναι η εξής: Μυστράς – Σπάρτη – Χρύσαφα – Καλλονή – Γκοριτσά – Αγ. Ανάργυροι – Γεράκι – Αλεποχώρι – Αγ. Δημήτριος Ζάρακος – Διασταύρωση Κρεμαστής – Λαμπόκαμπος – Ρειχειά – Αγ. Ιωάννης Ζάρακος – Γέρακας – Λιμάνι Γέρακα – Αρριάνα – Παλαιά Μονεμβασιά – Αγ. Ιωάννης Μονεμβασιάς – Μονεμβασιάς – Κάστρο Μονεμβασιάς!

Λακεδαιμόνιος Αγώνας Υπεραπόστασης

• Φωτογραφίες: Gregory Tsagouris, Tarik Khales, Χρήστος Αναγνωστάκος (από lakonikos.gr)

Τα χιλιόμετρα του αγώνα είναι 130, εκ των οποίων τα τελευταία 250 μέτρα να πραγματοποιούνται εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς όπου και ο τερματισμός!

 • ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΑΓΩΝΑ: Οι ώρες που απαιτούνται για να ολοκληρώσετε τον αγώνα σας, είναι οι 21! Θα πρέπει να έχετε τερματίσει μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής 10 Απριλίου 2022 εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς! Ενδεχομένη παράταση θα δοθεί, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, και θα ενημερωθείτε κατά την διάρκεια του αγώνα!
 • Υψομετρικά του Αγώνα: O αγώνας ξεκινάει από τα 420 μέτρα υψόμετρο, και καταλήγει στα 125 μέτρα υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας! Το μέγιστο υψόμετρο που φτάνει είναι τα 981 μέτρα, τα οποία βρίσκονται στο 73ο χλμ. του αγώνα! Η συνολική θετική υψομετρική του αγώνα είναι τα 2.114 μέτρα, ενώ η αρνητική υψομετρική είναι τα 2.461 μέτρα – μέσα στο σάιτ του αγώνα, στην ενότητα Χάρτες – Σχεδιαγράμματα, υπάρχει η υψομετρική του άγωνα, ανά χλμ.!
 • ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ! Είναι ΟΛΟΙ οι σταθμοί μετά τον σταθμό στα Χρύσαφα-ΚΑΘΕ σταθμός είναι κόφτης.
 • ΣΤΑΘΜΟΊ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: Ο αγώνας έχει 24 σταθμούς ανεφοδιασμού, εκ των οποίων οι 21 είναι επανδρωμένοι με εθελοντές, και οι 3 δίχως εθελοντές, όπου θα υπάρχει μόνο νερό! Ενδεχομένως κάποιος από αυτούς τους 3 σταθμούς να επανδρωθεί και αυτός με εθελοντές!

Οι εν λόγω 24 σταθμοί είναι οι εξής:

 1. 7o χλμ. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΗΣ, μόνο με νερό(δεν αποτελεί σημείο αποκλεισμού)
 2. 12,5ο χλμ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΪΑ ΜΠΟΥΓΑ, με νερό και COCA COLA (δεν αποτελεί σημείο αποκλεισμού)
 3. 16,8ο χλμ. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό (δεν αποτελεί σημείο αποκλεισμού)
 4. 21,5ο χλμ. ΧΡΥΣΑΦΑ – Πλατεία, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, γλυκίσματα, φρούτα (1ο σημείο αποκλεισμού – Πρέπει να είστε μέχρι τις 18.30)
 5. 25,5ο χλμ. ΚΑΛΛΟΝΗ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα(Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 19.15)
 6. 32,3ο χλμ. ΓΚΟΡΙΤΣΑ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, μακαρόνια, πατάτα βραστή (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 20.15)
 7. 38,5ο χλμ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ(Στάση), με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, φρούτα (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 21.30)
 8. 45,0ο χλμ. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – Επαρχιακή οδός προς Γεράκι, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 22.45)
 9. 48,5ο χλμ. ΓΕΡΑΚΙ  (Πλατεία), με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, Ζυμαρικά, Τσάι, φρούτα (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 23.30) – ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΤΑΘΜΟ ΛΗΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – Ο Α΄ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΑΚΙΟΥ
 10. 56,0ο χλμ. ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ (Ηρώο), με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, Τσάι, φρούτα (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 00.15)
 11. 63,0ο χλμ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Πλατεία), με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, Ζυμαρικά, Τσάι, Σούπα, φρούτα (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 01.15)
 12. 66,0ο χλμ. Μαντρί προς Κρεμαστή, με νερό(μη επανδρωμένος σταθμός – ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ)
 13. 71,0ο χλμ. ΑΠΛΩΜΑ ΜΕ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 02.30)
 14. 76,0ο χλμ. Επαρχιάκος Δρόμος προς Λαμπόκαμπο, με νερό(μη επανδρωμένος σταθμός) (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 03.30 – ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ(ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ)
 15. 80,0ο χλμ. Επαρχιάκος Δρόμος προς Λαμπόκαμπο, με νερό(μη επανδρωμένος σταθμός – ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ)
 16. 84,5ο χλμ. ΛΑΜΠΟΚΑΜΠΟΣ (Πλατεία), με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, Καφές, Τσάι, φρούτα(Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 04.30)
 17. 90,0ο χλμ. ΠλΑΤΩΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα(Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 05.30)
 18. 94,5ο χλμ. ΡΕΙΧΙΑ (Πλατεία), με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, Ζυμαρικά, Σούπα, Καφές, Τσάι, φρούτα(Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 06.30)
 19. 101,0ο χλμ. ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – σημείο Κουλούρης, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, Καφές, Τσάι, φρούτα(Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 08.00)
 20. 103,5ο χλμ. ΙΕΡΑΚΑΣ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, Καφές, Τσάι, Σούπα(Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 08.30)
 21. 109,0ο χλμ. ΑΓΝΑΝΤΙ ΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 10.15)
 22. 117,0ο χλμ. ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 11.30)
 23. 121,5ο χλμ. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό (Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 12.00)
 24. 127,5ο χλμ. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ(ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ), με νερό
 25. 130ο χλμ.ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ  – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ (Κάστρο), πρέπει να έχετε τερματίσει μεχρι τις 13.00

Ενδεχομένως κάποιοι από τους παραπάνω σταθμούς να έχουν επιπλέον τρόφιμα από αυτά που αναφέρονται!

 • ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να δικαιούστε να λάβετε μέρος στον Β΄ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟ ΑΓΩΝΑ 130χλμ. θα πρέπει να τηρείτε κάποιο από τα κάτωθι αγωνιστικά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να έχουν συμβεί εντός της περιόδου της τελευταίας τριετίας 2019 – 2022:

1) Να έχετε τερματίσει οποιοδήποτε αγώνα υπεραπόστασης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, άνω των 50 χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
2) Να έχετε τερματίσει οποιοδήποτε trail αγώνα βουνού, σε ανώμαλο έδαφος, άνω των 40 χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές.
ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΌ ΤΑ ΑΝΩ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΙ!

 • ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: Η σηματοδότηση του αγώνα, θα γίνει με κίτρινη μπογιά όπου θα υπάρχουν τα γνωστά βελάκια και τα αντίστοιχα γνωστά Χ, ενώ η χιλιομέτρηση της διαδρομής, θα αναφέρεται ανά 5 χλμ. Τα εν λόγω σημάδια θα τα διακρίνετε μετά την έξοδό σας, από την πόλη της Σπάρτης περίπου στο 8ο χλμ.! ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

 

 • ΓΙΑΤΡΟΣ: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι ιατροί, προκειμένου να επέμβουν όπου χρειαστεί!

 

 • ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ: Θα δοθούν πλούσια αναμνηστικά δώρα σε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, είτε τερματίσουν, είτε όχι! Tα δώρα θα είναι αναμνηστικό t – shirt, buff, σακκίδιο πλάτης κ.α. Τα εν λόγω δώρα, θα δοθούν στην γραμματεία του αγώνα, με την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας! Σε όλους όσους τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο του αγώνα καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα! Κύπελλα θα δοθούν στους 6 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες!

 

 • ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ: Θα δοθεί PASTA – PARTY πριν την εκκίνηση του αγώνα, στο CAFÉ – RESTAURANT XENIA MYSTRAS, το οποίο βρίσκεται 700 περίπου μέτρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, επάνω στον επαρχιακό δρόμο Μυστρά – Καλαμάτα, και ένα περίπου χλμ. μετά την Κοινότητα του Μυστρά, επάνω στον επαρχιακό δρόμο Μυστρά – Καλαμάτας! Το PASTA – PARTY θα ξεκινήσει από τις 12.00 και θα ολοκληρωθεί στις 15.00! Στο εν λόγω εστιατόριο θα βρίσκεται και η γραμματεία του αγώνα, όπου θα γίνει και η τεχνική ενημέρωση! Θα ακολουθήσει και ελαφρύ γεύμα μετά τον τερματισμό σας, στο Κάστρο της Μονεμβασιάς!

 

 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα ανοίξει στις 12.00 την ημέρα έναρξης του αγώνα(09 Απριλίου), και θα λειτουργήσει μέχρι τις 15.00! Η γραμματεία θα βρίσκεται στο CAFÉ – RESTAURANT XENIA MYSTRAS, το οποίο βρίσκεται 700 περίπου μέτρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, επάνω στον επαρχιακό δρόμο Μυστρά – Καλαμάτας, 1 περίπου χλμ. μετά την Κοινότητα του Μυστρά και πηγαίνοντας προς Καλαμάτα! Στον εν λόγω χώρο θα μπορέσετε να αφήσετε τα όποια πράγματα επιθυμείτε να βρείτε σε κάποιον από τους σταθμούς του αγώνα, όπου και θα σας διατεθούν τα αντίστοιχα χρήσιμα σακκουλάκια, προκειμένου, την δικιά σας καλύτερη εξυπηρέτηση! Στον ίδιο χώρο και αμέσως μετά το κλείσιμο της γραμματείας και την ολοκήρωση του Pasta party, θα πραγματοποιηθεί η τεχνική ενημέρωση του αγώνα, περίπου στις 15.00, και μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα!

 

 • ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εκκίνηση θα γίνει στις 16.00, από την Κεντρική Κάτω Πύλη του Κάστρου του Μυστρά, και αφού θα έχουμε κατευθυνθεί εκεί, μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής ενημέρωσης!

 

 • ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥΣ: Στην γραμματεία του αγώνα, θα μπορείτε να εναποθέσετε τα πράγματά που επιθυμείτε να βρείτε σε κάποιους σταθμούς! Θα υπάρχουν για ΟΛΟΥΣ τους σταθμούς ειδικές σακκούλες όπου θα μπορέσετε να βάλετε τα είδη σας, ΕΚΤΟΣ από τους 2 πρώτους, ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥΣ! Σε όλους τους άλλους θα μπορέσετε να αφήσετε ότι επιθυμείτε! Επίσης κατά την διέλευσή σας, από κάποιον σταθμό, θα μπορέσετε να αφήσετε οτιδήποτε επιθυμείτε και το οποίο θα σας επιστραφεί με την σκούπα κλεισίματος του αγώνα, στον τερματισμό, και αφού έχει κλείσει οριστικά ο αγώνας – μετά τις 13.00!

 

 • ΣΚΟΥΠΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΝΤΕΣ: Πίσω από τους τελευταίους αθλητές θα υπάρχει η σκούπα του αγώνα! Όποιοι αθλητές εγκαταλείψουν μέχρι και πριν τον Αγ. Δημήτριο, θα μεταφερθούν με όχημα της διοργάνωσης στον Άγιο Δημήτριο, στο 63ο χλμ. όπου θα τους παραλάβει το πούλμαν της διοργάνωσης, προκειμένου να τους φέρει στον τερματισμό στην Μονεμβασιά! Αυτό ισχύει για όλους όσους δεν έχουν δικό τους όχημα με συνοδό! ΄Οποιοι φίλοι δρομείς εγκαταλείψουν μετά τον Άγιο Δημήτριο, θα μεταφερθούν και πάλι με δικά μας οχήματα στον τερματισμό, με βάση τις ανάγκες της διοργάνωσης, και αφού πρώτα εξυπηρετηθούν πρωτίστως αυτές! Σίγουρα από την μεριά μας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να διακομιστείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον χώρο του τερματισμού! ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ή ΚΑΙ ΚΑΝΈΝΑΣ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΩΝ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΤΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΉ ΣΑΣ!

 

 • ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι απονομές του αγώνα θα γίνουν μετά την ολοκλήρωσή του, περίπου στις 13.00 το μεσημέρι της 29ης Μαρτίου, στον χώρο του τερματισμού, στην πλατεία Ελκωμένου Χριστού(Κανόνι), μέσα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς! Εκεί θα γίνει η απονομή στους πρώτους! Τα μετάλλια των υπόλοιπων τερματισάντων θα δίνονται την ώρα που τερματίζουν, εκτός και αν επιθυμούν να τα λάβουν μαζί με τους νικητές, κατά την διάρκεια των απονομών!

 

 • ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διοργάνωση του αγώνα δεν εμπλέκεται καθόλου με την διαμονή των αθλητών. Οι αθλητές όσοι επιθυμούν, μπορούν να διαμείνουν είτε την παραμονή του αγώνα στον Μυστρά ή και στην Σπάρτη, είτε μετά τον τερματισμό τους, σε κάποιο από τα δεκάδες ξενοδοχεία που υπάρχουν στην Μονεμβάσια εντός και εκτός του Κάστρου, με δική τους μέριμνα. Εντούτοις η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει, για το μπάνιο των αθλητών και όσοι το επιθυμούν, σε κάποιο παρακείμενο ξενοδοχείο, πλησίον του τερματισμού του αγώνα!

 

 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να το κάνετε στο εξής link:

​      https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=2358dd805432d03ab9ac252b8b4b216d&l=GR

Μέχρι και την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στις 12.00 το μεσημέρι!
Την ημέρα του αγώνα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 

 • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος για όποιον θέλει να συμμετάσχει στον Β΄ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟ ΑΓΩΝΑ είναι το εν λόγω για τις 2 κάτωθι περιπτώσεις:

1) 60,00€ σε όποιον προσέλθει με δικό του όχημα, και δεν χρησιμοποιήσει το πούλμαν του αγώνα!
2) 80,00€ στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το πούλμαν της διοργάνωσης για την μετακίνησή σας πριν και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσό, μέχρι και την Τρίτη 5 Απριλίου 2021 προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας στον παρακάτω αριθμό λογ/μου της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5073-063798-547, IBAN: GR08 0172 0730 0050 7306 3798 547
Όνομα δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (Παρακαλούμε να αναφέρεται το όνομά σας στο καταθετήριο. 
Σημειώνοντας και μόνο το όνομά σας στο καταθετήριο, θα μας δοθεί η δυνατότητα να διασταυρώσουμε την εξόφλησή σας).
ή μπορείτε να προσκομίσετε το αντίτιμο του αγώνα, στο κατάστημα αθλητικών επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, από τις 09.00 – 17.00 κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ. 215 5408840).

Όποιος δεν έχει καταβάλει το αντίτιμο της συμμετοχής του, μέχρι και την προβλεπόμενη ημερομηνία (05/04/2022), η εγγραφή του θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα.
Πληρωμές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές!

 • ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΘΛΗΤΩΝ: Φυσικά όποιος αθλητής το επιθυμεί, θα μπορεί να έχει μαζί του κάποιον συνοδό με δικό του όχημα! Φυσικά οι εν λόγω συνοδοί, θα μπορούν να ακολουθούν τον αθλητή τους, ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ, και ΌΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ! Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι πλήρως ενήμεροι για τους κανόνες του αγώνα, και θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΞΤΡΑ ΚΟΣΤΟΣ!

 

 • ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ: Θα υπάρχει μεταφορά των αθλητών από και προς την Αθήνα, για τον αγώνα. Το πούλμαν της διοργάνωσης θα ξεκινήσει από την Αθήνα το πρωί στις 9.00 π.μ. στις 9 Απριλίου από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο). Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου ανάμεσα στις ώρες 14:00-14:30, περίπου, και μετά το πέρας όλων των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων του αγώνα. Δεν χρειάζεται να δηλώσετε κάπου συμμετοχή για την μεταφορά σας με το πούλμαν της διοργάνωσης, αυτό μπορείτε να το κάνετε στο link με την φόρμα συμμετοχής σας. Για την μεταφορά σας με το πούλμαν της διοργάνωσης, απαιτείται πρόσθετο κόστος 20,00€ από το προβλεπόμενο που υπάρχει για όλους τους αθλητές(αναλύεται στην παράγραφο ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ).

 

 • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μέσα στο σάιτ του αγώνα(www.lakoniaultrarunning.com), υπάρχουν αναλυτικά όλοι οι κανονισμοί του αγώνα, που πρέπει να εναρμονιστείτε, κανονισμοί που είναι σύμφωνοι με τους κανόνες που διέπουν όλους τους αγώνες υπεραπόστασης! Παρακαλούμε να τους διαβάσετε πιστά προκειμένου την αρτιότερη λειτουργία του αγώνα!

 

 • ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Όλοι οι αθλητές καλούνται να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ Ή ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Επίσης όσοι λάβουν μέρος στον αγώνα και με την παραλαβή του αριθμού τους, θα πρέπει να υπογράψουν την απαραίτητη δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη.

 

 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ COVID: Με βάση τα υγεινομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ, προκειμένου να συμμετάσχετε πρέπει να είστε πλήρως εμβολιασμένοι, ή να έχετε νόμιμο πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ! Επείσης με βάση τα εν λόγω πρωτόκολλα θα μπορέσουμε να πάρουμε ΜΟΝΟ 5 άτομα που δεν ανήκουν στις πιο πανω κατηγορίες! Για τα εν λόγω άτομα θα τηρηθεί απόλυτη σειρα προτεραιότητας με βάση τις εγγραφές σας και θα κλείσουν οι εν λόγω, όταν ολοκληρωθεί ο εν λόγω αριθμός! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ, ΟΠΌΤΕ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 09 Απριλίου

 • 09.00 π.μ.: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ(πλατεία Καραϊσκάκη)
 • 12.00 μ.μ.: ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ XENIA MYSTRAS, ΑΝΑΜΕΝΟΝΜΕΝΗ ΑΦΙΞΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ PASTA PARTYΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ
 • 15.00 μ.μ.: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
 • 15.15 μ.μ : ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΧΕΝΙΑ MYSTRAS
 • 15.30 μ.μ. : ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 • 15.35 μ.μ. : ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
 • 16.00 μ.μ. : ΕΚΚΙΝΗΣΗ Β΄ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ


Κυριακή 10 Απριλίου

 • 03.00 – 05.00 π.μ. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΦΙΞΗ 1ου ΑΘΛΗΤΗ
 • 13.00 μ.μ.: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ
 • 13.15 μ.μ.: ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
 • 14.00 – 14.30 μ.μ.: ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

 

 • ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μπορείτε να απευθυνθείτε στον ιστότοπο του αγώνα, www.lakoniaultrarunning.com

Για πληροφορίες τηλ. Στο 6955985506 / 6936853165 (Γορανίτης Παύλος) ή στο email lakoniaultrarunning@gmail.com

Δημοφιλη Αρθρα