Η Αντζελίνα Τόπιτς ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο μίτινγκ ύψους του Φιλαθλητικού Καλλιθέας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στην Καλλιθέα.
Η 17χρονη αθλήτρια κατέκτησε την πρώτη θέση στον αγώνα με 1.91 δίνοντας συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις της χρονιάς.
Η «ασημένια» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου τον Αύγουστο στο Μόναχο δοκίμασε και στο 1.95, όπου είχε καλές προσπάθειες.
Η αθλήτρια από το Βελιγράδι αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του ύψους παγκοσμίως και μία από τις αθλήτριες που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη δεκαετία.
Η Παναγιώτα Δόση ήταν δεύτερη με 1.78, ωστόσο δεν έμεινε ικανοποιημένη από την παρουσία της και από το γεγονός ότι απέτυχε στο 1.81.
«Κάνω αρκετά λάθη τεχνικής που δεν μου επιτρέπουν να πάω όσο ψηλά μπορώ. Σήμερα αγωνίστηκα με μικρότερη φορά γιατί δεν χωρούσα. Χρειάζομαι αγώνες, τους οποίους θα επιδιώξω το επόμενο διάστημα», δήλωσε η Δόση με το τέλος του αγώνα.
Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Δέσποινα Μαλταμπέ με 1.78, προσπάθεια που πέρασε με τη δεύτερη.
«Ηθελα να έχω κάνει το 1.81μ, καθώς είναι ένα ύψος που σίγουρα έχω. Είμαι σε καλή κατάσταση και περιμένω να ανέβω υψηλότερα. Ο αγώνας σήμερα ήταν ωραίος, τον απόλαυσα», δήλωσε από την πλευρά της η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου.
Το 1ο μίτινγκ ύψους του Φιλαθλητικού Καλλιθέας έδωσε μια επιπλέον νότα στη χειμερινή σεζόν και αναμένεται και τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει βασική διοργάνωση της σεζόν. Ο αγώνας ανήκει στη σειρά Challenge της WA.
Διαβάστε ακόμα:
Νικητής ο Αντώνης Μέρλος στο διεθνές μίτινγκ ύψους της Καλλιθέας
Το μετάλλιο του Σπύρου Λούη θα δοθεί στους νικητές του Nafplio Marathon
Βύρων Χατζηελευθερίου: «Μεγάλη η αγάπη του κόσμου για το Half Marathon Mytilene»