fbpx

Τι έγινε την Κυριακή στα Βριλήσσια μπαμπά;

iRun

Κι όμως, ο αγώνας έγινε!

Ναι, ο 1ος αγώνας δρόμου Φιλοζωίας έγινε, την Κυριακή 9/6/2019 και τρέξαμε και είδαμε μικρούς και ΜΕΓΑΛΟΥΣ τετράποδους φίλους -σαν τη Μπέλλα, τον Μάρκο και τον Έκτορα- και χαρήκαμε ιδιαίτερα γιατί τον υποστήριξαν όλοι!

Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλο το καλό “συνάφι” του δρομικού κινήματος! Από απλούς φίλους δρομείς, μπαμπάδες και μαμάδες με τα παιδιά τους, ακόμα και στα καροτσάκια, τόσο μικρούλια! Φίλους δρομείς που ήρθαν να κάνουν την απογευματινή τους προπόνηση. Μαραθωνοδρόμους, αθλητές υπεραποστάσεων, στιβικούς και ορεινούς, όπως ο Ηλίας Σαγκριώτης και ο Γιάννης Χαμόδρακας που ανέβηκαν στην πρώτη και στην τρίτη θέση του βάθρου αντίστοιχα!

Είδαμε πολλές καλές αθλήτριες, όμορφες παρουσίες και δρομείς από τους Αθηναίους Δρομείς που βρίσκονται παντού! Σημαντικές τρεξιματικές φυσιογνωμίες όπως τον αγαπημένο μας Νίκο Κωστόπουλο, αρχηγό της ομάδας La Sportiva Greece. Tον αγαπητό φίλο, ηθοποιό και δρομέα Άγη Εμμανουήλ. Τον Mr Pilabox Νίκο Ραπτόπουλο. Τον “Cosmo-Runner” συντάκτη του iRun Σάββα Σπανούδη που τερμάτισε μάλιστα 13ος! Την Άννυ, την Λένα τον Σπύρο, την Τατιάνα, τον Ρεζάι που τερμάτισε και δεύτερος στα 10χλμ.!

Σίγουρα θα χάσαμε και κάποιους και να μας συγχωρέσουν, γιατί αν και για πρώτη φορά διοργάνωσης και μάλιστα σε ένα διήμερο με αρκετούς αγώνες ανά τη χώρα, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 300! Και γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ, ότι θέλησαν και άλλοι να γραφτούν την τελευταία στιγμή, αλλά οι υπεύθυνοι δεν θέλησαν να ρισκάρουν με περισσότερους από όσους είχαν προγραμματίσει να εξυπηρετήσουν.

Χαρακτηριστική δε, ήταν και η ανακοίνωση εκ μέρους του Σωματείου “SOS Αδέσποτα Βριλησσίων” ότι: «Παρά τις αντιξοότητες, ως την τελευταία στιγμή, παρά την καθυστέρηση, ο αγώνας έγινε!» συμπληρώνοντας και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του: «Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν, που υπήρξανε επιεικείς, κεφάτοι και ενθουσιώδεις! Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν αγώνα ασφαλή και απολαυστικό, με μόνο κριτήριο την προώθηση της ιδέας της αλληλεγγύης και της ευζωίας ανθρώπων και ζώων».

Ήταν μια προσπάθεια που με την ηθική συμπαράσταση του Συλλόγου Στίβου Βριλησσίων “ΑΙΟΛΟΣ”, σύσσωμο τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βριλησσίων, συμπαραστάτη τον Δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη που έλυσε αναπάντεχα προβλήματα, την καθοδήγηση του ΣΕΓΑΣ και τους σημαντικούς χορηγούς και υποστηρικτές του, κατάφερε να πραγματοποιηθεί! 

Μέσα σε αυτούς που στήριξαν ενεργά, ήταν η γνωστή εταιρεία “ΝΑΝΟΥ” με τα ντόνατς, που χορήγησε τα μπλουζάκια της διοργάνωσης και μας έδωσε ενέργεια με τις μπανάνες και τα νόστιμα ντόνατς της! Η “Berco”, χάρη στην οποία ακούγατε τον Τάσο Κολλίντζα στο μικρόφωνο, το “Metropolitan General” που παρείχε την ασφάλεια του ασθενοφόρου, η “Brallita” που προσέφερε στις δύο πρώτες νικήτριες Χριστίνα Σαμπατακάκη και Ναταλία Τσαμτσούρη δώρα αθλητικής ενδυμασίας.


 
 

Φυσικά και όχι τελευταία, πολύτιμη ήταν η αρωγή των εθελοντών, που ιδίως στα “καυτά” πόστα των δρόμων υπέστησαν πολλές φορές τα νεύρα και τις άγριες λεκτικές επιθέσεις ανυπόμονων οδηγών (είμασταν αυτόπτες μάρτυρες), αλλά εκείνοι κράτησαν τις θέσεις τους με ψυχραιμία και ενθουσιασμό.

Οι επιδόσεις, οι θέσεις και τα αποτελέσματα στον αγώνα αυτό δεν έχουν και τόση σημασία… Όπως είπαμε και στην αρχή, ήταν μια ωραία ιδέα κοινωνικοποίησης μέσα στην πόλη και ευαισθητοποίησης για το σημαντικό μήνυμα προστασίας των αδέσποτων, αλλά και της ευζωίας ανθρώπων και ζώων γενικότερα.

Μπορεί να υπήρξαν παραλείψεις (ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο του 10αριού κάποιοι δρομείς ήρθαν αντιμέτωποι με βιαστικούς οδηγούς που ξέφυγαν από τον έλεγχο των εθελοντών), μικρή καθυστέρηση της εκκίνησης και κάποια παράπονα, άλλα δικαιολογημένα και άλλα αδικαιολόγητα για τον χαρακτήρα του αγώνα, αλλά αυτό που γνωρίζουμε εκ των έσω, είναι ότι υπήρξε πραγματικό μεράκι για να ξεκινήσει ένας θεσμός που θα εξελιχθεί και θα εδραιωθεί.

Όπως μας δήλωσαν οι διοργανωτές άλλωστε: «Ελπίζουμε σε πληρέστερες μελλοντικές διοργανώσεις και ευελπιστούμε την επόμενη φορά να εντάξουμε τους τετράποδους αθλητές σε ειδικό αγώνα σε ασφαλή κλειστό στίβο! Υπήρξατε για εμάς κινητήρια δύναμη και έμπνευση!»

Και του χρόνου λοιπόν και καλύτεροι!

 


The iNSIDER

Δημοφιλη Αρθρα