fbpx

H Silver (Ασημίνα Ιγγλέζου) μιλάει στον “ασταμάτητο” Χάρη μας (Μανούση), λίγο πριν τον πιο σκληρό αγώνα της…

iRun

Την συναντούσα σε διάφορους αγώνες και προπονήσεις της το τελευταίο τρίμηνο, από την Πάρνηθα ως τις Σέρρες και πάντα μου μιλούσε με δέος και θαυμασμό για το επόμενο μεγάλο βήμα της.
Την αναζήτηση των «Γιγάντων» των Ιταλικών Άλπεων και την κατάκτηση του υψηλότερου σκαλιού της έντονης τρεξιματικής πορείας της…

Αυτό που γνωρίζω καλά, είναι ότι δεν τα παρατάει εύκολα και ότι αν βάλει κάτι σκοπό,
δεν ησυχάζει αν δεν το ολοκληρώσει…

Να την, λοιπόν, λίγες μέρες μόνο πριν τη συμμετοχή της στο Tor des Géants 2019 (O κύκλος των Γιγάντων, 330χλμ., 24.000μ. θετ.υψ.) να μου εκμυστηρεύεται τις σκέψεις και τα μυστικά της…  


Λίγο πριν ξεκινήσουμε τον 8ο Faethon Olympus Marathon

«Κάποτε πίστευα πως όλοι όσοι τρέχουμε νιώθουμε πάνω κάτω ίδια συναισθήματα και στο άκουσμα της λέξης τρέξιμο φέρνουμε παρόμοιες εικόνες στο μυαλό μας.

Αργότερα κατάλαβα πως τελικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έτσι αποφάσισα να κατατάξω τον εαυτό μου σε εκείνους που η διαδρομή τους μοιάζει αβέβαιη, γεμάτη περιπέτεια και η επιβίωση ως το τέρμα μοιάζει από μόνη της βουνό. Κάπως έτσι τα βήματά μου με οδήγησαν να αγαπήσω τους ultra αγώνες.

Και σήμερα φτάνω να κοιτώ προς τις Άλπεις, όχι στο πρώτο σκαλί αλλά στο τελευταίο, το ψηλότερο. Στον πιο σκληρό από τους αγώνες που φιλοξενούνται στις πλαγιές της αδηφάγας οροσειράς. Ξέρω πως το Tor des Geants δεν είναι ένας ακόμα αγώνας κι αυτό θα με αλλάξει βαθιά, κάθε φορά θα ποτίζει το αίμα μου, όταν θα φέρνω στη σκέψη μου εικόνες από αυτή την εμπειρία.

Επέλεξα να μην αναζητήσω αρχεία από άλλους αθλητές που το έτρεξαν στο παρελθόν, να μην ακούσω εμπειρίες που μπορεί να αποσυντονίσουν τη σκέψη μου. Να μην επηρεαστεί η ψυχολογία μου, θέλω να το ζήσω μόνη μου, εντελώς! Ενημερώθηκα μόνο για τα βασικά. Το να προσπαθείς να κάνεις σενάρια σε έναν τέτοιο αγώνα μοιάζει αστείο. Η πραγματικότητα εκεί είναι πάντα πιο σκληρή από οποιοδήποτε σενάριο. Θα αφήσω πολλά κομμάτια μου εκεί, θα αφήσω τον εαυτό μου ως επένδυση σε αυτά τα βουνά και θα είμαι ευτυχής γι’ αυτό.

Λίγες ημέρες έμειναν πριν βρεθώ στον πιο σκληρό ορεινό αγώνα. Οι γίγαντες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την Ασημίνα και αυτό δεν θα τους είναι και τόσο εύκολο. Τελειώνοντας, δεν θα έχω κανέναν δικό μου άνθρωπο να αγκαλιάσω κάτω από την αψίδα, να κλάψω και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που με κάνει να θέλω να ζήσω στον υπέρτατο βαθμό αυτό το μοναχικό ταξίδι. Θέλω να νιώσω το απόλυτο συναίσθημα της μάχης μου εκεί!

Το ταξίδι στο πιο σουρεαλιστικό αγώνα μου μέχρι σήμερα, ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου και όταν τελειώσω αυτό θα μπορώ να τελειώσω οτιδήποτε!»

 


 
 

Ο «Γύρος των Γιγάντων», ο δυσκολότερος αγώνας ultra trail

Πρόκειται για μια δοκιμασία μοναχικής προσπάθειας πάνω από 900 αθλητών από τουλάχιστον 70 χώρες, οι οποίοι καλούνται να διανύσουν σε έξι ημέρες μια απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων, σε μονοπάτια που περιτρέχουν τις πλαγιές από τις ψηλότερες κορυφές, τους «Γίγαντες» των Άλπεων (Μοντ-Μπλάνκ, Μάτερχορν, Μόντε-Ρόζα, Γκραν-Παραντίσο).

Photo Credits: www.tordesgeants.it

Κορυφαίοι αθλητές του ορεινού τρεξίματος έχουν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στο συγκεκριμένο αγώνα, που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο από το 2010. Νικητής είναι εκείνος που όχι μόνο είναι ο γρηγορότερος, αλλά εκείνος που θα αντέξει στην συνεχόμενη αϋπνία, τον πόνο και τις κακουχίες τριών τουλάχιστον ημερών, όσο και η επίδοση περίπου του νικητή κάθε χρόνο. Οι 150 ώρες που έχουν στην διάθεσή τους οι αθλητές για να ολοκληρώσουν έγκαιρα και έγκυρα τον αγώνα, αποτελούν από μόνες τους την ύψιστη πρόκληση για τις αντοχές τους.

Να σημειώσουμε ότι καμία Ελληνίδα δεν έχει καταφέρει να τερματίσει αυτόν τον υπερμαραθώνιο βουνού.

 

Να ευχηθούμε, τέλος, Καλή Επιτυχία και στους τέσσερις συμπατριώτες μας που θα αντιμετωπίσουν φέτος τους 4 Γίγαντες των Άλπεων:

Την Γεωργία Μήτσιου, την Ασημίνα Ιγγλέζου, τον Βαγγέλη Δημζά και τον Κώστα Κοταλακίδη.

 

Live stream από το Maserati Mountain Lounge του Courmayeur στο σημείο τερματισμού του Tor des Géants.

Δημοφιλη Αρθρα