fbpx

Πρωταγωνίστρια στο 3ο Chios Hardstone Trail η Ανθίππη Σαράντη

Ανθίππη Σαράντη

Το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου 2023 η Ανθίππη Σαράντη ήταν η νικήτρια του αγώνα 12 χλμ. του Chios Hardstone Trail στις Καρυές Χίου.

Μερικές ώρες αργότερα, το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου, η έμπειρη δρομέας βουνού ήταν η μοναδική γυναίκα που τερμάτισε στον νέο αγώνα της διοργάνωσης, τα 41 χλμ., όμως εξαιτίας ενός απρόοπτου γεγονότος η προσπάθειά της δεν ήταν έγκυρη και έμεινε έτσι εκτός αγώνα.

Το iRun συνομίλησε με τη Χιώτισσα αθλήτρια και έμαθε για τη νίκη της στα 12 χλμ., αλλά και την προσπάθειά της στην απαιτητική διαδρομή των 41 χλμ.

Ανθίππη Σαράντη

Πόσο ευχαριστήθηκες τον αγώνα των 12 χλμ.;

Τα 12 χλμ. ήταν ένας δυνατός και όμορφος αγώνας. Ευχαριστήθηκα κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής. Ενιωθα άνετα και βγήκε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

 

Τι έγινε την επόμενη μέρα στα 41 χλμ.;

Αν και ήμουν καλά προετοιμασμένη και είχα πολύ καλή ψυχολογία, δεδομένης και της παρουσίας μου στο 12άρι, στο 22ο χλμ. λόγοι υγείας μέλους της οικογένειάς μου με ανάγκασαν να πάρω την απόφαση να βγω εκτός αγώνα. Εκείνη τη στιγμή θεώρησα πως το σημαντικότερο όλων είναι να βεβαιωθώ πως ήταν καλά η οικογένειά μου.

Λίγο αργότερα ωστόσο πληροφορήθηκα πως όλα ήταν εντάξει και έτσι θέλησα να συνεχίσω την προσπάθειά μου και να ολοκληρώσω τον αγώνα μου, γνωρίζοντας φυσικά πως είχα πλέον ακυρωθεί, καθώς είχα παρακάμψει σχεδόν 4 χλμ. Φυσικά, ενημέρωσα αμέσως τηλεφωνικά τον τεχνικό διευθυντή για το τι έγινε, γνωρίζοντας πως θα ακυρωθώ.

 

Είχες ξανατρέξει προπονητικά τη διαδρομή των 41 χλμ.;

Κομμάτια της διαδρομής τα είχα τρέξει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου. Ηταν μια διαδρομή  που γνώριζα αρκετά καλά. Ηξερα από πριν πού έπρεπε να κάνω οικονομία δυνάμεων και σε ποια σημεία θα μπορούσα να πιέσω.

 

Αν και δεν μπόρεσες τελικά να τον τρέξεις ολόκληρο, πόσο δύσκολος σου φάνηκε ο αγώνας των 41 χλμ. συγκριτικά με αυτούς που έχεις τρέξει ως τώρα;

Το Chios Hardstone Trail είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ορεινούς αγώνες στην Ελλάδα, ειδικά φέτος με την προσθήκη της διαδρομής των 41 χλμ. Οι αθλητές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια διαδρομή με αρκετές εναλλαγές τοπίου, συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την ιστορία του νησιού. Εχοντας ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων, θα έλεγα ότι ήταν μια απαιτητική διαδρομή, καθαρά τεχνική, που απευθυνόταν σε καλά προπονημένους δρομείς.

Chios Hardstone Trail

Θα πρότεινες κάποια αλλαγή, βελτίωση για τον αγώνα;


 
 

Ολοι όσοι βοήθησαν στη διεξαγωγή του αγώνα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έτσι ώστε να μην λείπει τίποτα και να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, κάτι που φάνηκε άλλωστε και από τα χαμόγελα όλων όσων πήραν μέρος. Αρτια διοργάνωση από κάθε άποψη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από διοργανώσεις εξωτερικού.

 

Τι συναίσθημα είχες όταν τερμάτισες τελικά στα 41 χλμ.;

Από τη φύση μου είμαι δυναμικό άτομο. Οταν αρχίζω κάτι, πρέπει και να το φέρω εις πέρας. Το γεγονός ότι κατάφερα να ανατρέψω το αρνητικό κλίμα, να απομονώσω τις όποιες άσχημες σκέψεις και να καταφέρω να τερματίσω, μου άφησε ένα αίσθημα ικανοποίησης.

 

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Επόμενος στόχος είναι το καλοκαίρι στον Ολυμπο στον Olympus Ultra, 71 χλμ., που είναι και ο πρώτος ultra αγώνας για μένα.

 

Ποιον άλλον αγώνα έχεις βάλει στο μάτι;

Μακάρι να μπορούσα να τρέξω σε όλους! Η χώρα μας ενδείκνυται για ορεινούς αγώνες, καθώς διαθέτει αμέτρητα βουνά, με μοναδικά μονοπάτια και απίστευτο φυσικό πλούτο. Σίγουρα ένας από αυτούς είναι το Ursa Trail στο Μέτσοβο, αλλά και το Zagori Mountain Running.

Ανθίππη Σαράντη

 

Διαβάστε ακόμα:

Μια ξεχωριστή συμμετοχή στο Run Together Thessaloniki 2023

Σιφάν Χασάν: «Γιατί θα τρέξω στον μαραθώνιο, τι πάει στραβά με μένα;» (vid)

Μαραθώνιος Παρισιού: Ο 93χρονος Σαρλί Μπανκαρέλ τερματίζει με δάκρυα στα μάτια (vid)

Δημοφιλη Αρθρα