fbpx

11α «Λιοφίλια, η νύχτα των 10.000μ» το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Newsroom
liofilia

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 θα διεξαχθούν στο δημοτικό στάδιο του Αγίου Δημητρίου Αττικής τα 11α «Λιοφίλια, η νύχτα των 10.000μ.»

Τον αγώνα διοργανώνει ο αθλητικός σύλλογος ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία την εταιρεία συστημάτων Αλουμινίου ΛΙΟΦΑΓΟΣ και την Τοπική Επιτροπή ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου, και εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της World Athletics, κατηγορίας F.

Ο χαρακτήρας της διοργάνωσης είναι φιλανθρωπικός, θα υπάρχει κόστος συμμετοχής 10€ (για τους δρομείς που θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν) και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίου Δημητρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

15:00 2000μ κοριτσιών 2010-2009-2008-2007

15:20 2000μ αγοριών 2010-2009-2008-2007

15:40 Εκκίνηση 1ης σειράς

16:45 Εκκίνηση 2ης σειράς

17:45 Εκκίνηση 3ης σειράς

18:40 Εκκίνηση 4ης σειράς

19:30 Εκκίνηση 5ης σειράς

20:15 Εκκίνηση σειράς ELITE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

21:05 Εκκίνηση σειράς ELITE ΑΝΔΡΩΝ

21:45 Τελετή λήξης – Απονομές Επάθλων

* Οι ώρες διεξαγωγής των αγωνισμάτων ενδέχεται να αλλάξουν μετά την τελική επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής. Οι σειρές εκκίνησης καθορίζονται βάση των επιβεβαιωμένων επιδόσεων των αθλητών-τριών.

 

Για εγγραφές για τα 10000μ. πατήστε εδώ

Για εγγραφές για τα 2000μ. (ηλικίες 2010-2009-2008-2007) πατήστε εδώ

 

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής θα επιλεχθούν οι δρομείς με τις 220 καλύτερες επιδόσεις. Θα υπάρξει και ένας περιορισμένος αριθμός δρομέων που θα συμμετάσχουν με πρόσκληση από τη διοργάνωση, ανεξαρτήτως επίδοσης.

Οι αθλητές που θα επιλεχθούν (τελικές λίστες συμμετοχών) θα πρέπει να καταβάλουν ηλεκτρονικά και εντός τριών ημερών το κόστος συμμετοχής των 10€ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Σε διαφορετική περίπτωση η συμμετοχή θα ακυρώνεται και θα μεταφέρεται στον επόμενο ενδιαφερόμενο. Το ανώτερο κόστος δεν αφορά τους παιδικούς αγώνες για τους οποίους η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής οι αθλητές-τριες δηλώνουν ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχονται τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης των Αγώνων και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 

ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι τελικές λίστες συμμετοχών θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.


 
 

 

ΕΠΑΘΛΑ

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης. Επίσης, θα υπάρξει βαθμολογική κατάταξη και βράβευση για τον «Καλύτερο αθλητή-τρια» του αγώνα σύμφωνα με το σύστημα ηλικιακής διαβάθμισης που έχει θεσπιστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών (World Masters Athletics Association), όπου νικητής είναι ο αθλητής-τρια που επιτυγχάνει την

μεγαλύτερη ποσοστιαία απόδοση που προκύπτει βάσει της επίδοσης σε συνάρτηση με την ηλικία και το φύλο.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ

– Οι αθλητές-τριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ, τουλάχιστον 60’ πριν από την ώρα διεξαγωγής της σειράς στην οποία έχουν οριστεί να συμμετέχουν, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους, προσκομίζοντας οι αθλητές ΣΕΓΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ καθώς και την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ, ενώ οι ιδιώτες δρομείς την ταυτότητά τους.

– Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα Δελτία των αγωνιζομένων καθώς και την κάρτα Υγείας, δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανέναν αθλητή του οποίου η Κάρτα Υγείας Αθλητή δεν είναι θεωρημένη ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.

Λιοφίλια

ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

– Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Στίβου της World Athletics 2022-2023 καθώς και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Ελεγχοι αθλητών-τριώνΑγωνιστικά παπούτσια. Για τους αθλητές με δελτίο ΣΕΓΑΣ τα αγωνιστικά παπούτσια πρέπει να έχουν μέγιστο πάχος σόλας 25mm και το μέγιστο μήκος των καρφιών θα πρέπει να είναι 9mm. Οι παραπάνω προδιαγραφές θα ισχύσουν για τους αθλητές-τριες που επιθυμούν την επίσημη καταγραφή των επιδόσεών τους στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αλλά και για τους αθλητές/δρομείς σε περίπτωση επίτευξης ρεκόρ ηλικιακών κατηγοριών.

– Την ανανεωμένη λίστα με τα επιτρεπόμενα αγωνιστικά παπούτσια για αγώνες εντός σταδίου μπορείτε να παρακολουθείτε μέσω του site της Ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ (Κανονισμοί Αγώνων – Τεχνικές Διατάξεις / Κανονισμοί Παπουτσιών). Εάν κάποιο από τα μοντέλα των αγωνιστικών παπουτσιών δεν βρίσκεται στην τελευταία έκδοση της «World Athletics Approved Shoe List», σε καμία περίπτωση και με καμία εξαίρεση δεν θα μετρηθεί η επίδοση τόσο για τον ΣΕΓΑΣ όσο και για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Αριθμοί συμμετοχής. Κάθε αθλητής θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό, ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας και ένα chip που θα τοποθετεί στο αγωνιστικό παπούτσι του. Ο αριθμός συμμετοχής πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι απολύτως ορατός κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επίλυση τεχνικών θεμάτων. Ο,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των Αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

 

ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

α. Στους αγώνες θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη με ιατρό καρδιολόγο, ασθενοφόρο, καθώς και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

β. Οι αθλητές-τριες με δελτίο ΣΕΓΑΣ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες και να έχουν στην κατοχή τους την Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή (πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών) είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του νόμου 4479/2017 και τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Η Κάρτα Υγείας Αθλητή ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή της για αθλητές ΣΕΓΑΣ.

γ. Οι ιδιώτες δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη να έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

δ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ.

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 4 (πρώην άρθρο 121) των Κανονισμών Αγώνων Στίβου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) έκδοσης 2022 – 2023, καθώς και το άρθρο 16 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων Στίβου σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη των αγώνων.

E-mail επικοινωνίας: liofilia10000m@gmail.com

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Προέδρος ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

 

Δημοφιλη Αρθρα