fbpx

Ο Μαραθώνιος της Βιέννης φωνάζει: WE WANT TO RUN!

iRun

Εν μέσω των πολλαπλών αναβολών και ακυρώσεων αγώνων σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν και κάποιοι που επιμένουν: «We want to run»!

Όπως χαρακτηριστικά κάνει ο Μαραθώνιος της Βιέννης, που καλεί τους φίλους του με το χαρακτηριστικό κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε να τρέξουμε», με την πρόσφατη ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο facebook, εκφράζοντας έτσι την επιθυμία των Αυστριακών για τρέξιμο…

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση πριν βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα όμως…

Αγαπητοί φίλοι του Μαραθωνίου της Βιέννης!
Ο Μαραθώνιος της Βιέννης (VCM) στις 18 και 19 Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί σίγουρα, εκτός εάν οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν διαφορετικά.

«Αν και ο Covid-19 επηρεάζει και τη διοργάνωση της VCM, προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα από κάθε άποψη, ακολουθώντας υπεύθυνα τις συστάσεις του Αυστριακού Υπουργείου Υγείας και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) για τη διεξαγωγή μεγάλων γεγονότων», εξηγεί ο Wolfgang Konrad, Διευθυντής Αγώνα του Μαραθωνίου της Βιέννης.

Σεβόμαστε τους διοργανωτές των μαραθωνίων της Ρώμης (με προγραμματισμένη ημερομηνία την 29η Μαρτίου) και του Παρισίου (5 Απριλίου), που έπρεπε να ανακοινώσουν τη δύσκολη απόφαση της ακύρωσης των εκδηλώσεών τους, λόγω των οδηγιών των δικών τους επίσημων εθνικών Αρχών.

Σε αντίθεση με την Ιταλία, τη Γαλλία ή την Ελβετία, οι αρμόδιες Αρχές στην Αυστρία δεν απαγόρευσαν ρητά κανένα γεγονός προς το παρόν. Οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές στην Αυστρία καθώς και σε άλλες χώρες επιτρέπουν τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, οι οποίες συμβαίνουν σε συνεχή βάση.

Στις 28 Φεβρουαρίου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Βιέννης ανακοίνωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν “επίσημα μέτρα για τον περιορισμό εκδηλώσεων οποιουδήποτε είδους”. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Δημοτικού Συμβούλου Υγείας και Αθλητισμού της Βιέννης Peter Hacker στις 5 Μαρτίου. «Δεν υπάρχουν επί του παρόντος ιατρικοί ή επιδημιολογικοί λόγοι για την ακύρωση συμβάντων», τόνισε ο διευθυντής τουρισμού της Βιέννης Norbert Kettner στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
«Ο ιός Covid-19 θα φέρει κάποιες προσαρμογές στο σχεδιασμό του Μαραθωνίου της Βιέννης και σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες θα αξιολογήσουμε όλα τα μέρη της εκδήλωσης σε σχέση με τους πιθανούς κινδύνους και τότε θα προχωρήσουμε σε πιθανά μέτρα», δήλωσε ο Gerhard Wehr, CEO του Μαραθωνίου της Βιέννης.

Στην αξιολόγηση κινδύνου που διεξάγεται σύμφωνα με το ισχύον μοντέλο του Αυστριακού Υπουργείου Υγείας, ο Μαραθώνιος της Βιέννης επιτυγχάνει το χαμηλότερο βαθμό, και κατά συνέπεια το καλύτερο επίπεδο αξιολόγησης. «Σημαντικοί λόγοι για αυτό είναι ο χαρακτήρας του ως υπαίθριου γεγονότος με τους συμμετέχοντες που είναι “σε φόρμα”, υγιείς και ως επί το πλείστον κάτω των 60 ετών, καθώς και μια ολοκληρωμένη έννοια υγείας και ασφάλειας που έχει δοκιμαστεί εδώ και χρόνια και τώρα επίσης ενσωματώνει μέτρα για τον Covid-19», λέει ο Δρ. Robert Fritz, επικεφαλής του ιατρικού κέντρου VCM.

Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση εξελίσσεται. Πολλά άλλα σημαντικά γεγονότα πραγματοποιούνται στην Αυστρία νωρίτερα από τον μαραθώνιο της πόλης. Συνεργαζόμαστε στενά με τις Αρχές, εμπειρογνώμονες και άλλους διοργανωτές εκδηλώσεων για να συντονίσουμε και να κοινοποιήσουμε τις σχετικές πληροφορίες στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.

Δουλεύουμε σκληρά για να επιτύχουμε ένα στόχο: έναν επιτυχημένο μαραθώνιο της πόλης της Βιέννης στις 18 και 19 Απριλίου 2020.

Εάν υπάρχουν νέες πληροφορίες, θα σας ενημερώσουμε αμέσως στα κανάλια μας, κλείνει η ανακοίνωση του Μαραθωνίου της Βιέννης, η οποία αναρτήθηκε στις 6 Μαρτίου 2020 στις 4:14 μ.μ.

 


 
 

«Παιχνίδια» διοργανωτών…

Γίνονται και αυτά: Κάποιοι λυπούνται τόσο πολύ που οι συμπατριώτες τους χάσανε την ευκαιρία να τρέξουν σε κάποιον μαραθώνιο άλλης χώρας, που τους καλούν να σκεφτούν τη δική τους “εναλλακτική πρόταση”.

Είναι όμως έτσι ακριβώς;

Εντύπωση και προβληματισμό μαζί προκάλεσε η ανακοίνωση των διοργανωτών του Μαραθωνίου του Brighton, που μέχρι αυτή τη στιγμή καλούν τους Βρετανούς κατοίκους να τρέξουν στο Μπράιτον τον Απρίλιο.

Μάλιστα, σύγχυση δημιουργήθηκε για κάποιο διάστημα γιατί, όπως διαβάσαμε στα σχόλια του σχετικού post της επίσημης σελίδας τους (φωτό δεξιά), υπήρξε μια αρχική αναφορά ότι θα τους δέχονται να τρέξουν δωρεάν αν αποδείξουν τη βρετανική μόνινη κατοικία τους και ότι έχουν μια ολοκληρωμένη εγγραφή από μη εγχώριο μαραθώνιο που ακυρώθηκε (όπως του Παρισιού, της Ρώμης ή της Βαρκελώνης)…

Ξαφνικά, όμως, ή αναφορά αυτή “εξαφανίστηκε” και προς έκπληξη των δρομέων του Ηνωμένου Βασιλείου διαπιστώνανε ο ένας μετά τον άλλο, ότι πρέπει να πληρώσουν κανονικά τη συμμετοχή 80 λιρών!

Αφήστε όσους απλά ρωτούν, γιατί να ξαναμπούν σε διαδικασία εξόδων συμμετοχής, διαμονής και μεταφορικών για αμφίβολη τελική διαξαγωγή και αυτής της αθλητικής εκδήλωσης…

Εδώ, θα λέγαμε, ταιριάζει η περίφημη φράση του Ρωμαίου ρήτορα Κικέρων: «O tempora o mores!», δηλαδή: “Ω καιροί, ω ήθη”!

Ή το έξυπνο σχόλιο του φίλου Daniel«SHOW ME THE MONEY»!!!

 


[updated: 11/03/2020]

Τελικά… και αυτός ακυρώθηκε!

Με μία μακροσκελή ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του Μαραθωνίου της Βιέννης γνωστοποίησαν ότι η προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου διοργάνωση δεν θα πραγματοποιηθεί!

Αν και ο αγώνας φέτος αναμενόταν να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών, το ραντεβού όσων είχαν επιλέξει την αυστριακή πρωτεύουσα ανανεώθηκε για την άνοιξη του 2021, αφού δήλωσαν τελικά πως δεν ήταν δυνατό να λάβει χώρα σε άλλη ημερομηνία. Mάλιστα, τις επόμενες μέρες θα προτείνουν στους συμμετέχοντες που είχαν εξοφλήσει τη συμμετοχή τους, τους τρόπους ώστε να μη χάσουν τα χρήματά τους με πιθανότερο να τους κατοχυρώσουν τη θέση για τον αγώνα του 2021…

Δημοφιλη Αρθρα