fbpx

Εσύ δοκίμασες το TRX στα Υava;

iRun

Η γυμναστική που υπόσχεται δυνατό και γραμμωμένο σώμα ακούει στο όνομα Total Βody Resistance Exercise (TRX) και φυσικά μπορείτε να το δοκιμάσετε στο μεγαλύτερο δίκτυο γυμναστηρίων της χώρας, στα Yava Fintess Centers.

Η γυμναστική με ιμάντες, είναι πλέον ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους εκγύμνασης που επιλέγουν όσοι πραγματικά αγαπούν τον εαυτό τους, τη γυμναστική και την ευεξία. Τη συγκεκριμένη προπόνηση όμως μπορούν να την δοκιμάσουν οι πάντες, ανεξαρτήτου ηλικίας αρκεί να υπάρχει σωστή καθοδήγηση από τον γυμναστή.

Δεν έχει λοιπόν σημασία αν είσαι αθλητής ή απλά ψάχνεις ένα νέο χόμπι. Το TRX ταιριάζει σε όλους, όπως μας εξηγεί το προσωπικό των Υava.

Tι είναι όμως αυτό που έχει κάνει το συγκεκριμένο είδος προπόνησης τόσο δημοφιλές; Το iRun στα πλαίσια της συνεργασίας με τα Υava Fitness Centers, επισκέφθηκε χώρους εκγύμνασης του ομίλου προκειμένου να ρωτήσει τους ειδικούς του χώρου, αλλά και να πάρει απαντήσεις…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά για να μπορέσουμε
να σας εξηγήσουμε πραγματικά το φαινόμενο ΤRXmania.

Το TRX λοιπόν πρόκειται για έναν ανθεκτικό ιμάντα με λαβές. Αποτελεί ένα πολύπλευρο όργανο γυμναστικής, με τεράστια ποικιλία πολυεπίπεδων ασκήσεων (σε τρεις διαστάσεις) λειτουργικής προπόνησης (functional training), οι οποίες πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με το βάρος του σώματος.

Μοναδικό εργαλείο πέρα από τον ιμάντα είναι το ίδιο το σώμα. Αλλάζοντας την κλίση του σώματος, μεταβάλλεται ταυτόχρονα και ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων που γίνονται με την βοήθεια του ιμάντα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το άνοιγμα των ποδιών.

Να ξέρετε ότι όσο μεγαλύτερο το άνοιγμα, τόσο αυξάνει και ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης.

Η ποικιλία των ασκήσεων είναι πολύ μεγάλη (παραπάνω από τριακόσιες αερόβιες και δυναμικές). Το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των ασκήσεων βρίσκεστε ουσιαστικά στον αέρα και κρατιέστε μόνο από τον ιμάντα, έχει τα μέγιστα οφέλη στη δύναμη, την ισορροπία και τη μυϊκή μάζα.

Ποια τα οφέλη για το σώμα σας

Καταρχάς, όπως μας απάντησαν από τα Yava, με τη συγκεκριμένη προπόνηση δεν θα πρέπει να αγχώνεστε τόσο πολύ για τον στόχο σας, διότι για την απώλεια βάρους, τη μυική δύναμη ή την αντοχή, το TRX είναι η ιδανική επιλογή γιατί σας δίνει αυτό που επιθυμείτε.


 
 

Λόγω του ασταθούς περιβάλλοντος προπόνησης, αυξάνεται η δύναμη του κορμού και ιδιαίτερα των κοιλιακών και ενισχύεται η αντοχή των αρθρώσεων χωρίς αυτές να επιβαρύνονται. Οι περισσότερες ασκήσεις που γίνονται με τη βοήθεια του TRX μάλιστα, εμπλέκουν παραπάνω από μία μυϊκή ομάδα, επομένως μεγιστοποιείται η καύση λίπους και η μυϊκή υπερτροφία.

Απομακρύνεται ο κίνδυνος τραυματισμού στο σώμα

Είναι ευρέως γνωστό πως υπάρχουν ασκήσεις που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις και μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς. Το TRX όμως είναι αυτό που έχει τον χαμηλότερο κίνδυνο τραυματισμού, επιτρέποντας σας να γυμναστείτε όσο σκληρά θέλετε. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από μυοσκελετικές κακώσεις, με συγκεκριμένες ασκήσεις.

Επιλέξτε τη συγκεκριμένη προπόνηση και σε μικρά γκρουπ

Όπως εξηγούν τα Yava στο iRun, η προπόνηση με ιμάντες έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί και ως ομαδική άσκηση. Τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν συμπεριλάβει στα ομαδικά τους προγράμματα την προπόνηση TRX. Το να συμμετέχετε σε ένα small group προπόνησης με ιμάντες, θα έχετε το όφελος της καθοδήγησης ενός επαγγελματία εκπαιδευτή.

Όταν προπονείστε ως μέλος ενός συνόλου, θα επωφεληθείτε από τα ενισχυμένα κίνητρα που προέρχονται τόσο από τον εκπαιδευτή όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Το ανταγωνιστικό σας ένστικτο, θα σας ωθήσει σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Το ισχυρότερο fitness brand του πλανήτη

Μάθετε κι αυτό… το TRX εφευρέθηκε το 1997 από τον διοικητή της πιο σκληροπυρηνικής ομάδας πεζοναυτών των ΗΠΑ, τον Randy Hetrick, για να μπορέσει να διατηρήσει ετοιμοπόλεμη τη φυσική κατάσταση της μονάδας του στα αφιλόξενα πεδία επιχειρήσεων. Σήμερα το « Total Βody Resistance Exercise» αποτελεί το ισχυρότερο fitness brand του πλανήτη.

Τι έδειξε έρευνα σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου

Για τους πιο δύσπιστους σας έχουμε κι αυτό. Όπως μας εξήγησαν στα Yava, μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Human Movement Science, απέδειξε πως οι κοιλιακοί ενεργοποιήθηκαν κατά 184% περισσότερο κατά τη διάρκεια ενός push-up στον αέρα, δηλαδή με την προπόνηση TRX σε σύγκριση με τα κλασικά.

Αν, λοιπόν, έχεις βαρεθεί τα βαράκια και όλα τα υπόλοιπα όργανα γυμναστικής, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι καινούριο: τις ασκήσεις TRX στα Υava Fitness Centers.

Δημοφιλη Αρθρα