fbpx

On: Η ελβετική φιλοσοφία on fire!

Η On έχει πραγµατοποιήσει βήµατα προς τα µπροστά και το κάνει ποιοτικά

On cloudvista cloudrunner review by iRunmag

Είναι φορές που η ποιότητα ενός προϊόντος είναι φανερή από την πρώτη στιγµή. Κυριολεκτικά, από το κουτί! Είχα την τύχη να δοκιµάσω δύο ζευγάρια παπούτσια της On Running, µιας εταιρίας µόλις 12 χρόνων, που έρχεται δυνατά από την Ελβετία και ενώ στοχεύει στην ποιότητα, το κάνει µε τρόπο οικονοµικά προσιτό για τους δροµείς.

  • Δοκιμάζει και γράφει ο Άρης Γαβριελάτος (aris@irunmag.gr)

Η κόκκινη σηµαιούλα µε τον λευκό σταυρό βρίσκεται στο εξωτερικό µέρος του δεξιού ή «σωστού» (right) παπουτσιoύ και έχω την αίσθηση, ότι όλα όσα ξέρουµε για τη σχέση των Ελβετών µε την ποιότητα, ισχύουν 100%.

Όταν κρατάς τα παπούτσια, δευτερόλεπτα πριν τα φορέσεις, έχεις την αίσθηση ότι θα σηκώσεις το βλέµµα και ο Roger Federer θα σου κλείσει το µάτι.

Πάµε να τα δούµε αναλυτικά:

 
 

Cloudvista

Το On Cloudvista είναι ένα ολοκαίνουργιο, ελαφρύ και ευέλικτο παπούτσι πολλαπλών χρήσεων για τρέξιµο σε οµαλά χωµάτινα µονοπάτια. Μπορεί να φορεθεί σε εύκολα και σε µέτρια, από τεχνικής άποψης, µονοπάτια. Αν το θέλετε για λίγα χιλιόµετρα στην άσφαλτο, δεν θα σας δυσκολέψει, απλά δεν είναι ακριβώς το πεδίο του.

Αφήνει την αίσθηση του εδάφους, προσφέροντας παράλληλα αντικραδασµική προστασία, πρόσφυση και προστασία. Όλη η φιλοσοφία του έχει να κάνει µε την ευελιξία του να λειτουργεί αποτελεσµατικά σε διαφορετικές επιφάνειες.

Θεωρώ ότι είναι ιδανικό για δροµείς που ανακαλύπτουν τώρα τη µαγεία των µονοπατιών και αλλάζουν επίπεδο ή είναι υποχρεωµένοι να µπαίνουν σε µικτά χωµάτινα τερέν.

Ζυγίζοντας από 235 µέχρι 280 γραµ. το κάθε παπούτσι, το βάρος δεν αποτελεί πρόβληµα. Το drop είναι στα 7 mm ενώ η Cloudtec πλατφόρµα του είναι κατασκευασµένη από αφρό Helion που µπορεί να χαρακτηριστεί ως µέσης σκληρότητας.

On Cloudvista review iRunmag

Η αίσθηση του παπουτσιού είναι πολύ καλή στα λίγα χωµάτινα κοµµάτια που πέρασα. Από την κατασκευή του το παπούτσι αφήνει το πόδι να κινηθεί ώστε να βρει πάτηµα, χωρίς όµως να νιώθεις ότι σου «φεύγει». Οι διαφοροποιήσεις του εδάφους ή οι πέτρες δεν αποτελούν πρόβληµα.

Μια σκληρή επιφάνεια στο µπροστινό µέρος του πέλµατος, προσφέρει σωστή προστασία για τις αναπόφευκτες επαφές µε πέτρες ή ρίζες. Χωρίς να σηµαίνει ότι υπολείπεται, το Cloudvista αντέχει µέχρι ενός σηµείου σε µονοπάτια, καθώς δεν περιλαµβάνει τα βαριά υλικά των σκληροπυρηνικών παπουτσιών για µονοπάτια, ας πούµε, µε φυτευτές πέτρες.

Η εξωτερική σόλα είναι από καουτσούκ και έχει µια σειρά από προεξοχές και αυλακώσεις που βοηθούν στην πρόσφυση. Σε λάσπη ή νερό λειτουργεί αποτελεσµατικά.

Εσωτερικά είναι τόσο άνετο που νοµίζεις ότι έχεις πάρει µεγαλύτερο νούµερο, χωρίς αυτό να ισχύει. Το παπούτσι έχει τέτοια εργονοµία που σε κάνει να νιώθεις άνετα ακόµα και αν έχεις ελαφριά πλατυποδία όπως εγώ. Είναι ξεκούραστο και εύκολο για τον χρήστη!

On cloudvista review by iRunmag


 
 

Cloudrunner

Πραγµατικά, όµως, αναρωτιέµαι τι έφτιαξαν οι Ελβετοί! Πρέπει να κοντεύω τα 150 χλµ. µε τα Cloudrunner και µόνο η σκόνη του δρόµου έχει καθίσει πάνω τους! Και δεν είναι µόνο αυτό. Είναι η αίσθηση πως διάφοροι πόνοι έχουν σταµατήσει, χάρη στα τα παπούτσια και µόνο. Το On Cloudrunner έχει εντυπωσιακή σταθερότητα, αντικραδασµική προστασία και υποστήριξη του ποδιού ενώ εφαρµόζει τέλεια στο πόδι µου, που δεν είναι το πιο εύκολο του κόσµου.

Αυτό συµβαίνει γιατί το Cloudrunner έχει λίγο επιπλέον πλάτος στα δάχτυλα, κάτι που δεν µε «µαγκώνει» όταν τα φοράω. Σε δροµείς µε µεγαλύτερα δάχτυλα ή περίεργη ανατοµία δεν θα δηµιουργήσει κανένα πρόβληµα!

Όπως και στο Cloudvista, η ποιότητα φαίνεται ήδη από το κουτί. Ανέφερα την  σταθερότητα, την οποία θα καταλάβετε άµεσα καθώς η εξωτερική σόλα είναι εντυπωσιακή, µε πολύ καλά υλικά. Το διαπίστωσα στην πράξη, καθώς για να αποφύγω ένα εµπόδιο έκανα µια απότοµη κίνηση και το παπούτσι ακολούθησε, ενώ εγώ ήδη είχα σκεφτεί ότι θα γλιστρήσω!

Θα µείνω σε ακόµα κάτι θετικό. Το Cloudrunner είναι κατασκευασµένο από 30-35% βιώσιµα ανακυκλωµένα υλικά. Σε review ξένων περιοδικών διάβασα ότι η γλώσσα, το επάνω µέρος, η φτέρνα και τα κορδόνια είναι όλα κατασκευασµένα από 100% ανακυκλωµένο πολυεστέρα.

Το επάνω µέρος είναι µαλακό και διαπνέον, αλλά εντυπωσιακά ανθεκτικό. Πραγµατικά δεν έχει παρουσιαστεί ούτε µισή αµυχή µετά από τόσα χιλιόµετρα. Κάτι αξιοπερίεργο είναι ότι όταν σφίγγεις τα κορδόνια, δεν σφίγγεται το πόδι σου, το οποίο σχετίζεται µε τον τρόπο κατασκευής των κορδονιών.

On cloudrunner review

Η σόλα CloudTec Misdsole παρέχει εξαιρετική αντικραδασµική προστασία και µάλλον σχετίζεται µε την παύση κάποιων πόνων από κακής ποιότητας αθλητικά παπούτσια, όπως προανέφερα. Το On Cloudrunner ζυγίζει 300g και ενώ θα βρείτε και ελαφρύτερα αθλητικά παπούτσια, η απορρόφηση που έχει είναι πάρα πολύ καλή ενώ το drop είναι στα 9 mm.

Η εξωτερική σόλα έχει ιδιαίτερη κατασκευή µε κενά που διαφοροποιούνται ανάλογα το σηµείο, ενώ παραµένει ανεπηρέαστη η απόσβεση του βάρους.

Θεωρώ ότι τα On Cloudrunner είναι κατάλληλα για απροβληµάτιστες προπονήσεις, ακόµα και πολλών χιλιοµέτρων. Είτε είστε αρχάριος, είτε ένας µέσος καθηµερινός δροµέας, το Cloudrunner θα βάλει πόντους ποιότητας στο τρέξιµό σας. Το µόνο σίγουρο είναι ότι θα αργήσετε να το αντικαταστήσετε!

Zero Jacket

∆οκιµάσαµε παρέα µε τα παπούτσια της On, το οικολογικά κατασκευασµένο αντιανεµικό-αδιάβροχο Zero. Με βάρος 61 γραµµάρια είναι ιδανικό για τις εξορµήσεις σας στο βουνό, εφόσον ο καιρός το απαιτεί. Αντιανεµικό και αδιάβροχο, πραγµατικά δεν το νιώθεις επάνω σου, ενώ, φυσικά µπορεί να χρησιµοποιηθεί και στις προπονήσεις σε ταρτάν και άσφαλτο.

Η ποιότητα των υλικών είναι αξεπέραστη. Οι Ελβετοί έχουν δουλέψει πολύ για να φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο και είναι εµφανές τόσο στα αθλητικά παπούτσια όσο και στο Zero Jacket.

Η On έχει πραγµατοποιήσει βήµατα προς τα µπροστά και το κάνει ποιοτικά!

Δημοφιλη Αρθρα