fbpx

Αθλητικά μονοπάτια: Καλοκαίρι 2022

Newsroom
athlitika monopatia

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις εβδομάδες του καλοκαιρινού προγράμματος Αθλητικά Μονοπάτια Καλοκαίρι 2022 (ΑΜ2022) που διεξήχθη παράλληλα σε 11 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου με τη συμμετοχή 450 παιδιών ηλικίας 6-12 ετών.

Οι φωνές των παιδιών, το χαμόγελό τους και η έκρηξη ανάμεικτων συναισθημάτων, καθώς το πρόγραμμα έφτανε προς το τέλος του, θα παραμείνουν για καιρό στη σκέψη μας.

Τα νησιά που διάνυσαν τα φετινά καλοκαιρινά μονοπάτια είναι ο Αγιος Ευστράτιος, η Αμοργός, η Αστυπάλαια, η Κάσος, το Καστελλόριζο, οι Λειψοί, η Νίσυρος, η Τήλος, η Κίμωλος, τα Ψαρά και οι Φούρνοι Κορσεών.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε όπως κάθε χρόνο εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης, αθλητισμό, σκάκι, ευαισθητοποίηση, μάθηση και κυρίως παιχνίδι και διασκέδαση, εκπληρώνοντας το τρίπτυχο των Αθλητικών Μονοπατιών:

– παιχνίδι

– ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων

– κοινωνικοποίηση

Φέτος είχαμε τη χαρά να έχουμε συνταξιδιώτη στα καλοκαιρινά μας μονοπάτια τον Βαγγέλη Αυγουλά, με την Τζούλι Μπούση και την τετράποδη Γιούνα, σκύλο βοηθό της, από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Αλλα Μάτια» και την Πέτρα Καλαμπόκα, επιζούσα από οστεοσάρκωμα, με τους οποίους πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικές όσο και βιωματικές δράσεις παιγνιώδους μορφής με τα παιδιά στα νησιά που επισκεφτήκαμε.

Συνοδοιπόρο για άλλη μία χρονιά είχαμε και το Safe Water Sports, (SWS), που έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν με την Ολυμπιονίκη υδατοσφαίρισης Αγγελική Καραπάτάκη, αλλά και το whymath, με τη βοήθεια του οποίου εντοπίσαμε τα κρυμμένα μαθηματικά γύρω μας. O προπονητής κ. Ντουντανιώτης δίδαξε διαδικτυακά στα παιδιά τα μυστικά του σκάκι και διοργάνωσε διανησιωτικό τουρνουά.

Φέτος διοργανώθηκε επίσης το μεγαλύτερο τουρνουά μπακοτέρματος στο Αιγαίο με τη συμμετοχή 300 αγοριών και κοριτσιών, το οποίο ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις και απονομές Κυπέλλων στις νικήτριες ομάδες.


 
 

Το πρόγραμμα έκλεισε θεαματικά με τελετές λήξης που περιλάμβαναν αθλητισμό, μουσική, χορό και εορταστική διάθεση, ώστε να χαιρετήσουμε τα καλοκαιρινά μας ΑΜ όπως τους αρμόζει!

Φέτος στην τελετή λήξης συμμετείχε η Ηλέκτρα Βενετσάνου και η ομάδα της, με χορευτικό show στους Λειψούς. Για πρώτη χρονιά ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Schoolwave Festival, και 4 συγκροτήματα νέων καλλιτεχνών έδωσαν μία εορταστική συναυλία σε 4 ακριτικά νησιά για την τελετής λήξης του προγράμματος: ΥΑΜΑ, FANGS, TROPEAU, ROMAN & OVER900 τα νεανικά συγκροτήματα που ξεσήκωσαν τους μικρούς μας φίλους σε Αμοργό, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Τήλο.

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» διοργανώνεται από το 2015 και υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence και την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδο». Διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Διαβάστε ακόμα:

2ος ημιμαραθώνιος Σερρών (18 Σεπτεμβρίου 2022)

3ος δρόμος υγείας Αλμωπίας (25 Σεπτεμβρίου 2022)

6ος ημιμαραθώνιος Κρήτης (2 Οκτωβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα