fbpx

Μαραθώνιος Λονδίνου: Έτρεξαν για την κορούλα τους, που «έφυγε» σε ηλικία 10 ημερών (pics & vid)

Μαραθώνιος Λονδίνου

Η συγκλονιστική ιστορία ενός ζευγαριού από το Λονδίνο, που μέσα από το τρέξιμο συγκεντρώνει χρήματα για την ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που βρέθηκε το αγγελούδι τους.

«Νιώθουμε πραγματικά ευγνώμονες για τις δέκα ημέρες που είχαμε την Τζέιντ και ένα μεγάλο μέρος αφορά τους ανθρώπους που βρέθηκαν γύρω μας» είπε ο Γουέιν Φλάναγκαν.

«Τις λίγες μέρες που την είχαμε μαζί μας μάς άνοιξε τα μάτια στη γενναιοδωρία και την ανιδιοτέλεια τέτοιων απίστευτων ανθρώπων, που μας τύλιξαν με τόση αγάπη και υποστήριξη» πρόσθεσε η Κλερ Νας.

Η ιστορία του ζευγαριού από το Λονδίνο συγκλονίζει και μας προσφέρει το καλύτερο μάθημα: Να νιώθεις ευχαριστημένος για ό,τι έχεις και όσο το έχεις, ακόμα κι αν η απώλειά του πονά, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια.

Ο Γουέιν και η Νας την Κυριακή πέρασαν τη γραμμή τερματισμού στο μαραθώνιο του Λονδίνου, φορώντας μια χαρακτηριστική στολή παγωνιού. Κρατούσαν κι ένα κολάζ φωτογραφιών που έγραφε το όνομα «Jade Peacock Nash». Το όνομα της κορούλας τους που έχασαν στις 9 Ιανουαρίου 2021, 10 μόλις ημέρες μετά τη γέννησή της!

https://twitter.com/LondonMarathon/status/1444703105116000261

Η Τζέιντ γεννήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Lewisham στο νοτιανατολικό Λονδίνο, όμως στη διάρκεια του τοκετού υπήρξε επιπλοκή, με αποτέλεσμα να χάσει οξυγόνο από τον εγκέφαλό της.

«Αν και ήταν τρομακτικό, ήταν μια όμορφη στιγμή που γνώρισα την κόρη μου. Η Τζέιντ ξάπλωσε στο στομάχι μου για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά στη συνέχεια οι ιατροί την πήραν. Δεν ήξερα τη σοβαρότητα της κατάστασης, μέχρι που είδα τις νοσοκόμες να της παρέχουν οξυγόνο» θυμάται η 34χρονη μητέρας της.

Το έμβρυο μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Evelina» στο κεντρικό Λονδίνο. Έπειτα μεταφέρθηκε στο «Demelza Hospice Care for Children» στο Eltham στις 18 Ιανουαρίου, όπου τα μέλη της οικογένειας μπόρεσαν να τη δουν.

Εκεί ήταν που ο 4χρονος αδελφός της, σκέφθηκε και της έδωσε την επωνυμία «Peacock», δηλαδή «παγώνι». Η Τζέιντ έκλεισε τα ματάκια της μια ημέρα αργότερα και σε εκείνες τις τραγικές στιγμές ήρθε η ιδέα στους γονείς της.

Μαραθώνιος Λονδίνου

Οι τρεις μαραθώνιοι και ο «μικρός μαραθώνιος παγώνι»


 
 

 Το ζευγάρι αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα για τα τρία νοσοκομεία που φρόντισαν την Τζέιντ στις 10 ημέρες ζωής της και για να το πετύχουν ο Γουέιν έτρεξε τέσσερις μαραθώνιους σε 21 ημέρες, που ολοκληρώθηκε στον μαραθώνιο του Λονδίνου.

Δημιούργησαν μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων στη μνήμη της, με την ονομασία  «Αφήστε την καλοσύνη να είναι η κληρονομιά της». Ήταν λόγια που είπε φίλος της οικογένειας στην κηδεία της Τζέιντ. Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Μέσα σε λίγες εβδομάδες είχαν συγκεντρωθεί 30.000 λίρες για να δοθούν στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα.

Μαραθώνιος

 

«Περάσαμε 10 υπέροχες μέρες με την Τζέιντ, χάρη σε όλους τους ανθρώπους των ιδρυμάτων. Ποτέ δεν θα μπορέσω να τους ευχαριστήσω αρκετά για όσα έκαναν. Εκτός από την ιατρική τους εμπειρία, η αγάπη, η υποστήριξη και η συμπόνια που μας έδωσαν οι καταπληκτικοί αυτοί άνθρωποι, αποτέλεσαν μια πηγή δύναμης σε εκείνες τις σκοτεινές ώρες μας ως οικογένεια» είπε ο Γουέιν Φλάναγκαν.

Κι άρχισε να τρέχει. Ετρεξε στο μαραθώνιο του Μπράιτον (12/9), σε αυτόν του Γκούντγουντ στο Λονδίνο (26/9) και σε έναν δικό του αγώνα, τον «μικρό μαραθώνιο παγώνι» . Η διαδρομή του ακολούθησε το σύντομο ταξίδι της Τζέιντ από τα τρία ιδρύματα, μέχρι το κρεματόριο «Honor Oak».

H σελίδα που έχουν δημιουργήσει για συγκέντρωση χρημάτων φέρει το όνομα τα «ιπτάμενα παγώνια».

 

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα