fbpx

Ο υπερμαραθωνοδρόμος Θέμος Σγούρας έτρεξε 50 χλμ. στην αυλή του για καλό σκοπό

iRun

Στις 20 Απριλίου ο υπερμαραθωνοδρόμος Θέμος Σγούρας ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ότι το Σάββατο 25 Απριλίου στις 10.30 το πρωί, θα επιχειρήσει να τρέξει 50 χλμ. στην 15 μέτρων αυλή του σπιτιού του, με αφορμή έναν ακόμα “virtual” race, τον “The Aravaipa Strong Virtual Race”!

Ο κύριος Σγούρας, κυρίως, είχε στόχο να παρακινήσει το κοινό που θα τον παρακολουθούσε στο live stream της προσπάθειάς του, να ενισχύσει με οποιοδήποτε ποσό μπορούσε ο καθένας για έναν καλό σκοπό…

Να συγκεντρωθούν χρήματα μέσω δωρεών για τις ευπαθείς ομάδες, συνεισφέροντας στην πρωτοβουλία του COVID-19 Response της ΜΚΟ Δεσμός (www.desmos.org/donate) με την επισήμανση “Theo Fifty K”, που δηλώνει τη δική του προσπάθεια.

Ο Θέμος Σγούρας τελικά ολοκλήρωσε το πρωτότυπο εγχείρημά του χθες το Σάββατο, κάτι που σημαίνει ότι έτρεξε, όπως είχε υπολογίσει, 3.333 φορές την περίμετρο της αυλής του, μέσα σε περίπου 7 ώρες! Ο υπερμαραθωνοδρόμος, όπως δήλωσε στην κάμερα του Skaitv που βρέθηκε στην αυλή του στη Φιλοθέη, αποφάσισε να βοηθήσει την ενέργεια του “Δεσμού”, αφού αυτή την περίοδο μένει στο σπίτι λόγω του κορονοϊού.

Πριν ένα μήνα πάντως, κατάφερε να συμμετάσχει στον αγώνα «GlobalLimits São Tomé – The Hemisphere Crossing» στο Σάο Τομέ, ένα νησιωτικό κράτος στον Κόλπο της Γουινέας στην Αφρική, όπου για 5 ημέρες και 6 stages έτρεξε συνολικά 200 χλμ. κουβαλώντας μόνο το σακίδιό του με τα απαραίτητα εφόδια για την επιβίωσή του.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Θέμος Σγούρας τρέχει για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς το 2014 είχε τρέξει 220 χιλιόμετρα επί έξι μέρες στο Μαραθώνιο της Καμπότζης, στο «αρχαίο μονοπάτι των Χμερ», για να στηρίξει τη δημιουργία μιας Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων.


 
 

Τη συμμετοχή του τότε, είχε αφιερώσει στην προσπάθεια του MDA Ελλάς να δημιουργήσει την Ειδική Μονάδα για ενήλικες ασθενείς στην Αθήνα, καθώς και στον Γιάννη Κορρέ, ένα ενεργό Μέλος του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από μία σπάνια πάθηση, τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne. Ο επιχειρηματίας όχι μόνο συμμετείχε, αλλά τερμάτισε και σε καλή θέση, 9ος στη γενική κατηγορία και 5ος στους άνδρες.

Μάλιστα, είχε συμμετάσχει και παλαιότερα σε τέτοιου είδους μαραθώνιο, συγκεκριμένα στο «Jungle Marathon», όταν τον Οκτώβριο του 2013 μέσα σε τέσσερις ημέρες διέσχισε 127 χιλιόμετρα μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Ο Δεσμός από τις πρώτες μέρες της πανδημίας στη χώρα μας, έχει αναλάβει δράση για την ανταπόκριση στον COVID-19 και την ενίσχυση των πιο ευπαθών ατόμων. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 357.000€ από 150 δωρητές ιδιώτες και εταιρείες, καθώς και χιλιάδες ευρώ από δωρεές σε είδος και υπηρεσίες, για την υποστήριξη περισσότερων από 120 φορέων σε όλη τη χώρα. Ήδη σε 3 εβδομάδες κατάφερε να παραδώσει σημαντικά ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό, όπως και πολλά ακόμα είδη πρώτης ανάγκης.

Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του έργου του ήταν αυτή του Συνδέσμου Οινοποιών Σαντορίνης που οργάνωσε online δημοπρασία κρασιών στο Instagram και Facebook, συγκεντρώνοντας 6.000€ σε 3 ώρες.

 

Με πληροφορίες από lifo.gr, andro.gr, economico.gr

 


Ο Δεσμός (www.desmos.org) είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και εταιρείες. Aπό την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός, με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 341 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας συνολικά πάνω από 200.000 βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επωφελούμενους χάρη στην προσφορά εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Δεσμού και φωτογραφικό υλικό, αλλά και για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, τη σελίδα του Δεσμού στο facebook, ή στείλτε email στο info@desmos.org,

Δημοφιλη Αρθρα