fbpx

10 tip για να τρέξεις με τον σκύλο σου

Το να τρέχεις με τον τετράποδο μαλλιαρό φίλο σου είναι υπέροχο!

Newsroom
Τρέξιμο με τον σκύλο σου

Δέκα tip για όσους τρέχουν με τον σκύλο τους, αλλά και για αυτούς που δεν έχουν ακόμη σκύλο. Ισως ήρθε η ώρα να αποκτήσουν.

1) Το να τρέχεις με τον τετράποδο μαλλιαρό φίλο σου είναι υπέροχο. Αν όλοι προσεγγίζαμε τη ζωή με τη χαρά, την εμπιστοσύνη και την τυφλή αγάπη που δείχνουν οι σκύλοι, τότε ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος, και ας είχε περισσότερους στιγματισμένους θάμνους.

2) Αν δεν έχεις ακόμα σκύλο, μπορείς είτε να αποκτήσεις ένα κουτάβι είτε να σώσεις ένα αδέσποτο. Βέβαια, η απόκτηση ενός κουταβιού, οποιασδήποτε ράτσας, δεν εγγυάται ότι μεγαλώνοντας θα γίνει δρομέας. Από την άλλη, αν σώσεις έναν σκύλο, θα μπορείς να καταλάβεις πριν το υιοθετήσεις κάποια πράγματα για την αθλητικότητά του. Μπορείς να ρωτήσεις τους υπεύθυνους του καταφυγίου για το ποια σκυλιά έχουν την περισσότερη ενέργεια, αλλά και αντίστοιχους δρομείς για τις ράτσες που είναι φτιαγμένες για τρέξιμο.

3) Ενα κουτάβι χρειάζεται χρόνο για να μεγαλώσει, οπότε τον πρώτο ένα, ενάμιση χρόνο δεν θα πρέπει να τρέχεις μαζί του, σεβόμενος το διάστημα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

4) Ενας σκύλος από καταφύγιο αδέσποτων χρειάζεται προφανώς περισσότερη δουλειά, όμως εκεί έξω υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και έχουν ανάγκη τόσο την αγάπη σου όσο και την αθλητική σου διάθεση.

skyloi

5) Αν έχεις την ευχέρεια να τρέξεις με τον σκύλο σου χωρίς λουρί, τότε αυτά θα διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα από ό,τι εσύ. Υπολογίζεται ότι για κάθε χιλιόμετρο που τρέχεις, ο σκύλος καλύπτει τα διπλάσια, καθώς πηγαινοέρχεται, τρέχει σε θάμνους, κυνηγάει ζωύφια. Θα τρέξει περισσότερο, έχει όμως το δικό του pace και θα το ευχαριστηθεί περισσότερο. Για τους σκύλους είναι σαν μια διαλειμματική. Είναι φτιαγμένοι για να τρέχουν γρήγορα και να ξεκουράζονται γρήγορα.

6) Αν πρέπει να τρέξεις με τον σκύλο στο λουρί του, έχε στον νου σου ότι έχουν ανάγκη να σταματούν για να ξεκουράζονται, να πλησιάσουν κάποιες πολύ σημαντικές μυρωδιές ή απλώς να σταματήσουν διότι έχουν υπερθερμανθεί, επειδή δεν είχαν διάλειμμα. Ακόμη και οι καλύτερες ράτσες αντοχής, έχουν ανάγκη από διάλειμμα.

7) Αν πας αρκετά μακριά, πάρε λίγες λιχουδιές και νερό για τον σκύλο σου. Θα χαιρόταν πολύ να πιεί από μια λιμνούλα με βρώμικο νερό και να φάει τα γευστικά υπολείμματα ενός καλαθιού που θα συναντήσει στο μονοπάτι, αλλά δεν είμαστε και πολύ βέβαιοι για το διατροφικό όφελος ακαθαρσιών άλλων σκύλων ή για την ποιότητα του νερού τις ζεστές μέρες.

40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος

Αχ, αυτός ο σκύλος!


 
 

8) Τις καλοκαιρινές μέρες, ελέγξτε τη θερμοκρασία του εδάφους. Αν είναι πολύ ζεστό για την παλάμη σας, τότε θα είναι οδυνηρό και για τις πατούσες του σκύλου σας, ο οποίος έχει λιγότερο αποτελεσματικό σύστημα θερμορύθμισης. Οι σκύλοι δεν μπορούν να ιδρώσουν όπως εμείς. Το στόμα και οι πατούσες τους είναι οι διέξοδοι δροσιάς τους. Φανταστείτε να προσπαθείτε να βρείτε λίγη δροσιά, μόνο κρεμώντας τη γλώσσα έξω από το στόμα σας.

9) Μάθετε από τον σκύλο σας, είναι πιο έξυπνος από ό,τι νομίζετε. Δύσκολο και μεγάλο τρέξιμο; Πάρτε έναν απογευματινό ύπνο στον καναπέ. Πολλή ζέστη; Πηγαίντε στη σκιά για λίγο. Αναζήτηση τροφής στο μονοπάτι; Εντάξει, αυτό μπορείτε να το παραβλέψετε.

10) Πολλές φορές ματαιώνεις το τρέξιμο λόγω καιρού, βαρεμάρας ή κάποιον άλλον σοβαρό λόγο. Αν έχεις έναν σκύλο, θα βγεις θες δεν θες, αλλιώς η νύχτα θα σε βρει με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι. Ο σκύλος θα σε κρατήσει αναμφισβήτητα σε καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση.

 

Διαβάστε ακόμα:

Το συγκινητικό βίντεο του Μαραθώνιου του Παρισιού 2023

Οι φωτογραφίες του London Marathon 2023

35 ετών το πανελλήνιο ρεκόρ στα 10000μ.

Δημοφιλη Αρθρα