fbpx

Faethon Trail 2021: 14 χιλιόμετρα αγνής χαράς*

faethon trail 2021 νικητές

O Faethon Trail ανοίγει παραδοσιακά τη διοργάνωση του Faethon Olympus Marathon, άνοιξε και σήμερα, Σάββατο 10 Ιουλίου, την 10η επετειακή διοργάνωση που έχει κέντρο και αφετηρία το γραφικό χωριουδάκι του Κοκκινοπηλού. Και ως iRun, είμασταν, φυσικά, εδώ.

Γράφει ο Αργύρης Κριθαρούλας

O αγώνας των 14 χλμ. που ξεκινά από την κεντρική πλατεία του Κοκκινοπλού και περνάει μέσα από τα γραφικά καλντερίμια είναι ιδανικός για όσους θέλουν να γευτούν μια πρώτη εμπειρία ενός ορεινού αγώνα τρεξίματος. Τρέξαμε με δρομείς όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, και αυτό που παρατηρήσαμε ήταν ότι όλοι το χάρηκαν και το διασκέδασαν, ανεξαρτήτως ηλικίας και τελικού χρόνου τερματισμού. Μπράβο σε όλους!

Ο αγώνας ξεκίνησε ακριβώς στις 5:00 το απόγευμα, με αποστάσεις μεταξύ των 152 δρομέων που στάθηκαν στην εκκίνηση, αφού οι διοργανωτές είχαν φροντίσει για τα προκαθορισμένα σημεία επί του δρόμου. Ο καιρός ήταν ιδανικός για τρέξιμο, με ένα απαλό ψιλόβροχο στην εκκίνηση και τον τερματισμό να δίνει τόνωση και δροσιά στους συμμετέχοντες. (Τύφλα να ΄χουν τα “ειδικά” επώνυμα σπρέι…).

Βγαίνοντας από το χωριό, το πολύχρωμο “κονβόι” των δρομέων περνά τον πρώτο χωματόδρομο και μπαίνει κατευθείαν μέσα στα πανέμορφα μονοπάτια του “μικρού” αλλά θαυματουργού αγώνα! Η απόλαυση ξεκινάει γρήγορα, όταν μπαίνουμε στο αρχαίο μονοπάτι που συνδέει για αιώνες τώρα τη Θεσσαλία με την Πιερία. Το τερέν καθαρό και μαλακό, χωμάτινο σου δίνει την ευκαιρία να τρέξεις, ακόμα και αν δε θες… Η φύση γύρω οργιάζει, με το πανέμορφο ελατοδάσος να σε σκεπάζει, και τις παλιές γραφικές βρύσες να σε περιμένουν φιλόξενα!

Μετά το απολαυστικό μονοπάτι και μια σύντομη κατηφόρα που θέλει λίγο προσοχή, θα περάσουμε στα δεξιά μας τη ξακουστή Βρύση “Τσουρέκα”, και έχοντας διανύσει περίπου 8,5 χιλιόμετρα θα ακολουθήσουμε πλέον έναν βατό χωματόδρομο περνώντας μέσα από τα κατάφυτα δάση του Ολύμπου. Η διαδρομή είναι ιδανική για να ξεχωρίσουν οι γρήγοροι αθλητές (αυτοί που θα τερματίσουν τελικά στον Κοκκινοπλό κοντά στη 1 ώρα και κάτι) και εμείς οι υπόλοιποι, να δικαιωθούμε για την επιλογή μας να τρέξουμε αυτόν τον εισαγωγικό αγώνα του Faethon, ακόμα και αν η καρδιά μας ήθελε να “τρέξει” σε μία από τις δύο μεγαλύτερες αποστάσεις της διοργάνωσης…

Όλα όμως γίνονται για ένα σκοπό. Να εκτιμάς και το απλό, το “εύκολο” για κάποιους, που όμως έχει φτιαχτεί με το ίδιο μεράκι και είναι τόσο προσεγμένο όσο και τα μεγάλα, τα δύσκολα! Άλλωστε, η ομάδα του Ολύμπιου Φαέθων, με “στρατηγό” τον Σάκη Πιτένη, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και το αποδεικνύει κάθε χρονιά! Από τις ατέλειωτες ώρες που περνάνε στα μονοπάτια του Ολύμπου για να τα “στρώσουν” και να τα ευχαριστηθούμε μετά εμείς οι ορεινοί δρομείς, μέχρι τις λεπτομέρειες στην οργάνωση, στα πλούσια πακέτα συμμετοχής, και πάντα με γνώμωνα την ασφάλεια και την ικανοποίηση του αθλητή αλλά και του απλού δρομέα!

Με αυτές τις σκέψεις στα δύο τελευταία, εύκολα χιλιόμετρα προς τον τερματισμό βλέπουμε ήδη τις πρώτες στέγες των σπιτιών του χωριού, και μετά από μερικά κατηφορικά μέτρα που θα σου χαρίσουν ένα δυναμικό φωτο-φίνις, περνάμε την λευκή αψίδα της Dynafit για να μας υποδεχτεί η μία-και-μοναδική Βίκυ της οργανωτικής ομάδας του F.O.M., πάντα κεφάτη και με ένα καλό λόγο για όλους. Οι παρέες στην κεντρική πλατεία χειροκροτούν και επευφημούν τους δρομείς, από τον πρώτο και τις πρώτες, μέχρι και την τελευταία αθλήτρια που τερματίζει και αυτή μες στην καλή χαρά! Γιατί, αυτό σου προσφέρει ένας καλά οργανωμένος αγώνας σε έναν πανέμορφο τόπο. Χαρά! (*pure joy που λέν και οι Λονδρέζοι!)


 
 
(Λίγη υπομονή για το βίντεο από την όμορφη διαδρομή που θα ετοιμάσουμε. Μείνετε συντονισμένοι, δηλαδή… stay tuned!)

 

faethon trail 2021 νικητές

Για την ιστορία, παρακάτω είναι τα πρώτα αγόρια και κορίτσια που κατέκτησαν τις φετινές κυπελάρες του Faethon Trail. Συγχαρητήρια, και με το καλό να τους/τις δούμε και στους μεγάλους αγώνες του F.O.M. στο μέλλον.

  1. ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΡΙΚΑΣ (DRC) – 1:01:12
  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΙΩΡΑΣ (ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ) – 1:05:45
  3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ (ΔΡΟΜΕΙΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΔΥΚ) – 1:06:37

  1. ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΦΕΚΗ (Lcrew) – 1:16:04
  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΝΤΡΙΓΚΟΓΙΑ (VMAXTRAINING) – 1:31:29
  3. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑ (VMAXTRAINING) – 1:36:20

 

Και όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Δημοφιλη Αρθρα