fbpx

Vibram Litebase Peak District: Η σόλα που αλλάζει τα δεδομένα!

Ο Θωμάς Πουρλίδας εξηγεί γιατί επιλέγει Vibram

iRun
Vibram Litebase Thomas Pourlidas

«Το τρέξιμο είναι το ησυχαστήριό μου, το λιμάνι μου, είναι η ευκαιρία να είμαι σταθερά αισιόδοξος σε κάθε πτυχή της ζωής μου» μάς έχει πει ο Θωμάς Πουρλίδας, τον οποίο θαυμάσαμε στον Vibram Hong Kong 100 όπου έτρεξε για το «WonderRun», τον γνωρίσαμε από κοντά ως εθελοντή του Ρογκά στον Όλυμπο, μας ταξίδεψε με την εμπειρία του στο «Vibram UTLO – Ultra Trail Lago d’Orta» και θα τον ξανασυναντήσουμε στον Όλυμπο, για το μοναδικό προσωπικό του challenge «Olympus Pilgrim».

Ένας τέτοιος παθιασμένος με το τρέξιμο αθλητής, που εκτός από τα πολλά χιλιόμετρα που «γράφει» σε ultra αγώνες, περνάει και αμέτρητες ώρες προπονήσεων στα βουνά της περιοχής του, είναι φυσικό να βασίζει πολλά στα trail παπούτσια που χρησιμοποιεί και που θα τον βοηθήσουν να εκπληρώσει τους στόχους του.

Η κατάλληλη επιλογή παπουτσιών, γνωρίζουμε όλοι ότι είναι σημαντική για κάθε αθλητή ορεινού τρεξίματος. Όπως μας λέει ο ίδιος ο Θωμάς, «όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν παπούτσια τα οποία με ενθουσίασαν και συνεχίζω να τα εμπιστεύομαι, αποκτώντας τα επόμενά τους μοντέλα». Σημειώνοντας ότι ένα από τα πιο καίρια μέρη των παπουτσιών γενικά αλλά και των trail, ακόμα περισσότερο, είναι η σόλα τους.

 
 
Δοκιμάζοντας πολλά ζευγάρια παπουτσιών σε δύσκολα τερέν, ο Θωμάς Πουρλίδας έχει κατασταλάξει: «Βασική προϋπόθεση είναι να φοράνε σόλα Vibram, καθώς απο αρχάριος ακόμα εμπιστεύθηκα τις συγκεκριμένες σόλες, πολλά χρόνια πριν βρεθώ στην οικογένεια της εταιρίας, ως αθλητής της Vibram Hellas».

Με την παρότρυνση της Vibram Athens Academy, μάθαμε ότι προ τριετίας έκανε την πρώτη αντικατάσταση και τοποθέτηση νέας σόλας Vibram, σε χρησιμοποιημένα παπούτσια και το αποτέλεσμα τον ενθουσίασε. Τον ρωτήσαμε να μάθουμε περισσότερα…

«Αφενός έδωσε στα παπούτσια πολλά νέα χιλιόμετρα, αφετέρου η ποιότητα της δουλειάς των ανθρώπων της Academy, με την συνεχή βελτίωση των υλικών και της τεχνολογίας της Vibram, εγγυώνται το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Έκτοτε τοποθέτησα ό,τι καλύτερο είχε και έχει η εταιρία, από την κλασική σειρά Zegama, ενώ συνέχισα μετατροπές και αντικαταστάσεις σόλας, φτάνοντας στην Litebase».

Θωμάς Πουρλίδας στην Vibram Athens Academy

Η πρωτοποριακή τεχνολογία Litebase

Η «Litebase» αποτελεί μια καινοτόμο τεχνολογία που σχεδιάστηκε από την ομάδα R&D της Vibram με τη συνεργασία κορυφαίων αθλητών τρεξίματος. Μειώνει το πάχος της σόλας κατά 50%, το βάρος κατά 30% με 100% αμετάβλητη απόδοση!

Συνδεδεμένη με την τεχνολογία Megagrip, αυτή η σόλα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο επιτυχημένα πέλματα της Vibram. Ελαφρύ υλικό, με εξαιρετική πρόσφυση, σταθερότητα και αντοχές για πάρα πολλά χιλιόμετρα, σε ποικιλόμορφα τερέν. Ήταν η βασική επιλογή του Θωμά Πουρλίδα, με αποκορύφωμα την προηγούμενη χρονιά με τις συμμετοχές του στο Παρανέστι, στο Hong Kong, στο Mythical, καθώς και στο Utlo Lago D’orta στην Ιταλία.

Το τελευταίο διάστημα, ολοκληρώθηκαν αρκετές αλλαγές σόλας στα παπούτσια με τα οποία τρέχει, αφήνοντας, όπως μας είπε, τους ανθρώπους της Vibram να επιλέξουν το καλύτερο δυνατό υλικό. Έτσι, τοποθετήθηκε η Litebase Peak District, η οποία είναι μία από τις τελευταίες εξελίξεις από τα εργαστήρια της Vibram, με τεχνολογία Litebase. Σχεδιάστηκε για τον κόσμο του τρεξίματος με μεγάλη πρόσφυση, ειδικά σε υγρές επιφάνειες, σε αστικές περιοχές καθώς και σε πετρώδεις διαδρομές με πολύ έντονη αίσθηση πρόσφυσης.


 
 

Vibram Litebase

Έπειτα απο τα απαραίτητα «test drive» του Θωμά, σε ιδιαίτερα απαιτητικά τερέν, όπως αυτό της διαδρομής του Gulag στον Όλυμπο, αλλά και στο βαρύ λόγω βροχοπτώσεων και χιονιού τερέν του Χορτιάτη, διαπίστωσε ότι η Litebase Peak District σόλα ανταποκρίθηκε ιδανικά σε όλες τις περιπτώσεις, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του!

«Αναμφισβήτητα είναι το καλύτερο πέλμα που έχω δοκιμάσει» μάς τόνισε. «Η επιθετική μορφή της σόλας που οπτικά μοιάζει έτοιμη να “οργώσει τα μονοπάτια”, έχει δείξει απίστευτες αντοχές στην φθορά λόγω χρήσης. Ιδιαίτερα από την καταπόνηση στα τεχνικά μονοπάτια του Ολύμπου δεν έχει παρατηρηθεί ίχνος φθοράς έπειτα από 150 και πλέον χιλιόμετρα. Αντίστοιχες είναι και οι κριτικές από φίλους συναθλητές που επέλεξαν πρόσφατα την συγκεκριμένη σόλα», συμπλήρωσε ο Θωμάς.

 

Με το Olympus Pilgrim 350km να τον περιμένει το επόμενο διάστημα, επιβεβαιώνει ότι η επιλογή της Peak District σε νέα και παλαιότερα παπούτσια του γίνεται δεδομένη.

Η διαδικασία όπως μάθαμε είναι απλή, καθώς αρκεί μια επικοινωνία με το Vibram Athens Academy στην Αθήνα (Σκουφά 10, τηλ. 2103640436) και σε λίγες ημέρες μπορεί να ολοκληρωθεί η αλλαγή και η τοποθέτηση μιας σόλας, που θα κάνει πολλά περισσότερα από αυτό που υπόσχεται!

 

• Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις σόλες της Vibram στον ιστότοπο της Gruppo Pagouna: www.vibram.gr

Δημοφιλη Αρθρα