fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Οι 5 καλύτεροι ‘Ελληνες δρομείς στην κατηγορία Νέων αποκαλύπτονται στο iRun

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων «Υοuth Skyrunning World Championship 2018» έφτασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και έχει σαν στόχο να ωθήσει τους νέους να εισέλθουν στο χώρο του αγωνιστικού ορεινού τρεξίματος.

Διεξάγεται στην Ιταλία, στο Fonte Cerreto (L’Aquila), με συμμετοχές νέων αθλητών πάνω από 30 χωρών. Οι αγώνες ξεκινάνε αύριο, Παρασκευή 3 Αυγούστου, με τη διεξαγωγή του Vertical και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Αυγούστου με το Skyrace.

Να θυμίσουμε ότι η επιλογή των καλύτερων Ελλήνων δρομέων βουνού στις ηλικιακές κατηγορίες 16-23 ετών έγινε στον αγώνα πρόκρισης του Τihio Race 2018 των 20 χιλιομέτρων (800μ. θετική υψομετρική).

Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις πέντε εκ των πρωταγωνιστών που μίλησαν στο περιοδικό μας λίγο πριν τον αγώνα πρόκρισης του Tihio Race…
Ρωτήσαμε…

1. Tι σημαίνει για σένα η πρόκριση στο «Υοuth Skyrunning World Championship 2018»;
2. Ήταν κάτι που το “κυνήγησες”,
το ήθελες πολύ;
3. Σε αγχώνει το γεγονός του μεγάλου ανταγωνισμού σε μια τέτοια διοργάνωση;
4. Θα αλλάξεις κάτι στην προετοιμασία σου;
5. Τι θα πάρεις μαζί σου για γούρι;
6. Μετά από αυτή τη δοκιμασία στην Ιταλία, πώς θα ήθελες να τελειώσεις το καλοκαίρι σου;

Mας απάντησαν…

Φωτεινή Κολόκα

1. Ικανοποίηση, επιβράβευση, χαρά ! Είναι κάτι το οποίο δεν το περίμενα και χάρηκα πολύ! Ένιωσα ότι επιβραβεύτηκαν οι κόποι μου!
2. Ναι το κυνήγησα όσο μπορούσα! Το ήθελα πολύ! Ήταν δύσκολο καθώς δεν είχα ξανατρεξει τον συγκεκριμένο αγώνα και δεν μπορούσα να προσεγγίσω τον χρόνο μου. Όσο έφτανα προς τον τερματισμό τόσες περισσότερες φορές κοιτούσα το ρολόι μου. Κι όμως έγινε! Έφτασα στην ώρα που έπρεπε.
3. Οχι! Δεν με αγχώνει ο ανταγωνισμός. Με αγχώνει ο εαυτός μου και οι δυνάμεις μου. Θέλω να φτάσω εκεί και να ξέρω ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα στην προετοιμασία μου και να απολαύσω εκεί τον αγώνα. Θεωρώ πως θα είναι μια μοναδική εμπειρία όλο αυτό! Δεν χρειάζεται άγχος, χρειάζεται όρεξη.
4. Με τον προπονητή μου μέχρι τώρα ετοιμαζόμασταν για τον Olympus Marathon, αφού άλλαξε ο στόχος αυτός αλλάζει και η προετοιμασία αντίστοιχα!
5. Σε όλους μου τους αγώνες έχω τα γούρια μου! Το σταυρό μου και το κομποσκοίνι μου!
6. Θα ήθελα να είναι ξεκούραστο από άποψη προπονήσεων αλλά γεμάτο από δραστηριότητες και εκδρομές με τους φίλους μου!

Μανώλης Πουρίκας

1. Η πρόκρισή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μέσω της πρώτης θέσης στον αγώνα Tihio Race 2018 σημαίνει για μένα δύο βασικά πράγματα. Αφενός είναι ένα γεγονός που με γέμισε αυτοπεποίθηση με το αποτέλεσμα του, καθώς επιβεβαίωσε την αισιοδοξία που είχαμε με τον προπονητή μου (Θοδωρή Δαβιώτη) σχετικά με το ότι μπορώ να κερδίσω αυτόν τον αγώνα με μια αξιοπρεπή επίδοση. Αφετέρου, η πρόκριση αυτή σημαίνει την έναρξη μιας νέας “περιπέτειας” για εμάς.
2. Σε κάθε αγώνα στον οποίο συμμετέχω και στον οποίο ευελπιστώ να νικήσω, φροντίζω να είμαι έτοιμος και ώριμος ψυχολογικά, να αγωνιστώ βάζοντας τα δυνατά μου και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι. Φυσικά και ήθελα πάρα πολύ να πάνε όλα καλά, από την πρώτη στιγμή κιόλας που έμαθα για τη διεξαγωγή της διαδικασίας πρόκρισης. Όσο περνούσαν οι μέρες ανυπομονούσα και περισσότερο.
3. Δεν με αγχώνει στο ελάχιστο, ίσα ίσα θα κοιτάξω να αποκομμίσω όλα τα πολύτιμα στοιχεία που μια τέτοια περιπέτεια μπορεί να προσφέρει.
4. Αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως ένα μέρος αθλητή στίβου και ένα μέρος αθλητή βουνού. Η προπόνηση μου όλο τον χρόνο είναι κυρίως δρομική, και ανάλογα τις απαιτήσεις της κάθε περιόδου, προσαρμόζεται ανάλογα. Όσον αφορά την τρέχουσα περίοδο, προσπαθούμε να συνδυάζουμε αρμονικά το ορεινό με το δρομικό κομμάτι, καθώς θα συμμετάσχω σε 3 πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου την περίοδο πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα, και ευελπιστούμε οτι οι επιλογές μας θα αποδώσουν.
5. Σε κάθε αγώνα πλέον φροντίζω να φοράω στο δεξί μου χέρι εκτός απ το ρολόι μου, ενα ασημένιο βραχιόλι και ενα μαύρο λαστιχάκι, με τα οποία απέκτησα ενα “δέσιμο”.
6. Οι αγώνες στην Ιταλία θα σημάνουν την λήξη της αγωνιστικής περιόδου για εμένα, και θα φροντίσω να ξεκουραστώ όσο θεωρήσει αρκετό ο προπονητής μου, και να θέσουμε νέους στόχους ανάλογους των συγκυριών που θα προκύψουν τη νέα χρονιά. Ο μέγιστος στόχος για αυτή τη χρονιά, που υπερβαίνει καθε αγωνιστικό στόχο, είναι να αποδώσει καρπούς το διάβασμα όλων των σχολικών ετών και να πετύχω την εισαγωγή μου στην πολεμική αεροπορία, ένα όνειρο που έχω εδώ και αρκετά χρόνια.

Νίκος Πονηρέας

1. Η συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων είναι ό,τι ονειρεύεται ένα νέο παιδί που λατρεύει το ορεινό
τρέξιμο.
2. Είναι κάτι που το ήθελα πάρα πολύ, το κυνήγησα όσο μπορούσα παρόλο που ο αγώνας πρόκρισης στο TihioRace με βρήκε με τους μύες μου πιασμένους από την συμμετοχή μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου 10χλμ.
3. Δεν έχω άγχος, απλά ξέρω τι με περιμένει και έχω περιέργεια να μετρήσω τις δυνάμεις μου απέναντι σε
πολύ δυνατούς αντιπάλους.
4. Προπονούμαι όσο πιο πολύ μπορώ σε σχέση με το χρόνο που διαθέτω γιατί έχω και το σχολείο μου.
5. Είναι μυστικό.
6. Μετά το παγκόσμιο ξεκινάει εντατικά η προπόνηση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Τριάθλου νέων που θα γίνει 9 Σεπτέμβρη. Ξέχασα να αναφέρω ότι 31 Αυγούστου θα πάρω μέρος στο YCC κατά την διάρκεια του UTMB στις Ελβετικές Άλπεις.
7. Οπότε διακοπές και ξεκούραση από 10 Σεπτέμβρη και για ένα μήνα!

Αλέξανδρος Τζουμάκας

1. Σίγουρα πιστεύω ότι για τον καθένα σε μια τέτοια ηλικία η συγκεκριμένη πρόκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και τυχερός παράλληλα, που θα καταφέρω να πραγματοποιήσω ένα τέτοιο όνειρο τόσο νωρίς.
2. Η επιθυμία μου να συμμετάσχω σε μια τέτοια διοργάνωση ήταν πολύ μεγάλη και γι’ αυτό προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό κατά την διάρκεια του αγώνα.
3. Αναμφίβολα, το άγχος θα είναι μεγάλο αλλά πιστεύω ότι η προσμονή και η ανυπομονησία του να βρεθώ στην γραμμή της εκκίνησης θα με κάνει να το ξεχάσω.
4. Θεωρώ ότι δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικό στην προετοιμασία μου. Σίγουρα όμως σε συνεννόηση με τον προπονητή μου, θα προσαρμόσουμε την προπόνηση στα δεδομένα του αγώνα.
6. Πιστεύω ότι μετά τον συγκεκριμένο αγώνα, λίγες μέρες ξεκούρασης θα ήταν το καλύτερο κλείσιμο μιας απαιτητικής χρονιάς και παράλληλα οι καλύτερες βάσεις για τη χρονιά που θα ξεκινήσει.

Ηλίας Καραλής

1.Είναι μοναδικό το γεγονός ότι προκρίθηκα σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Σημαίνει για μένα η έναρξη για το κυνήγι «μεγάλων» στόχων στον τομέα αυτό.
2. Φυσικά και το ήθελα πολύ, γι αυτό και κυνήγησα να είμαι μέσα στο χρόνο και τελικά να κάνω πολύ καλύτερο από αυτόν που περίμενα..
3. Δεδομένης της συμμετοχής των καλύτερων νέων παγκοσμίως στο ορεινό τρέξιμο, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως με αγχώνει! Παρόλα αυτά, νιώθω δυνατός και δεν σκέφτομαι καθόλου το άγχος γιατί το σκεπτικό μου είναι να δώσω την καλύτερη μου επίδοση σαν Ηλίας και φυσικά σαν ενας απ τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αποστολης.
4. Η προετοιμασία μου εχει ήδη αλλάξει από την στιγμή που πήρα την πρόκριση, έχει γίνει πιο απαιτητική για να μπορέσω να «ανταγωνιστώ» με αποτέλεσμα.
5. Αν μπορέσει να με ακολουθήσει η κοπέλα μου σε αυτό το γεγονός, για μένα αυτό θα ήταν το γούρι μου, σε συνδυασμό πάντα με την ευχή της οικογένειάς μου.
6. Μετά από αυτό το γεγονός και όντας κουρασμένος από τις προπονήσεις μου αλλά και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, θα ήθελα κάνω τις διακοπές μου για σωματική αλλά και ψυχική αποκατάσταση, έτσι ώστε να συνεχίσω την προετοιμασία μου για τους αγώνες που ακολουθούν.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register