fbpx

Επέστρεψε στο Μπλόκο Καλογρέζας 37 χρόνια μετά!

Παρασκευάς Παπαδόπουλος

Σε ηλικία 14 ετών, το 1986, στις 23 Μαρτίου, ο Παρασκευάς Παπαδόπουλος συμμετείχε στο «1ο Μπλόκο Καλογρέζας», τον αγώνα που διεξάγεται στη μνήμη των εκτελεσθέντων τον Μάρτιο του 1944.

Εκτοτε δεν ξαναπήρε μέρος στον αγώνα, ασχολήθηκε όμως με τον αθλητισμό, και συγκεκριμένα με την επιτραπέζια αντισφαίριση, παίζοντας αρχικά στην Κορωνίδα Γαλατσίου και έπειτα στην ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια, λόγω προβλημάτων με τη μέση του, «υπηρετεί» περιστασιακά το πιγκ πογκ ως διαιτητής, κρατώντας έτσι στοιχειώδη επαφή με το άθλημα που αγαπά.

nea ionia

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, ο 50χρονος στην ηλικία αλλά νεότερος στην όψη Παρασκευάς, αποφάσισε να επιστρέψει και να συμμετάσχει στον αγώνα της Νέας Ιωνίας, περιοχή όπου βρίσκεται ακόμα το πατρικό του, για πρώτη φορά μετά από εκείνη την 1η διοργάνωση!

«Μου ήρθαν στο μυαλό κάποια πράγματα από τον 1ο αγώνα, μικρό παιδί ήμουν τότε, γυμνάσιο πήγαινα», μας είπε ο μηχανικός πληροφορικής στο επάγγελμα Παρασκευάς, ο οποίος αν και δεν συμμετέχει σε αγώνες, έτρεξε τα 5 χλμ. σε 27:04 και τερμάτισε στην 93η θέση σε σύνολο 251 δρομέων, αλλά και στη 15η ανάμεσα σε 36 δρομείς στην ηλικιακή κατηγορία 50-59.

Nea ionia

«Να είμαστε καλά, να αθλούμαστε όσο μπορούμε», ήταν το μήνυμα του Παρασκευά Παπαδόπουλου, που επέστρεψε στο «Μπλόκο Καλογρέζας» και ελπίζουμε να μείνει!

Νέα Ιωνία

Στο μεταξύ, ο αθλητικός και γυμναστικός σύλλογος Νέας Ιωνίας, Ανατολή, έκανε τον απολογισμό του 36ου Μπλόκου Καλογρέζας. Ιδού το μεταγωνιστικό δελτίο:

Την Κυριακή το πρωί 12 Μαρτίου 2023 διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας 2023», οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι στα 22 παλικάρια που εκτελέστηκαν τον Μάρτη του 1944 στο Μπλόκο της Καλογρέζας, καθώς και στους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών.

Η Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.) αποτελούμενη από: τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας (Ο.Π.Α.Ν.), τον Φυσιολατρικό Όμιλο Ν. Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.) και τον Α.Γ.Σ. Ν. Ιωνίας «Ανατολή» έφερε σε πέρας και αυτή τη χρονιά τους ΤΡΕΙΣ αγώνες και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των πολυπληθών δρομέων.

Στην μνήμη των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας αλλά και των απωλειών της πρόσφατης τραγωδίας που έπληξε τη χώρα μας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Nea Ionia

Η φετινή εκδήλωση περιλάμβανε και περιείχε αρκετές εκπλήξεις:

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομάδα κρουστών του 3ου Λυκείου Ν. Ιωνίας με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κας Ελένης Κατσάνη.

Μαθητές και μαθήτριες έδωσαν με τα κρουστά τους από το πρωί ρυθμό και χρώμα στους τρεις αγώνες: 1.500 μ., 5.000 μ. και 10.000 μ.

Η Ο.Ε. βράβευσε, πριν από την έναρξη των αγώνων, τον Πρωταθλητή Ελλάδας του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας Παναγιώτη Καραΐσκο.

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας πρόσφερε η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κυρία Δέσποινα Θωμαΐδου.

Ο Παναγιώτης λόγω του αυστηρού προγράμματος προπονήσεων έλαβε μέρος στον αγώνα των 1.500 μ. και έτρεξε συμβολικά μαζί με τα μικρά παιδιά, τα οποία χάρηκαν από την πρόσχαρη παρουσία του μεγάλου πρωταθλητή.

Για ΠΡΩΤΗ φορά είχαμε τη συμμετοχή αθλητών με αμαξίδια και μεγάλη ομάδα εθελοντών συνοδών δρομέων από τους «Δρομείς της Ελπίδας».

Η Ο.Ε. απένειμε έπαθλο στην ομάδα, τονίζοντας και προβάλλοντας το μεγαλειώδες έργο δρομέων και εθελοντών.

Nea Ionia

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για αγώνες δρόμου: χαμηλή θερμοκρασία και βορινός άνεμος. Επιτεύχθηκαν πολύ καλές επιδόσεις και στα τρία αγωνίσματα.

Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε στον αγώνα των 1.500 μ. των παιδιών από τον Αθλητικό Σύλλογο Κερατέας, από τη Σχολή Χατζήβεη (Ν. Φιλαδέλφειας) και φυσικά από τον Α.Γ.Σ. Ν. Ιωνίας Ανατολή.


 
 

Προσθέτουμε και την παρουσία και συμμετοχή των δύο τυφλών Μαραθωνοδρόμων, του Στέργιου Σιούτη με συνοδό του τον Παύλο Διακουμάκο και του Νίκου Τσατσακλά με συνοδό του, την Πολωνή δρομέα Dorota Suchocka.

Τους αγώνες υποστήριξαν: η Τροχαία Ν. Ιωνίας, το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας, η Δημοτική Αστυνομία και περισσότεροι από 80 εθελοντές, που κάλυψαν όλα τα σημεία της διαδρομής με απόλυτη ασφάλεια.

Η ιατρός του νοσοκομείου της Αγίας Ολγας κ. Καραγιάννη Μύριαμ και ο νοσηλευτής του ίδιου νοσοκομείου κ. Παγκράτης Γιάννης, προσφέρθηκαν και πάλι για τις περιπτώσεις τραυματισμών και υγείας των αθλητών.

Nea ionia

Επιπλέον, ήταν παρών και ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής των αγώνων.

Μεγάλο αριθμό εθελοντών πρόσφεραν οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς: το Λύκειο Ελληνίδων, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Ινεπολιτών Κασταμονιτών, ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών, η Ένωση Μικρασιατών «η Καππαδοκία», ο Σύλλογος Σμυρναίων, ο Ιωνικός Σύνδεσμος, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας, ο Ο.Π.Α.Ν. (με όλο το επιτελείο των γυμναστών του), ο Σύλλογός μας «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας.

Παρούσα η αγαπητή σε όλους εθελόντρια κυρία Ουρανία Κωτούλα.

Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης ακουγόταν ελληνική μουσική και τραγούδια, σύμφωνα με το πνεύμα και την ιστορικότητα της ημέρας, επιλογή και επιμέλεια του Γενικού Αρχηγού της Ανατολής κ. Θεοδωρογιάννη, τα οποία σχολιάστηκαν ευμενέστατα από τους δρομείς και τους φιλάθλους.

Παραβρέθηκαν στους αγώνες: η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Θωμαΐδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζησαββίδης, η Αντιδήμαρχος κ. Σακαλόγλου, η Πρόεδρος ΚΕΒΡΕΦΟ κ. Γρίβα, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Μπίμη, ο Πρόεδρος ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ και της Ένωσης Σπάρτης κ. Χριστοδούλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών «η Καππαδοκία» κ. Μπρόλιου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Νουβέλογλου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων κ. Ανθρακίδου, πολλά μέλη παλαιοτέρων Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Nea Ionia

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους τους δρομείς, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες.

Τα λεπτομερή αποτελέσματα των αγώνων έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΟΠΑΝ και της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

Επίσης, θα αναρτηθούν και φωτογραφίες των τριών αγώνων. Τα διπλώματα των αγώνων μπορούν να εκτυπώσουν όλοι όσοι τερμάτισαν στους αγώνες, κάνοντας χρήση της σχετικής εφαρμογής.

 

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: Ευάγγελος Βασιλείου

Ο Γενικός Γραμματέας: Νικ. Κοντουδάκης

 

Διαβάστε ακόμα:

5ος Καποδιστριακός Αγώνας Δρόμου (26 Μαρτίου 2023)

4ο Αtlas Trail Running (9 Απριλίου 2023)

14ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος (23 Απριλίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα