fbpx

Αναβίωση Δρόμου Θερμοπύλες – Πλαταιές – Μαραθώνας

Newsroom
Θερμοπύλες - Πλαταιές

Για τρίτη χρονιά ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος Τελμησσός, μαζί με τον αδελφό Διεθνή Ομιλο Υπεραποστάσεων Ευχίδας Ευχίδειος Αθλος, αναβίωσαν και τίμησαν τα τρία ιστορικά σημεία που σηματοδότησαν την ιστορία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο, τις Θερμοπύλες, τις Πλαταιές και τον Τύμβο των Πλαταιών του Μαραθώνα.

Το πρώτο τμήμα της διαδρομής Θερμοπύλες – Πλαταιές, το έτρεξαν φίλοι – συναθλητές. Από τις Πλαταιές έως τον Τύμβο των Πλαταιών στον Μαραθώνα, έτρεξαν τη διαδρομή των περίπου 110 χλμ., μέλη και φίλοι του Τελμησσού.

Από τις Πλαταιές ξεκίνησαν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα οι υπερμαραθωνοδρόμοι και συναθλητές: Από τους Παλλήνιους Δρομείς ο Βασίλης Παππάς, ο Χρήστος Φουτσιτζίδης και ο Ανδρέας Μακρυπίδης. Από τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής ο γνωστός σε όλους μας υπερμαραθωνοδρόμος και φίλος Παύλος Μπασδέκης, και από τον Τελμησσό ο Αλέξανδρος Παρίσης και ο Βλάσης Καραβασίλης.

Θερμοπύλες - Πλαταιές

Από τον Τελμησσό επίσης διένυσαν την απόσταση των τελευταίων 30 χλμ. οι υπερμαραθωνοδρόμοι Φίλιππος Τσαπατώρης, και Αντώνης Αηδόνης.

Η συγκεκριμένη αναβίωση ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Ηταν μια κοινή ιδέα του Βλάση Καραβασίλη και του Παναγιώτη Αντωνοπούλου, που ήθελαν να τιμήσουν ημερολογιακά την ιστορικότερη μάχη, τη Μάχη του Μαραθώνα, καθώς και τους 1000 Πλαταιείς που πολέμησαν στη Μάχη του Μαραθώνα.

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία έζησαν όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, αλλά και οι συνοδοί υποστηρικτές τους σε όλη τη διαδρομή.

Οταν κάνεις κάτι με αγάπη και πάθος, απλά και μόνο για να τιμήσεις την ιστορία μας, το σίγουρο είναι πως πετυχαίνει.

Θερμοπύλες - Πλαταιές

Τα συναισθήματα απερίγραπτα και ξεχωριστά σε αυτό το ταξίδι, ένα διαφορετικό ταξίδι με εναλλαγές. Ενα ταξίδι που τιμά την ιστορία και τους ήρωές της.

Η διαδρομή από τις Πλαταιές και ιδιαίτερα μέσα στη νύχτα ήταν μοναδική. Περάσαμε από αμπελώνες, ελαιώνες, βουνά, κάμπους, κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Μας συνόδευε παντού το τραγούδι των τριζονιών και οι διαφορετικές μεθυστικές μυρωδιές της μητέρας φύσης που μας γαλήνευαν!

Οταν τρέχεις χωρίς την πίεση του χρόνου, απολαμβάνεις τη διαδρομή και ο στόχος σου να τιμήσεις την ιστορία σε αναπτερώνει σωματικά και ψυχικά!

Πολύ σημαντική υπήρξε η υποστήριξη της διαδρομής. Εχοντας μια μακροχρόνια προσφορά από τον Ευχίδα, ο Τάκης Αντωνόπουλος και η ακούραστη σύζυγός του Ρίτσα Αντωνοπούλου, είχαν φροντίσει για όλα τα απαραίτητα, όπως κάθε χρονιά! Απλά, όμορφα με αγάπη!

Σε όλη τη διαδρομή μας βοήθησαν με την τροφοδοσία και μας συνοδεύσαν έως το τέλος, φυσικά και όλοι οι άλλοι υποστηρικτές μας από τους Παλλήνιους Δρομείς που μας στήριξαν με χαμόγελο και ενθουσιασμό!

Θερμοπύλες - Πλαταιές

Αξίζει να ευχαριστήσουμε επίσης θερμά για άλλη μια φορά και τον αγαπητό μας φίλο και μέλος του Τελμησσού Χάρη Γκανάτσιο που σε όλες τις διοργανώσεις δίνει το παρών με τον εθελοντισμό και την προθυμία του να βοηθήσει.

Και φυσικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους φίλους και μέλη του Τελμησσού που κάθε χρόνο μας υποδέχονται και μας περιμένουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα με τα καλούδια που ετοιμάζουν για τους δρομείς και τους συνοδούς!


 
 

Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα για τη φιλοξενία και την υποδοχή και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο Γιάννη Κλεφτάκη καθώς και τους εργαζομένους.

Δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε τα συναισθήματά μας φτάνοντας στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μαραθώνα!

Εντονα γεμάτα συγκίνηση!

Θερμοπύλες - Πλαταιές

Ακολουθήσε όπως κάθε φορά ένα μικρό τελετουργικό στον Τύμβο των Πλαταιών, με τη λιτή και απλή απονομή στους συναθλητές μας, με ένα μπλουζάκι που είχε επιμεληθεί ο Τελμησσός, ένα μετάλλιο του Τελμησσού και του Ευχίδα, και ένα αναμνηστικό δίπλωμα.

Εν κατακλείδι, ευχαριστούμε όλους τους φίλους και συναθλητές για την υποστήριξη και παρουσία τους σε αυτό το ξεχωριστό γεγονός. Η αναβίωση θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να τιμούμε ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς,

Βλάσης Καραβασίλης

 


Διαβάστε ακόμα:

8ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μπελέτσι (25 Σεπτεμβρίου 2022)

Αραβανίτεια 2022 (2 Οκτωβρίου 2022)

Run Together Athens (9 Οκτωβρίου 2022)

 

 

Δημοφιλη Αρθρα