fbpx

GranGuanche: Ένας ποδηλατικός γύρος στα Κανάρια Νησιά που δοκιμάζει τα ανθρώπινα όρια

iRun
GranGuanche

Δεν πρόκειται για έναν απλό ποδηλατικό γύρο. Και σίγουρα απαιτεί γερά νεύρα. Το GranGuanche είναι μια σκληρή δοκιμασία που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τα όριά του. Ένας ποδηλατικός γύρος στα μαγευτικά Κανάρια Νησιά, τόσο απαιτητικός και δύσκολος που σε κάνει να δεις με άλλο μάτι την ύπαρξή σου. Τερματίζεται; Ναι. Το θέμα είναι πώς…

 

Το GranGuanche είναι μια εμπειρία ζωής 900 χιλιομέτρων στα Κανάρια Νησιά. Από τις αμμώδεις παραλίες, στις χιονισμένες βουνοκορφές και από τις άδειες ερήμους στα τροπικά δάση με μόνη συντροφιά την αντοχή και το ποδήλατό σου. Ένας “ελεύθερος”, ας πούμε, ποδηλατικός γύρος με μόνο χρονικό όριο την αναχώρηση του ferry για τον επόμενο σταθμό, το επόμενο νησί. Το έπαθλο του αγώνα είναι ο τερματισμός και οι αναμνήσεις που θα σε ακολουθούν για μια ζωή.

Αυτό που για έναν κοινό θνητό θα φάνταζε ως ακατόρθωτο, για τους προσηλωμένους ποδηλάτες φαντάζει σαν πρόκληση. Ξεκινώντας από το νησί Lanzarote και καταλήγοντας στο La Gomera, ο εξαντλητικός ποδηλατικός γύρος περιλαμβάνει πέντε νησιά και τα καιρικά φαινόμενα που τα “χτυπούν”. Μπορεί η καυτή ζέστη και το τσουχτερό κρύο που μουδιάζουν τα άκρα σου να είναι ανυπόφορα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη συνεχή εναλλαγή που καταπονεί το σώμα και τα νεύρα. Εκεί είναι που, όπως λένε και οι ίδιοι οι αθλητές, πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου για να συνεχίσει. Εκεί, τα παιχνίδια του μυαλού ξεκινάνε. 

«Δεν είχαμε κοιμηθεί για 36 ώρες, η ενέργεια έπεφτε και είχαμε αφήσει πίσω μας 450 χιλιόμετρα. Οι θερμοκρασίες έπεφταν στο μείον, βροχή και ομίχλη χτυπούσαν από το πλάι το δρόμο και το μυαλό ξεκινούσε να παίζει τα δικά του παιχνίδια. Μη με παρεξηγήσετε, το ηφαίστειο Teide στην Τενερίφη είναι μαγικό. Είναι σαν να διασχίζεις με το ποδήλατο ένα παραμυθένιο δάσος. Σκοτεινό όμως, τύπου “θα σε φάει ο λύκος ή θα χαθείς μέσα του για πάντα”, δάση σκοτεινά με τεράστια δέντρα, των οποίων η ομορφιά δεν μπορεί να περιγραφεί. Αλλά κάθε πεταλιά πονούσε…».

 

Παρόλο που η σωστή προετοιμασία, η σκληρή προπόνηση και η πνευματική διαύγεια κρίνονται καθοριστικά στοιχεία για να φτάσεις στον τερματισμό, οι αθλητές αποκαλύπτουν πώς τα μικρά διαλείμματα για ενυδάτωση και φαγητό αποδεικνύονται σωτήρια. Στη διαδρομή του GranGuanche εμφανίζονται οι “άγγελοι του μονοπατιού” που προσφέρουν στους ποδηλάτες σνακ και νερό για να συνεχίσουν. Αναρωτιέστε αν κάτι τέτοιο παραβιάζει τους κανονισμούς; Πιθανότατα, αλλά εφόσον βασίζεται μόνο σε μαρτυρίες όσων το έζησαν και δεν υπάρχουν αποδείξεις, κανείς δεν μπορεί να τιμωρηθεί. Γι’ αυτό άλλωστε, ονομάζονται και “άγγελοι”. Κάνουν το καλό, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. 
 
 

Άλλος ένας σύμμαχος σε αυτή τη διαδρομή είναι και οι προμήθειες που οι ίδιοι κουβαλούν στο backpack τους. Σνακ που τονώνουν τον οργανισμό, υγρά και φυσικά, πρωτεΐνες, τις οποίες καταναλώνουν στα μικρά διαλείμματα που κάνουν ή αφού επιβιβαστούν στο ferry. Αυτές τους κρατούν από το να “σπάσουν” πολύ νωρίς, αυτές συμβάλλουν στην αποκατάσταση των καταπονημένων μυών, δίνουν ένα γερό boost για να συνεχίσουν και πάνω από όλα σταματούν τα παιχνίδια του μυαλού, επαναφέροντας την πνευματική διαύγεια. Ναι, ακόμα και μετά από 40 ώρες χωρίς ύπνο, πάνω σε ένα ποδήλατο, όταν μυαλό και σώμα κοντεύουν να σε εγκαταλείψουν.

Οι πρωταθλητές του GranGuanche μάλιστα, Till Schenk και Annika Vossen, αποκάλυψαν πώς οι φυτικές πρωτεΐνες AMINO ANIMO συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου ποδηλατικού γύρου.

Annika Vossen AMINO ANIMO

Οι AMINO ANIMO είναι οι βραβευμένες vegan πρωτεΐνες ελληνικής παραγωγής, οι οποίες απευθύνονται στο σύγχρονο άνθρωπο και στις ανάγκες του. Φτιαγμένες από καρπούς της φύσης, όπως αμύγδαλα, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, αρακά, ρύζι και φάβα, αποτελούν το ιδανικό boost για κάθε άνθρωπο, αφού δεν περιέχουν συντηρητικά, γλουτένη, μεταλλαγμένα συστατικά, λακτόζη, σόγια, ζάχαρη και αλάτι. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καινοτόμο “λειτουργικό τρόφιμο” που μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από τον καθένα. Ιδανική για μικρές ή μεγάλες προκλήσεις, η φυτική πρωτεΐνη AMINO ANIMO συμβάλλει στο να ανταπεξέλθει ο οργανισμός στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής, σε ψυχικό και φυσικό επίπεδο. 

Βρες τις πρωτεΐνες AMINO ANIMO, εδώ.

Κι αν ρωτήσετε τους ίδιους τους αθλητές αν θα ξαναέκαναν αυτήν την απαιτητική διαδρομή, η απάντηση είναι… με μάτια κλειστά. Μάλιστα, είναι έτοιμοι και για ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες!

Δημοφιλη Αρθρα