fbpx

Η απάντηση-προσέγγιση της L-crew, απέναντι στις ακυρώσεις των αγώνων

iRun

Το τελευταίο διάστημα, βρισκόμαστε σε μία ακόμα περίεργη συγκυρία για το χώρο του δρομικού κινήματος. Δυστυχώς, οι περισσότεροι αγώνες, αν όχι όλοι, ακυρώνονται… Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναμφισβήτητα αμηχανία αλλά και στεναχώρια μεταξύ των δρομέων, που μεταφράζουν τις ακυρώσεις των αγώνων σε απώλεια των στόχων τους.

Η ομάδα L-crew, του Γιώργου Λουφέκη, αντιλαμβανόμενη τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε και τις ανάγκες των μελών της, είχε ήδη σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της, όπως μαθαίνουμε, για αυτή την περίπτωση. «Ο λόγος που κάνουμε προπόνηση δεν είναι αποκλειστικά για τη συμμετοχή μας σε αγώνες, αλλά, όπως και να έχει, αυτοί μας δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο για να βελτιωθούμε, και μια πρόκληση για να βγάλουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη συγκεκριμένη διαδρομή» μας επισημαίνει ο coach της ομάδας. Και συμπληρώνει: «Οι προπονήσεις όχι απλά δεν θα περιοριστούν, αλλά θα διευρυνθούν και θα προσαρμοστούν ακριβώς πάνω στις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας».

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό, μας εξηγεί παρακάτω ο Γιώργος Λουφέκης: «Θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε ταξίδια και εκδρομές σε μέρη που θέλαμε να επισκεφθούμε για προπόνηση και όχι μόνο. Θα διοργανώσουμε ατομικές χρονομετρήσεις σε ημερομηνίες που είχαμε προγραμματίσει να συμμετάσχουμε σε αγώνες, με σταθμούς τροφοδοσίας που θα καλύπτουν τα απολύτως απαραίτητα και τα οποία θα μπορεί να φέρνει ο καθένας από το σπίτι του. Για τους ορεινούς δρομείς έχουμε σκεφτεί να διοργανώσουμε virtual races σε γνωστές διαδρομές εντός της Αττικής σε συγκεκριμένες μέρες. Σκοπός μας είναι να το απολαύσουμε, όπως και να ΄χει!».


 
 

Δείτε τις πρώτες ανοικτές προπονητικές εκδηλώσεις που προτείνει η αθλητική ομάδα L-crew, σε συγκεκριμένες γνωστές διαδρομές:

  • Ανάβαση Χούνης – Πάρνηθα
  • 10χλμ ανάβασης από το πυροφυλάκιο Καισαριανής (δρόμος)
  • Ανάβαση “Τρελού” (το τελευταίο κομμάτι) – Υμηττός
  • Ανάβαση Προφήτη Ηλία – Άνω Γλυφάδα
  • Ανάβαση “Σκαλάκια” – Πάρνηθα

Το πρώτο event ξεκινάει σήμερα και τελειώνει την επόμενη Πέμπτη, ενώ προγραμματίζεται οι εκδηλώσεις να έχουν συχνότητα 10 ημερών, με αποχή 3-4 μέρες μεταξύ τους. Σε συνδυασμό με κάποιες ατομικές χρονομετρήσεις υπολογίζεται να καλυφθεί έτσι το επόμενο 4μηνο. Ήδη, με την ανακοίνωση του πρώτου virtual race, η ομάδα L-crew δέχτηκε πολλά μηνύματα μέσω της σελίδας της από φίλους της δρομείς με προτεινόμενες διαδρομές, οι οποίες θα ελεχθούν. Με αυτό τον τρόπο οι διαδρομές θα ανανεώνονται μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου, όταν θα φτάσει και η στιγμή για την αρχή των νέων αγώνων.

Τέλος, μια σημαντική επισήμανση του οργανωτή των εκδηλώσεων, Γιώργου Λουφέκη, είναι πως ο σκοπός αυτών των προπονητικών εκδηλώσεων δεν η προβολή, αλλά η προτροπή για συμμετοχή και προπόνηση των συμμετεχόντων, με σκοπό την εξέλιξη του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα με νέες ενέργειες, προσαρμοσμένες στο παρόν.
Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Είμαι σίγουρος πως παρόμοιες ενέργειες θα διεξαχθούν και από άλλες ομάδες ή προπονητές, και είμαστε πρόθυμοι να τις στηρίξουμε. Όλοι μαζί ενωμένοι θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση!».

• Στην προσπάθεια αυτή αρωγός θα είναι η γνωστή αθλητική εταιρεία Dynafit, η οποία θα προσφέρει προϊόντα της ως δώρα για τους νικητές των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.

Δημοφιλη Αρθρα