fbpx

Οι συντάκτες του iRun στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Λένα Τζίμα!

Newsroom
authentic

Τα καλύτερα στη ζωή τελικά είναι αυτά που δεν προγραμματίζεις. Η Κλασική δεν ήταν στα σχέδια μου, δεν είχα δηλώσει συμμετοχή, δεν είχα κάνει προετοιμασία, δεν είχα στόχο και πρόγραμμα.

Απλώς μετά από τρία χρόνια απουσίας, είπα να γυρίσω εκεί από όπου ξεκίνησα. Πρώτη αγάπη και παντοτινή άλλωστε δεν λέμε; Αυτό ακριβώς είναι για μένα η Κλασική και όχι η Αυθεντική. Είμαι της παλιάς σχολής…

Βρίσκοντας συμμετοχή τελευταία στιγμή είπα να τρέξω, σαν Μπουμπού-Λένα, μπαίνοντας χαλαρά και ό,τι καλύτερο βγει. Κανένα άγχος. Αλλωστε, όταν κάνεις σχέδια για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, ο Μαραθώνιος γελάει μαζί σου. Ολοι το ξέρουν αυτό!

Αυθεντικός

Και να ‘μαι στην αφετηρία. Μιλιούνια χαρούμενοι, ανυπόμονοι δρομείς, πέρα δώθε, φιλιούνται αγκαλιάζονται, χαιρετιούνται. Οι καθιερωμένες φωτό, αλλιώς δεν θα πάει καλά ο αγώνας, πασίγνωστο πια, χαρούμενο κλίμα, μουσική, γέλια. Κάποιοι με ρωτούν τι μπλογκ είμαι και με τι ταχύτητα θα το πάω… Ερώτηση για μπουμπούνισμα. Ας όψεται το χαρμόσυνο κλίμα. Ποια ταχύτητα, εγώ είδα φως και μπήκα. Να συμμετέχω στη γιορτή του αθλητισμού, στη χαρά, να δω φίλους, να το διασκεδάσω. Ολα τα, άλλα να ‘χαμε να λέγαμε…

Στήνομαι στο μπλογκ μου, εκκίνηση και βουρρρ φεύγω. Στα ύψη η ευτυχία. Τρέχω αβίαστα, με ένα διάπλατο χαμόγελο στα χείλη, χωρίς να κοιτάζω ρολόι. Ας με κυνηγάνε οι άλλοι. Εγώ δεν κυνηγώ κανέναν. Τρέχω στην ιστορικότερη διαδρομή του κόσμου, στη μεγαλύτερη γιορτή του πολιτισμού και της κοινωνίας, τι άλλο να ζητήσω δηλαδή, παγκόσμιο ρεκόρ; Μόνο απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη.

Είμαι σε μια ζεν κατάσταση. Πιο χαλαρή πεθαίνεις… Πράγμα περίεργο για μένα που είμαι συνήθως στην τσίτα. Χαιρετώ φίλους στη διαδρομή, διασκεδάζω με τον κόσμο στη Νέα Μάκρη και τα όμορφα αυτά νεαρά παιδιά, τους υπέροχους εθελοντές, πηγή ενέργειας και χαράς.

Στην Παλλήνη ο φίλος Κουκουλίδης μας περιμένει με καριόκες. Τρώω μία, σούπερ ενέργεια για την ανηφόρα του Σταυρού. Αλήθεια υπάρχει εκεί ανηφόρα; Τότε γιατί δεν την κατάλαβα; Μάλλον η καριόκα έκανε το θαύμα της. Ή μάλλον, γιατί είμαι πολύ χαρούμενη και πετάω!

Στο 31ο χλμ. συναντώ τον Σπύρο. Πόσες φωτό τραβάει αυτό το παιδί πια; Τον απειλώ ότι θα τον μπουμπουνίσω και κατηφορίζω δίχως αύριο για την Αγία Παρασκευή. Ο κόσμος που με ενθαρρύνει πολύς… Φίλοι που με βλέπουν και φωνάζουν Τζίμααα, μου δίνουν φτερά στα πόδια.

Υπέροχοι όλοι σας, σας αγαπώ. Από κει και πέρα, τα τελευταία χιλιόμετρα, τρέχω, τρέχω μέσα σε μια έκρηξη χαράς. Τίποτα δεν με σταματά, έχω πάρει φόρα κατηφόρα. Το χαμόγελο ως τα αυτιά. Δεν καταλαβαίνω πόνο, ζέστη, είμαι σε άλλη διάσταση. Ημουν πολύ καλά, ήμουν χαρούμενη, ήμουν εκεί.

authentic

Τελευταία στροφή Ηρώδου Αττικού, και στο βάθος φαντάζει το Καλλιμάρμαρο. Οσες φορές και να το αντικρίσω, το ίδιο δέος με την πρώτη φορά. Νομίζω ότι αυτό ποτέ δεν θα αλλάξει, όσες φορές αξιωθώ ακόμη να τον τρέξω. Μπαίνω στο Στάδιο, με πελάγη και ρίγη ευτυχίας να με διαπερνούν. Είναι η στιγμή που τα ξεχνάς όλα. Οσο και αν έχεις πονέσει. Γιατί και εγώ στο παρελθόν έχω πονέσει πολύ.


 
 

Αλλά πάντα αναπολούσα αυτόν τον γλυκό πόνο. Είναι η δική μου στιγμή, ο δικός μου Μαραθώνιος. Χαιρετώ με το κλαδί ελιάς και το τριαντάφυλλο στο χέρι το υπέροχο κοινό. Συγκίνηση. Ενα δάκρυ κυλά. Βλέπω στον τερματισμό τον Αργύρη. Τον αγκαλιάζω χαρούμενη. «Μπράβο Λένα μας ασταμάτητη μου λέει». Μπράβο και για τη ΦΛΟΓΑ.

Το υπέροχο Μαραθώνιο ταξίδι τελείωσε, η χαρά θα μείνει για καιρό.

Μεγάλη τιμή νιώθω φέτος που έτρεξα με την μπλούζα της ΦΛΟΓΑΣ. Με τη ΦΛΟΓΑ στην καρδιά όλα τα μπορείς. Αγάπη και προσφορά. Ας είναι αυτό το σύνθημά μας οδηγός και στον αθλητισμό.

Ηρωες δεν είμαστε όλοι εμείς που τρέξαμε Μαραθώνιο. Οι πραγματικοί ήρωες είναι εκεί έξω που μάχονται καθημερινά στον Μαραθώνιο της ζωής. Αυτός και αν είναι δύσκολος…

Ο Μαραθώνιος είναι στιγμές μικρές, όπως και η ζωή μας. Και σου δίνει πολλές ευκαιρίες να χαμογελάς. Φρόντισε να κρατήσεις τις καλύτερες.

Δεν θα σταθώ καθόλου στον χρόνο Μαραθωνίου μου, όπως κάνατε οι περισσότεροι. Αδιάφορο. Μου φτάνει που ήμουν εκεί. Μου φτάνει που είμαι Happy Finisher!

 

Διαβάστε ακόμα:

Οι συντάκτες του iRun στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Αρης Γαβριελάτος

Οι συντάκτες του iRun στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Χαρά Λειβαδίτη

Οι συντάκτες του iRun στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Σάββας Σπανούδης

Δημοφιλη Αρθρα