fbpx

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Μετάλλια με υφή ξύλου!

Oregon

Το καινούριο υλικό, η υφή ξύλου, τα διαφορετικά σχέδια και η άμεση απονομή τους είναι μερικές από τις καινοτομίες των αντισυμβατικών μεταλλίων που θα απονεμηθούν στο 18ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Γιουτζίν του Ορεγκον!

Oregon

Δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του 18ου παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, του πρώτου που διεξάγεται σε αμερικανικό έδαφος (15-24 Ιουλίου), η τοπική οργανωτική επιτροπή (LOC) αποκάλυψε τα μετάλλια για τη διοργάνωση.

Τα μετάλλια ξεφεύγουν από την παραδοσιακή ποικιλία, καθώς σε αυτά χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το υπερσύγχρονο και ανθεκτικό υλικό Corian, το οποίο ενσωματώθηκε με το σχετικό πολύτιμο μέταλλο. Η χρήση του Corian επιτρέπει το λεπτομερές σκάλισμα των περίπλοκων ανάγλυφων έργων που παρουσιάζονται στα σχέδια, κάτι που δεν είναι δυνατό με τη χρήση συμβατικών τεχνικών μεταλλίων.

Ενώ είναι παραδοσιακά σε σχήμα και βάρος, τα μετάλλια θα φαίνονται πολύ διαφορετικά, ακόμη και με την προσάρτηση της κορδέλας, στην οποία υπάρχει μια ράβδος που εισχωρεί στο εσωτερικό του μεταλλίου, για να εξασφαλιστεί τόσο η μακροζωία του όσο και η διατήρηση καθαρών γραμμών σχεδιασμού.

Ορεγκον

Η μία πλευρά των μεταλλίων είναι εμπνευσμένη από τη διατομή ενός δέντρου, με επτά δαχτυλίδια που αντιπροσωπεύουν τις επτά περιφέρειες του Ορεγκον (Central Oregon, Eastern Oregon, Mt. Hood & Columbia River Gorge, Oregon Coast, Portland Region, Southern Oregon, Willamette Valley) και το λογότυπο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην καρδιά της. Η εμπειρία αφής ολοκληρώνεται από το εξωτερικό άκρο κάθε μετάλλου, το οποίο έχει υφή ώστε να μοιάζει με φλοιό δέντρου!

Στην άλλη πλευρά είναι σχεδιασμένο ένα τοπίο μιας εκ των επτά περιφερειών του Ορεγκον. Αν ένας αθλητής κερδίσει πολλά μετάλλια, το κάθε ένα μπορεί να έχει και διαφορετικό ανάγλυφο.

Ορεγκον

Μια καινοτομία, που πλην της ανάδειξης της ομορφιάς του συνόλου της Πολιτείας του Ορεγκον, από τα βουνά και τα ποτάμια της μέχρι τις ακτές και τα δάση της, προσφέρει σε κάθε βραβείο μια αίσθηση ατομικότητας και ανεκτίμητης αξίας, όπως και μια ευκαιρία για έκπληξη και απόλαυση, καθώς ο αθλητής θα ανακαλύπτει την ξεχωριστή σκηνή που αναπαρίσταται στο μετάλλιό του.

«Ο πρωταρχικός στόχος που οδήγησε στη διαδικασία σχεδιασμού ήταν να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά καινοτόμο και ένδοξο, που θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο στα επόμενα χρόνια ως μετάλλιο του Ορεγκον», δήλωσε η Τζέσικα Γκέμπριελ, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Oregon22, LLC.

Oregon

«Ηταν επιτακτική ανάγκη τα μετάλλιά μας να είναι πιστά στη μοναδική και αντισυμβατική φύση του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου στο έδαφος των ΗΠΑ», δήλωσε ο Νιλς Ντε Φος, εκτελεστικός διευθυντής της Oregon22, LLC και πρόσθεσε:


 
 

«Μήνες δημιουργικής σκέψης και πειραματισμού στις πιο πρόσφατες τεχνικές κατασκευής οδήγησαν στα μετάλλια, που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν εδώ στο Ορεγκον. Τα μετάλλια κερδίζονται από αθλητές ως αποτέλεσμα μιας ζωής αφοσίωσης. Είναι τα καλύτερα στον κόσμο και η ομάδα μας ήθελε να εξασφαλίσει ένα μετάλλιο που να αντικατοπτρίζει αυτήν την κατάσταση».

Ορεγκον

Τα πρώτα μετάλλια θα δοθούν την πρώτη κιόλας ημέρα του πρωταθλήματος, στις 15 Ιουλίου, με τους τελικούς στα 20 χλμ. βάδην ανδρών και γυναικών, αλλά στα 4x400μ. μεικτής σκυταλοδρομίας.

Για πρώτη φορά, τα μετάλλια θα απονέμονται άμεσα στους τρεις νικητές, αμέσως μετά τον τελικό! Οι αθλητές θα μπορούν να βιώσουν έτσι πιο ολοκληρωμένα την επιτυχία τους, νιώθοντας το βάρος του επιτεύγματός τους στο λαιμό τους αμέσως αφού το κερδίσουν, επιδεικνύοντας περήφανα τη νίκη τους στον γύρο του θριάμβου, αλλά και στις συνεντεύξεις τους στα Μέσα ενημέρωσης!

Oregon

Στο τέλος των συνεντεύξεων στη μεικτή ζώνη, οι αθλητές θα επιστρέφουν τα μετάλλιά τους, ούτως ώστε αυτά να χαραχτούν, για να τα ξαναπάρουν στην επίσημη τελετή απονομής με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου!

 

Διαβάστε ακόμα:

Το μετάλλιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας 2022

Πέμπτο μετάλλιο ο Δημήτρης Μάρκος στους Μεσογειακούς Αγώνες

10 χρόνια Navarino Challenge. Εγγραφές

 

Δημοφιλη Αρθρα