fbpx

Winterun Palia Kavala: Συνεχίζονται οι εργασίες στην Παλαιά Καβάλα, η προκήρυξη του αγώνα

Newsroom
Παλαιά Καβάλα

Οι εργασίες δεν σταματούν από τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας, που διοργανώνει την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, στις 11:00 το πρωί τον 8ο Χειμερινό Ορεινό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Winterun Palia Kavala».

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού της Παλαιάς Καβάλας, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 380 m και πρόκειται για μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομο και άσφαλτο).

 

Η προκήρυξη του αγώνα

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για φέτος, ορίζεται ανώτατο όριο συμμετεχόντων τα τριακόσια (300) άτομα.

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους). Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Στόχος μας είναι η διεξαγωγή ενός Covid-free αγώνα και η διασφάλιση της υγείας των αθλητών, των διοργανωτών, των εθελοντών και όλων όσοι παρευρίσκονται στον χώρο. Για το λόγο αυτό, θα ισχύσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (στο εξής ΓΓΑ) κατά την ημερομηνία της διεξαγωγής του αγώνα.

Με βάση, την ισχύουσα ΚΥΑ και τις οδηγίες της ΓΓΑ για αθλητικά γεγονότα σε ανοιχτούς χώρους, σχετικά με τον COVID-19, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν:

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό Νόσησης (με ισχύ 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύ εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση) ή Μοριακό (PCR) τεστ (72 ωρών) ή Rapid test (48 ωρών).

ΓΕΝΙΚΑ

Ημερομηνία: ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022
Ώρα Εκκίνησης: 11:00
Αφετηρία: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Τερματισμός: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Απόσταση: 20 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Χρονικό Όριο Τερματισμού: 4 ΩΡΕΣ
Υψομετρική Ανάβαση: 820 m
Μέγιστη ανάβαση: 450 m
Κόστος συμμετοχής: 15 € μέσω τραπέζης και αυστηρά έως τις 21/01/2022.

Τράπεζα Πειραιώς: GR 59 0171 0610 0060 6113 8201 822
Δικαιούχος: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιάς Καβάλας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
paliakavala.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
https://bit.ly/winterun_registration αυστηρά έως τις 21/01/2022.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Από Θεσσαλονίκη αλλά και από Ξάνθη προς Καβάλα – ταξιδεύοντας επί  της Εγνατίας οδού – συναντούμε την έξοδο προς Καβάλα – Δράμα και την ακολουθούμε. Στη συνέχεια και άμεσα ακολουθούμε τις πινακίδες προς Δράμα. Σε 4 km φτάνουμε στο χωριό Αμυγδαλεώνας, το οποίο διασχίζουμε. Πλησιάζοντας στο τέρμα του χωριού (κατάστημα Mega Jumbo – δεξιά μας) συναντούμε διασταύρωση όπου υπάρχουν πινακίδες που θα μας κατευθύνουν δεξιά προς το χωριό Παλαιά Καβάλα. Σε 7 km περίπου φτάνουμε στην Παλαιά Καβάλα όπου θα υπάρχουν μέλη της διοργάνωσης που θα κατευθύνουν για το παρκάρισμα των οχημάτων. Για όσους έρχονται από Δράμα, 6 km πριν την Καβάλα θα συναντήσουν το κατάστημα Mega Jumbo στα αριστερά τους και θα ακολουθήσουν τις σχετικές πινακίδες προς Παλιά Καβάλα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ


 
 

Ο αγώνας έχει αφετηρία την πλατεία του χωριού της Παλαιάς Καβάλας και μετά από ένα μικρό ασφάλτινο κομμάτι 150 m εντός του οικισμού, στρίβει αριστερά με κατεύθυνση προς βορρά. Ακολουθεί ανηφορικός δρόμος, αρχικά 100 m άσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος για 2,5 km περίπου, μετά στρίβει δεξιά και ακολουθεί ένας κατηφορικός δρόμος 1 km (χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) που καταλήγει σε κατηφορικά μονοπάτια 800 m τα οποία οδηγούν στο χωριό, όπου βρίσκεται και ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας στα 5 km. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη γραφική πλατεία της Παλιάς Καβάλας, ακολουθεί χωματόδρομος που οδηγεί σε μια ρεματιά κατάφυτη από οξιές, δρυς και πλατάνια. Εκεί ξεκινά ένα πανέμορφο μονοπάτι 3 km περίπου με συνεχή ανηφορική κλίση, το οποίο κινείται παράλληλα με ένα ρέμα και καταλήγει στη θέση «ξεροπήγαδο».

Στη συνέχεια στρίβει δεξιά και συναντά χωματόδρομο, όπου μετά από 300 m στρίβει αριστερά ακολουθώντας ένα ανηφορικό μονοπάτι 600 m στην αρχή και μετά ένα χωματόδρομο, στο τέλος του οποίου βρίσκεται ο δεύτερος και μεγαλύτερος σταθμός τροφοδοσίας, στα 10 km της διαδρομής. Έπειτα, ακολουθεί κατηφορική πορεία, μονοπάτι στην αρχή και μετά χωματόδρομος έως την θέση «τρύπες» (υπάρχουν αρχαία ορυχεία της Σκαπτής Ύλης και μοναδική θέα προς το Παγγαίο). Συνεχίζουμε με κατηφορική πορεία περνώντας μπροστά από μια υδατοδεξαμενή (ο δρόμος αυτός χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) και μετά από 1 km περίπου στρίβουμε δεξιά όπου ακολουθεί ένα μονοπάτι ανηφορικό στην αρχή και στη συνέχεια ελαφρώς κατηφορικό για 1,5 km μέσα από μια υπέροχη κατάφυτη περιοχή. Στο τέλος του μονοπατιού, στα 15 km, βρίσκεται ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας. Στο σημείο αυτό ξεκίνα ένας ανηφορικός δασικός δρόμος, τον οποίο και ακολουθούμε διασχίζοντας ένα κατάφυτο δάσος από δρυς (συναντούμε ένα πολύ ανηφορικό κομμάτι 150 m) για να φτάσουμε στο δάσος «Μεσιλίκι».

Εκεί συνεχίζουμε μέσα από μια ιδιαίτερου κάλους διαδρομή στο δάσος. Έπειτα, αρχίζει κατάβαση με κατεύθυνση προς το χωριό της Παλιάς Καβάλας. Στο τέλος αυτής ακολουθεί στα αριστερά μας ένα ακόμη μικρό, αλλά πολύ απότομο μονοπάτι 200 m το οποίο μας οδηγεί σε άσφαλτο (κατά την διάρκεια της κατάβασης των κατηφορικών μονοπατιών, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω της απότομης κλίσης τους και της πιθανής ολισθηρότητας λόγω πάγου, υγρασίας ή λάσπης).

Στη συνέχεια στρίβουμε δεξιά επί της ασφάλτου και μετά από 200 m στρίβουμε αριστερά κινούμενοι πάντα σε άσφαλτο για 150 m ακόμη, για να στρίψουμε δεξιά σε χωματόδρομο. Συνεχίζουμε στο χωματόδρομο μέχρι να συναντήσουμε ένα κιόσκι, από όπου στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση προς το Περιβαλλοντικό μονοπάτι Παλαιάς Καβάλας. Ακολουθεί κατηφορική πορεία και αφού περάσουμε την πρώτη γέφυρα μπαίνουμε στο περιβαλλοντικό μονοπάτι, για να συναντήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή με πανύψηλα πλατάνια, με τρεχούμενα νερά και ξύλινες γέφυρες. Μόλις συναντήσουμε τον Παραδοσιακό Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας, στρίβουμε δεξιά και ακολουθεί ανηφορική πορεία σε μονοπάτι 200 m περίπου, το οποίο καταλήγει σε ένα ασφάλτινο δρόμο που μας οδηγεί στην δυτική είσοδο του χωριού μπροστά από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Μετά από μια μικρή διαδρομή 200 m μέσα στον οικισμό, καταλήγουμε στον τερματισμό του αγώνα, στη πλατεία του χωριού.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Υδροδοσία και τροφοδοσία θα υπάρχουν σε τρία σημεία του αγώνα.
 • Θα υπάρχουν6 σημεία ελέγχου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 • Κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει κάλυψη από τον Ερυθρό Σταυρόκαι την Διασωστική Ομάδα Καβάλας.
 • Οι διοργανωτές του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους και τους κανόνες που υπάρχουν στο αστικό και ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
 • Απαγορεύεται η ρίψηαντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο υποπέσει στην αντίληψη των διοργανωτών, ο αθλητής ακυρώνεται άμεσα.
 • Η χρονομέτρηση, η οποία θα είναι ηλεκτρονική, υποστηρίζει την καταγραφή εκκίνησης και τερματισμού όλων των συμμετεχόντων. Η ταυτοποίηση τερματισμού και διελεύσεων των αθλητών θα διασφαλίζεται επίσης με σύστημα καμερών. Στο σημείο του τερματισμού, θα υπάρχει οθόνη όπου θα εμφανίζονται τα αποτελέσματα live. Επίσης τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται live στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας gr.
 • Οι αθλητές θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα νούμερα και την τσάντα με τα υλικά των διοργανωτών έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα από την γραμματεία.
 • Η τσάντα του αθλητή θα περιλαμβάνει φάκελο με το νούμερο του αθλητή με ενσωματωμένο τσιπ χρονομέτρησης και το ονοματεπώνυμό του, ένα τεχνικό μακρυμάνικο μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα, και ένα ενεργειακό τζελ.
 • Η διοργάνωση έχει προβλέψει ώστε να υπάρχουν αποδυτήρια με θέρμανση, τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες.
 • Πριν τον αγώνα, οι αθλητές οφείλουν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατύχημα, με συνέπεια τον τραυματισμό τους ή τον τραυματισμό συναθλητών τους.
 • Μετά το τέλος του αγώνα θα προσφερθούν στους αθλητές ζεστά ροφήματα, όπως τσάι και τραχανάς και παραδοσιακές χωριάτικες πίτες.
 • Στην είσοδο του χωριού υπάρχει χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των αθλητών και των συνοδών τους.
 • Περισσότερες πληροφορίες, για την περιοχή, το ίχνος της διαδρομής, τον χάρτη και τη φόρμα εγγραφής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Παλιάς Καβάλας gr
 • Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχει προβλεφθεί εναλλακτική διαδρομή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

 1. Γενική Κατηγορία Αγώνα
 2. Γυναίκες 18-29 ετών
 3. Γυναίκες 30-39 ετών
 4. Γυναίκες 40-49 ετών
 5. Γυναίκες 50+ ετών
 6. Άντρες 18-29 ετών
 7. Άντρες 30-39 ετών
 8. Άντρες 40-49 ετών
 9. Άντρες 50-59 ετών
 10. Άντρες 60+ ετών

*Αθλητές από 15-18 ετών συμμετέχουν με υπογραφή γονέα και μπαίνουν στη κατηγορία 18-29 αντρών ή στη 18-29 γυναικών.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νίκος Γαζέτης – 6944624281

Κώστας Παρασκευάς – 6945486510

Μάρκος Τσακίρης – 6951117734

 

 

Δημοφιλη Αρθρα