fbpx

Στον Βόλο το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, στο Αίγιο τα 10000μ.

Newsroom
stivos

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Στίβου συνεδρίασε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 και έλαβε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις.

Αναδιάρθρωση στη σύνθεση του συμβουλίου και στις Επιτροπές, ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και ορισμός των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2023, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και για τα οποία πάρθηκαν αποφάσεις.

«Ολοι λάβατε την αγωγή των συναδέλφων κ.κ. Πέτρου Μαντά και Αλέξη Αλεξόπουλου. Οπως είχα τονίσει και στο επίμαχο Διοικητικό Συμβούλιο, είναι δικαίωμα, και υποχρέωση αν θέλετε, όσων ή όποιου πιστεύει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο με τις αποφάσεις του παρανομεί, να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Θα μου επιτρέψουν, όμως, οι δύο συνάδελφοι να συστήσω μεγαλύτερη προσοχή στα αιτούμενά τους μέσω της αγωγής, διότι πιθανή άμεση εφαρμογή τους, πέραν της αίτησης ακύρωσης συμμετοχής του κ. Πομάσκι, θα σήμαινε και ακύρωση των εργασιών που γίνονται στο ΣΕΦ με ευθύνη του ΣΕΓΑΣ και κατ’ επέκταση ακύρωση του πρωταθλήματος κλειστού στίβου», δήλωσε στην αρχική της τοποθέτησης η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αναφερόμενη στις συνέπειες της αγωγής που κατέθεσαν τα δύο μέλη του συμβουλίου για τη συμμετοχή του Γιώργου Πομάσκι στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, ως εκπρόσωπο των προπονητών.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, λόγω της τελευταίας τροποποίησης του Νόμου για την εκπροσώπηση των προπονητών στα συμβούλια των Ομοσπονδιών, αποφάσισε να ζητήσουν από τους συλλόγους προπονητών να αποστείλουν εκ νέου τα χαρτιά τους (έως τις 27/1) με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε την προηγούμενη φορά.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης έγινε ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς υπήρξε αντικατάσταση του Παναγιώτη Μελαχρινού από τη θέση του αντιπροέδρου. Τη θέση του Γ’ αντιπροέδρου ανέλαβε ο Γιάννης Θεμελίδης με 14 ψήφους υπέρ, τρία λευκά και δύο αποχές.

Αλλαγές επικυρώθηκαν και στις Επιτροπές της Ομοσπονδίας, στις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα. Ανάμεσα σε αυτά ο Ιούλιος Συναδινός, πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού και επί σειρά ετών προπονητής στίβου, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού.

Μέλη της Επιτροπής ανάπτυξης θα είναι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Συλλόγων Προπονητών, Δημήτρης Παππάς (ΠΕΚΠΑ), Φλώρα Ρεντούμη (ΣΕΠΚΑ), Σάββας Κεφαλίδης (Β. Ελλάδας) και Γιώργος Παπανδρεόπουλος (Δυτ. Ελλάδας).

Το συμβούλιο προχώρησε στη συγχώνευση των Επιτροπών Αγώνων και Υποδομών, για καλύτερη λειτουργία, ενώ προχώρησε και στη σύσταση νέας επιτροπής. Πρόκειται για την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης.

stivos

Τον Μάρτιο η Γενική Συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο επικύρωσε την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης του 2023. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν το Σάββατο 11 Μαρτίου στην Αθήνα, ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή 12 Μαρτίου.

 

Στον Βόλο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών

Στον Βόλο θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών του 2023. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα φιλοξενήσει το κορυφαίο γεγονός της χώρας και οι φίλοι της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες.

Στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο ανακαινισμένο στάδιο της Λάρισας, θα γίνει ένα ακόμη σπουδαίο Πρωτάθλημα, αυτό της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών Κ20.

Η Πάτρα θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18, ενώ σε δύο ομίλους επιστρέφει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16.

 

Αναλυτικά οι πόλεις

– Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ και Κ23, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Κ23, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Κ18: Βόλος

– Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20: Λάρισα

– Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Ανδρών – Γυναικών και Κ23: Πάτρα

– Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 Βόρειος Ομιλος: Ελευθερούπολη /  Χαλκίδα

– Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. Α-Γ και Κ23: Αίγιο

– Εαρινό Πρωτάθλημα -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Κ20 και Κ16: Σέρρες

– Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20 χλμ. Βάδην: Αστρος Κυνουρίας

– Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου: Δεσκάτη

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

 

Διαβάστε ακόμα:

Μαραθώνιος Τάλιν (10 Σεπτεμβρίου 2023)

Μαραθώνιος Χανς Κρίστιαν Αντερσεν (24 Σεπτεμβρίου 2023)

Μαραθώνιος Λισσαβώνας (8 Οκτωβρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα