fbpx

Transylvania 100: Έλληνες Ευγενείς Μαχητές κατακτούν τα λημέρια του Δράκουλα!

Newsroom
Πουρλίδας Ζιάκκας Transylvania ultra

Tο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (28-29 Μαΐου) διεξήχθη στο Bran της Ρουμανίας ο απαιτητικός 7ος ορεινός αγώνας υπεραπόστασης “Transylvania 100®”, όπου έδωσε δυναμικό παρών μια μεγάλη παρέα τολμηρών Ελλήνων δρομέων, με δύο από αυτούς, τον Θωμά Πουρλίδα και τον Θοδωρή Ζιάκκα, να ανεβάζουν τα ελληνικά χρώματα πολύ ψηλά!

Οι 1600 σχεδόν δρομείς που στάθηκαν στις εκκινήσεις των 5 αγώνων (20Κ, 30Κ, 50Κ, 80Κ, 100Κ) της διοργάνωσης ξεκίνησαν κάτω από το Κάστρο του Δράκουλα στο χωριό Μπραν, για να διασχίσουν ανάλογα με την απόσταση που επέλεξαν, μια από τις πιο όμορφες και μυστηριώδεις περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης, μέσα στο αλπικό τοπίο της ορεινής Τρανσυλβανίας.

transylvania

Την παρέα των τολμηρών Ελλήνων που αγωνίστηκε στα μέρη του Δράκουλα αποτελούσαν οι Θοδωρής Ζιάκκας (OSB endurance team – borntorun.gr), Χρήστος Δάρτσης (Χοχλιός Team), Δημήτρης Γρηγοριάδης (A.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας ”ΖΕΥΣ”), Κώστας Κουτσούκος, Γιώργος Ρούπακας και Παναγιώτης Αντωνάκης του ΣΔΥΜ Θήβας, Δημήτρης Ταγκίκας (Μαραθωνοδρόμοι Σερρών) που έτρεξαν στα 50km και οι Θωμάς Πουρλίδας (Vibram Hellas), Θρασύβουλος Μαρκογιαννόπουλος (Kourkourikis Training Group), Θοδωρής Θεοδωρίδης που αγωνίστηκαν στον αγώνα των 100Km. Η Έλενα Καραγεωργίου των Μαραθωνοδρόμων Σερρών συμμετείχε στα 20Km.

Μάλιστα, η ελληνική παρουσία έγινε αισθητή και στα βάθρα με δύο σημαντικές επιτυχίες! Ο Ζιάκκας, σε 6ώρ.24′ τερμάτισε 4ος Γενικής και 3ος στην ηλικιακή του κατηγορία (18-39) στα 50km και ο Πουρλίδας, σε 18ώρ.12′ τερμάτισε 6ος Γενικής και 3ος ηλικιακής (>40) στον αγώνα των 100km.

Συγχαρητήρια σε όλους παιδιά!

Transylvania 100 Πουρλίδας Ζιάκκας


 
 

Αν και πανέμορφη η απαιτητική διαδρομή στα αρχαία δασικά μονοπάτια της Τρανσυλβανίας, στα ορεινά οροπέδια και τις ανεμοδαρμένες κορυφογραμμές της οροσειράς Bucegi, συνδυάστηκε αυτό το διήμερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με πολύωρες καταιγίδες που έκαναν την ορεινή δοκιμασία των αθλητών ακόμα δυσκολότερη.

Όπως μας δήλωσε ο αθλητής τη Vibram Hellas, Θωμάς Πουρλίδας, οι 12 σχεδόν ώρες από τις 18 της συνολικής του προσπάθειας έγιναν υπό καταρρακτώδη βροχή, με πολύ κρύο και ομίχλη. Μάλιστα, στα ψηλότερα κομμάτια της διαδρομής των 6400μ. θετικής υψομετρικής, κοντά στα 2500 μέτρα αντιμετώπισε πολλά δύσκολα έως επικίνδυνα σημεία με χιονούρες, όπου απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και πολύ προσοχή για να τα διασχίσεις. «Μερικές πτώσεις ήρθαν αναπόφευκτα, αλλά ευτυχώς χωρίς να τραυματιστώ», μας είπε ο Θωμάς.

Θωμάς Πουρλίδας Transylvania 100

Ο Πουρλίδας, όμως, όπως έχει αποδείξει σε όλους τους δύσκολους στόχους που βάζει (βλέπε Vibram Hong Kong 100, Vibram UTLO – Ultra Trail Lago d’Orta, «Olympus Pilgrim» κ.ά), αγωνίζεται με μεθοδικότητα, επιμονή και ψυχή, έτσι και τώρα, ολοκλήρωσε στην Ρουμανία την περιπέτεια του Transylvania 100, τερματίζοντας σε μια πολύ καλή θέση μεταξύ των 203 αθλητών που έλαβαν μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα. Να σημειωθεί ότι μόνο 61 αθλητές κατάφεραν να ολοκληρώσουν τελικά τον αγώνα και να περάσουν την αψίδα στο Μπραν.

Θωμάς Πουρλίδας vibram

Τα λόγια του Πουρλίδα λίγες ώρες μετά και από αυτή την επίπονη δοκιμασία αποδεικνύουν τον ευγενή μαχητή που συγκινεί τη δρομική κοινότητα με τις πράξεις του: «Δικαίωση; …Καμία δικαίωση, μόνο Ευγνωμοσύνη, διότι είμαι υγιής και κάνω αυτό που αγαπώ! Η περιπέτεια στα Καρπάθια τελείωσε, πάμε για τα επόμενα! Thank you all!».

Δημοφιλη Αρθρα