fbpx

Pilates Reformer στα Yava: Oφέλη σε σώμα και πνεύμα

iRun

Μια από τις πιο διάσημες μεθόδους γυμναστικής στον κόσμο, αποτελεί σήμερα το Pilates. H μέθοδος αυτή, αναπτύχθηκε πριν από 90 χρόνια περίπου στην Αμερική από τον Joseph Pilates. Με την πάροδο όμως του χρόνου, τόσο η μέθοδος αυτή όσο και ο εξοπλισμός της εξελίχθηκαν.

Έτσι το Reformer Pilates είναι σήμερα το πιο γνωστό και ευρέως χρησιμοποιημένο μηχάνημα του Pilates, ενώ η σημερινή του μορφή δεν έχει καμία σχέση με το πώς ξεκίνησε.

Σήμερα, στην εξελιγμένη του μορφή, το reformer αποτελείται από μία επίπεδη πλατφόρμα στις αναλογίες του κορμού μας, η οποία μετακινείται μπροστά και πίσω μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Ακόμη κι εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το Pilates Reformer, είναι πιθανό πως στα Yava Fitness Centers θα το αναγνωρίσεις αμέσως, καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο μηχάνημα που αποτελείται από μία συρόμενη βάση εφοδιασμένη με ελατήρια, λαβές και ιμάντες. Πάνω σε αυτό το μηχάνημα ξαπλώνεις, γονατίζεις, στέκεσαι ή κάθεσαι κι επιτυγχάνεις μία από τις πιο ολοκληρωμένες προπονήσεις για όλο σου το σώμα.

Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις να γυμναστείς με το Pilates Reformer

Kαταρχάς μεταξύ άλλων σε βοηθά να αποκτήσεις ορθοστατική συμμετρία, έλεγχο αναπνοής, κοιλιακή δύναμη, σταθεροποίηση λεκάνης-σπονδυλικής στήλης- ώμων, ευελιξία μυών και κινητικότητα στις αρθρώσεις.

Οι ειδικοί στο fitness αναφέρουν πως πρόκειται για ένα αριστούργημα, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας. Μπορεί να αποτελέσει ήπια γυμναστική για μία έγκυο γυναίκα, ασφαλή για έναν υπερήλικα και δυναμική για έναν αθλητή.

Επίσης, συστήνεται άφοβα από ορθοπεδικούς και φυσιοθεραπευτές ως ο ιδανικός τρόπος εκγύμνασης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τραυματισμών.

Στα πρώτα 10 μαθήματα θα νιώσεις τη διαφορά, στα 20 θα την δουν οι γύρω σου και στα 30 έχεις ένα καινούριο σώμα.

Γύμνασε τον κορμό σου για καλύτερη στάση και συντονισμό του σώματός σου

Πάνω στο Pilates Reformer των Yava θα κυλιστείς, θα περιστραφείς και θα διπλωθείς με τρόπους που δεν μπορούσες να φανταστείς, έτσι ώστε να γυμναστεί όλος o κορμός σου, από τους μηρούς μέχρι τους ώμους. Ακόμη και οι μυς της πλάτης θα ωφεληθούν από αυτή την προπόνηση. Η αντίσταση των ελατηρίων προσφέρει την κατάλληλη ένταση στην άσκηση κάνοντάς την πιο απαιτητική. Ως αποτέλεσμα θα αποκτήσεις καλύτερη στάση και συντονισμό του σώματός σου.

Το σώμα σου δείχνει πιο ψηλό, λεπτό και κομψό

Οι λαβές και οι ιμάντες του Reformer φροντίζουν να εκτελέσεις το πλήρες εύρος κίνησης των ασκήσεων, κάτι που δύσκολα θα μπορούσες να το καταφέρεις μόνος. Όταν κρατάς τους ιμάντες ή έχεις στερεώσει τα πόδια σου σε αυτούς, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να ακολουθήσεις την κίνησή τους. Με αυτόν τον τρόπο οι μυς τεντώνονται και γυμνάζονται σωστά και το σώμα δείχνει πιο ψηλό, λεπτό και κομψό.

Γρήγορα και ολοκληρωμένα αποτελέσματα

Η αντίσταση που παρέχει το Reformer στις ασκήσεις, εξασφαλίζει πως θα έχεις αρκετά γρήγορα αποτελέσματα. Η αντίσταση αυτή μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Καθώς θα γίνεσαι πιο δυνατός και πιο έμπειρος στη χρήση του Reformer, θα μπορείς να εκτελείς όλο και πιο δύσκολες ασκήσεις, προχωρώντας από καθιστές θέσεις σε ασκήσεις που γίνονται στην όρθια θέση. Ως αποτέλεσμα το σώμα σου βελτιώνεται αδιάκοπα και σύντομα θα δεις τα αποτελέσματα σε χέρια, πόδια και κοιλιακούς.

Χάσε λίπος από την περιοχή των τρικεφάλων, της μέσης και των μηρών

Η εντατική προπόνηση με το Pilates Reformer, έχει αποδειχτεί πως μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα σου. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν το Pilates Reformer στην προπόνησή τους, παρατήρησαν πως έχασαν λίπος από την περιοχή των τρικέφαλων, της μέσης και των μηρών, ενώ απέκτησαν καθαρή μυϊκή μάζα. Ακολουθώντας ένα παρόμοιο πρόγραμμα, σύντομα κι εσύ μπορείς να δυναμώσεις και να δεις εντυπωσιακές αλλαγές πάνω στο σώμα σου!

Συνοπτικά τα οφέλη σε σώμα και πνεύμα:

Η συστηματική ενασχόληση με το Pilates σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη, όπως:

-Ενίσχυση και περαιτέρω καλυτέρευση του επιπέδου υγείας
-Βελτιωμένη λειτουργική απόδοση στην καθημερινότητα
-Παρατεταμένο αίσθημα ευεξίας και υψηλή ενεργητικότητα
-Προαγωγή σωματικού και πνευματικού ελέγχου, αρμονική εξισορρόπηση ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα
-Βελτίωση μυϊκής δύναμης, αρθρικής κινητικότητας, ισορροπίας, συντονισμού, συγκέντρωσης και αναπνοής
-Ευθυγράμμιση και σταθεροποίηση σκελετού, σωστή στάση σώματος, πρόληψη μυοσκελετικών προβλημάτων που προκαλούνται από τον καθιστικό τρόπο ζωής
-Ανακούφιση από χρόνιους πόνους πλάτης, ώμων και αυχένα, βελτίωση σε καταστάσεις λόρδωσης, σκολίωσης και κύφωσης
-Χαλάρωση από την καθημερινή ένταση και φυσική εκτόνωση του στρες.

Δημοφιλη Αρθρα